free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sötét lovag és reneszánsz fáraók

Borsa         Címkék: kiállítás, mozi, múzeum, programajánló, tánc 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Barokk ruhák, tánczene a hídon, KOGART kiállítás Szegeden, A sötét lovag a mozikban, reneszánsz a fáraók Egyiptomában. Az elkövetkezendő hétre is adunk programot, némileg már a Szigetre való rápihenés jegyében.

Selyemcipellők, tánczene

Akik eddig még kihagyták volna, azoknak szólunk, hogy augusztus 3. helyett augusztus 20-ig meghosszabbították a barokk öltözködés-kultúra különlegességeit felvonultató, A szépség óhajtása című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban. Selyemcipellők, színes sálak, arany főkötők, gyöngyös párták, gyémántos övek, ragyogó ékszerek, aranyzsinóros férfi csizmák, ékköves cipőcsatok, türkizes forgók mesélnek arról, hogyan, miképp óhajtották szebbé varázsolni magukat az asszonyok, lányok valamint az erősebbik nem képviselői már évszázadokkal ezelőtt is.

http://www.hnm.hu, www.flickr.com

Augusztus 2-án és 3-án folytatódik a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat, ezúttal tánczenével. Aki affinitást érez, hogy a Roosevelt vagy a Clark Ádám tér flaszterén ropja, annak ott a helye.

KOGART, Batman, reneszánsz a fáraóknál

A Szegedi REÖK Palotában szeptember 19-ig tekinthető meg a KOGART kiállítás, azaz Kovács Gábor mecénás gyűjteményéből válogatott tárlat, mely közel 120 magyar festményt vonultat fel a XVIII. századtól a XX. század húszas, harmincas éveiig bezárólag, olyan alkotóktól, mint például Mányoki Ádám, Barabás Miklós, Munkácsy Mihály, Mednyánszky László, Csók István, Gulácsy Lajos, Csontváry Kosztka Tivadar és Vaszary János.

Augusztus 7-én kerül a magyar mozikba a legújabb Batman film, A sötét lovag.  A bűn elleni harc sosem ér véget. A tét egyre nő. A kockázat egyre nagyobb. És néha egy-egy pillanatra úgy tűnhet: azok, akik az igazságot szolgálják, egyszer elérhetik céljukat. Batman (Christian Bale) valamint két társa, egy rendőr (Gary Oldman) és egy ügyész (Aaron Eckhart) mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham City utcáit a banditáktól. Már kezdik azt hinni, önként vállalt feladatukat siker koronázhatja, amikor megjelenik a bűnözők között valaki, aki minden elődjénél ravaszabb és veszélyesebb. Úgy hívják: Joker (Heath Ledger). A városban ettől kezdve a félelem az úr: elszabadul a korlátlan, értelmetlen, kivédhetetlennek tűnő gonoszság.

www.port.hu, www.imdb.com, www.est.hu

Augusztus 8-ától lesz látható a Szépművészeti Múzeumban a Reneszánsz a fáraók Egyiptomában című tárlat. A kiállítás címe a Kr. e. I évezred közepének egy rövid, ám annál izgalmasabb időszakára (Kr. e. 7-6. század / 25-26. dinasztia) utal, amikor a fáraókori Egyiptomra az Újbirodalom végét követő körülbelül 400 éves politikai és gazdasági nehézségekkel teli időszak után egy újabb - utolsó - virágkor köszöntött. A kiállítás az egyiptomi fáraókornak ezt az utolsó virágkorát állítja a középpontba, miközben izgalmas áttekintést nyújt egy, a tradícióit 3000 éven át töretlenül megőrző kultúráról. A bemutatásra kerülő művek a British Múzeumból, a Louvre-ból, továbbá berlini, bécsi, firenzei, római, trieszti, palermói, müncheni és zágrábi gyűjteményekből érkeznek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés