free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Elavult divatmítoszok

Borsa         Címkék: divat, elavult, mítosz, öltözködés, szabály 0 hozzászólás

Gyakran felülíródnak a szabályok a divatban, mégis van pár mítosz, ami makacsul tartja magát. Már rég nem igaz, hogy harminc felett gáz a mini. Soroljuk a többit is.

Bár a divatvilág manapság egyre sokrétűbb és a stílusok kavalkádjában szinte már mindent szabad, mégis vannak olyan elavult divatmítoszok, melyek széles körben tartják magukat. Ilyenek következnek most, cáfolattal.

Egy nő 35 éves kora felett már ne viseljen minit!

Nem szentírás, sokkal inkább azon múlik, hogy milyen az a miniruha, és hogy mennyire illik  viselőjéhez - kortól függetlenül. Ha nem hiszed, nézd csak meg a képen a - 36 éves - Gwyneth Palthrow-t a Preen miniruhájában.

Csillogó anyagból készült holmit csak este viselj!

Egy-egy csillogó anyagból készült darab nappal is ízlésesen mutat, ha egyszerű cuccokkal kombináljuk. Például egy csillogó mintázatú szoknyához sima, semleges színű és szabásvonalú blúzt veszünk fel.

Egy kivágott ruhában nem kelthetünk kifinomult hatást.

A megfelelő ruhán egy jól elhelyezett kivágás igenis lehet elegáns és kölcsönözhet kifejezetten kifinomult megjelenést.

http://fashion.elle.com, http://justjared.buzznet.com, http://lifestyle.msn.com

Persze csak akkor, ha az ember megfelelőképpen tudja viselni a ruhát. Joy Bryant amerikai színésznő tanácsa: "Ne a ruha birtokoljon téged, hanem te birtokold a ruhát!"

Alacsony nők ne hordjanak hosszú ruhát!

Valójában az alacsony csajoknak sem kell feltétlenül lemondaniuk a - jelenlegi szezon egyik legdivatosabb darabja - a maxiruha viseléséről. Több nem éppen kosaras alkatú celebnő, például Eva Longoria, Jessica Simpson vagy épp Kristen Bell is mutatkozott a nyáron trendi maxiruhában és ebben nyugodtan példát vehetünk róluk. Egy magas sarkú cipő már eleve sokat tud segíteni ebben az esetben is, illetve érdemes világos színű anyagból készült hosszú ruhát választani, méghozzá lehetőleg olyat, aminek a mintája is nyújtja az alkatot. 

Óvakodj a szokatlan színösszeállításoktól!

A mai divat annyira sokrétű, hogy igazából nagyon nehéz akár színekben, akár stílusban szokatlant produkálni. Amitől óvakodni kell, azok az átgondolatlan, stílustalan összeállítások, nem pedig az olyan lejárt közhelyek, mint például, hogy nem veszünk fel pirosat rózsaszínnel.

http://lifestyle.msn.com

Igenis fel lehet venni, ha figyelünk arra, hogy a cipőnk is passzoljon a ruhánk egyik vagy másik színéhez.

Sose viselj együtt különféle farmer ruhadarabokat!

Nos, ez sem tilos, csak abban az esetben, ha például két hasonló színű, mégis eltérő darabot viselsz, például világoskék farmernadrágot egy más árnyalatú világoskék farmerdzsekivel. Akkor azonban, ha a színek eltérőek, például fehér farmernadrág világoskék farmerdzsekivel, az összhatás stílusos lesz.

Ne hordj világos színű cipőt sötét harisnyával!

Manapság már ez sem számít divatbakinak. Ha sötét harisnyát húzunk világos színű cipőhöz, arra kell odafigyelnünk, hogy legyen rajtunk még valami, ami harmonizál a cipő színével. Ez lehet akár csak egy nyaklánc is, ahogy Sarah Jessica Parker viselte egy partin.

A bőrruhát csak szado-mazo, rocker és motoros csajok viseljenek!

Nos, van abban valami, hogy a bőrcuccok hagyományosan a fent említett szubkultúrákhoz kötődnek, más részről viszont a bőr is csak egy anyag.

http://lifestyle.msn.com

Ha egy elegáns szabású, térd alatt érő bőrruhát egy más anyagú boleróval kombinálsz, nem kell attól tartanod, hogy megkérdezzék: hol hagytad a korbácsot?

Terhes nők ne hordjanak övet!

Éppen ellenkezőleg! Persze nyilván nem a derekukon vagy  hasukon becsatolva. Hanem mell alatt, amivel egy sátorszerű ruhát is nőiessé lehet tenni, úgy, ahogy például Jessica Alba is tette a terhessége idején Lanvin ruhájával.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés