free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 alapkellék, hogy túléljük a fesztiválokat

Borsa         Címkék: alap, fesztiválszezon, kellék, lista, túlélés 0 hozzászólás

Ha egyik fesztiválról pörgünk a másikra, van néhány dolog, amit kötelező magunkkal vinni. Összeírtunk öt alapkelléket, amivel könynebben túlélhető a fesztiválszezon.

Ha fesztiválozni készül az ember, akkor általában a szórakozás és az aktív pihenés lebeg a szeme előtt. Viszont könnyen előfordulhat, hogy az egy hetes kikapcsolódás után úgy nézünk ki, mint akinek a tartalék elemei is lemerültek. Egy csöppnyi odafigyeléssel azonban nem fejfájós és halálfáradt zombikként fogunk kikászálódni a sátorból már a második napon, és jó eséllyel a tüdőgyulladás sem dönt ágynak. Túl lehet élni a fesztiválszezont is, íme egy kis tárgyi segítség. Öt alapkellék, hogy túléljük a fesztiválszezont.


Ásványvíz

Tisztában vagyunk vele, hogy a fesztiválozók többségének a napi folyadékbevitele kimerül a sör-rövid párosításban, de jó tudni, hogy az alkoholból nyert nedvmennyiség nem hogy nem fedezi a napi szükségleteket, de még vizet is von el a szervezetből. Ezért van másnap az a fejfájós-kóválygós halálközeli élmény, amit senki sem él át szívesen. Lehet inni, a trükk annyi, hogy rengeteg vizet kell párosítani mellé, pláne, hogy melegben, a napon ugrálva meg is nő a szervezet folyadékigénye, és a spontán kiszáradás sem jó buli. Tehát napi egy-két palack víz guruljon a koktélok meg a bulihangulat mellé, és garantáltan nem egy légkalapács érzésével a fejünkben kelünk fel másnap.


Füldugó

Ez furán hangzik elsőre, de kevés praktikusabb dolog van ezeknél a pici képlékeny cuccoknál ilyentájt. Ha huzamosabb ideig maradunk egy zenés rendezvényen, ott bizony aludnunk is kell valahogy, vagyis kéne. Igenám, de mikor? Este is szól a zene, meg napközben is szól, amikor meg nem szól, akkor tuti nem vagyunk álmosak. Ilyenkor jön ez a praktikus kis kúpszerűség, ami a mély dübörgő hangokon kívül semmit sem hagy eljutni a fülünkig, így a mormogó basszus lágyan álomba ringathat bármikor, amikor csak szeretnénk. Persze van az az alkoholmennyiség, amitől már akár a nagyszínpad előtti küzdőtéren is minden probléma nélkül el lehet aludni, de ezt az előzőekben emlegetett kínos másnapi élmények miatt nem ajánlanánk.Gumicsizma

Ciki vagy nem, a gumicsizma igenis a jóbarátunk. Ugyanis nem találtak még föl ennél esőállóbb lábbelit, ami akár térdig érő pocsolyában is szárazon tartja a zokninkat. A láb ugyanis egészen központi testrésze a fesztiválozóknak, szárazsági állapota pedig nagyban befolyásolja komfortérzetüket. Arról nem is beszélve, hogy a lábáról fázik fel legkönnyebben az ember, tehát ha nem szeretnénk vizes zokniban picsogni a tánctér sarkában állva, vagy tüdőgyulladást kapni már az első esős napon, akkor barátkozzunk össze a gumicsizmával. Most már lehet egészen dizájnos darabokat is kapni, viszont egésznapos használat után semmiképpen se vigyük be a sátorba, igen kellemetlen perceket szerezhet...


Meleg holmi

Bár végtelenül kommersznek tűnik, hogy vigyünk magunkkal meleg cuccot nyár közepén is, de mi itt inkább arra hívnánk fel a figyelmet, hogy ne csak elvigyük azokat a meleg holmikat, hanem használjuk is. Rengeteg divatozó tini, a zenébe belefeledkezett fesztiválarc és illuminált mellékszereplő mászkál egy szál pólóban a nyár esti "zimankóban" is. Éjjelente ugyanis simán esik 10-15 fokot a hőmérséklet, ez már akkora hőkülönbség, hogy a szervezetünk nem nagyon tud vele mit kezdeni. Ha a buli hevében nem is érezzük, hogy hűvös van, attól még az van, ezt tartsuk észben! És legalább egy árva pulcsit tekerjünk a nyakunkra, ha egész éjjel kint ropjuk a szabad ég alatt.


Túramatrac

Mint már említettük a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás elengedhetetlen egy fesztivál alatt is, sőt hamar kiszúrhatóak azok a nagyarcúak, akik a partyra hivatkozva reggeltől estig tolják a ritmust, a további 5 napot pedig öntudatlanul végigbambulják. Aludni kell a bulihoz is, viszont nem mindegy hogy milyen minőségű ez az alvás. Ha zavar a zene, horkol a sátortárs vagy nyom a talaj, akkor a szervezet képtelen a mélypihenésre. A felfújhatós - vagy önfelfújós - túramatrac körülbelül akkora helyet foglal, mint egy polifoam, viszont összehasonlíthatatlanul kényelmesebb, és hatásosabban küszöböli ki a talaj egyenetlenségeit. Nagyjából olyan érzés, mintha egy ágyon feküdne az ember, még akkor is, ha egy egész csipkebokor van a sátor alatt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés