free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Alicia Keys nem kért a cigireklámból

Borsa         Címkék: aliciakeys, cigi, dohány, kishír, tiltakozás 0 hozzászólás

Alicia Keys kikérte magának, hogy koncertjét egy dohányipari cég szponzorálja. Ha másról lenne szó, műbalhét gyanítanánk, de neki hiszünk.

Az amerikai törvények tiltják, hogy nagy dohányipari vállalatok szponzoráljanak koncerteket, de nem mindenhol van ez így. Indonéziában - ahol az emberek 30 százaléka dohányos - ezt semmi nem tiltja, ezért is fordulhatott elő, hogy Alicia Keys dzsakartai koncertjének fő támogatója a Philip Morris egyik leányvállalata volt. De csak addig, amíg egy szemfüles gyerekeket védő dohányzásellenes szervezet  fel nem hívta az énekesnő kiadójának a Sony BMG-nek a figyelmét a dologra.

Alicia rögtön nyilatkozatot adott ki: "Eltökélten pártolok minden gyerekeket védő megmozdulást, és nem járulok hozzá, nem nézem el, hogy a dohányzást népszerűsítsék." Tökéletesen jólfésült pr-szöveg  - gondolhatnánk - ,de az amerikai soul énekesnő szájából még hitelesen is hangzik, hiszen Alicia nagy filantróp hírében áll. Nagykövete az afrikai AIDS-es gyerekeket segítő Keep a Child Alive szervezetnek, többször meg is fordult az AIDS-től leginkább sújtotta afrikai államokban, Ugandában, Dél-Afrikában, Kenyában. De a Katrina hurrikán áldozatainak is gyűjtött pénzt annak idején.

www.aliciakeysbiography.com, www.gotocentre.com

Szóval nem csoda, hogy azonnal kirohant a mostani koncertje szponzora ellen is, akik értettek a szóból és levették plakátjaikat az utcákról.

A koncert ettől függetlenül rendben lement múlt hét csütörtökön, a helyi The Jakarta Post lelkes beszámolót írt a koncertről istenítve az énekesnőt, akiről egyébként nemrég derült ki, hogy az új James Bond filmben az ő hangját hallhatjuk a főcím alatt.
 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés