free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Piás csajok a pasidon

– pészM –         Címkék: barátnő, foglalt, pasi, púder, tabu 0 hozzászólás

Más pasijára rámozdulni tabu, pláne, ha barátnő pasijáról van szó. A bulifílingre és az alkoholra persze rá lehet fogni sok mindent, de az csak magyarázkodás, nem mentség.

Alkoholba mártani örömöt, bánatot egyaránt érdemes - feloldoz, kiengesztel. Persze homlokra nyomtatott igazolásnak sem utolsó, hiszen mi mással is takaróznánk másnap a szélesebb plénum előtt, hogy pont a legjobb barátnőnk pasijára hajtottunk rá éjszaka. Ráadásul sikerrel.

 

Istenem, hát kicsivel több pálinka csúszott le a kelleténél, na bumm. Csókolóztunk, ennyi. Hallani, hogy sikerült egy fertály órára eltűnni, édes kettesben, de ez nyilván nem igaz, legalábbis nem emlékszünk, csak képzelődnek a többiek. És különben is: hát mit is akarnánk mi attól a csávótól, pont tőle, csak nem gondolja bárki is, hogy ne adj’ Isten szándékosan? Ilyet aztán sose… 

Gyomor fordulj. Indításnak rögtön ez. Ezzel párhuzamosan viszont szögezzük le gyorsan: hiszünk a megbocsátás erejében, pontosabban, nagy, mindent elsöprő szerelmek előtt készséggel hajtunk fejet. Úgy is mondhatnánk, hogy a "sikeres" félrelépést követő nagy egymásra találások térdre bírják kényszeríteni a legnagyobb haragot/ellenérzést is - idővel. Minden család, baráti kör, munkahely stb. palettáján ott sorakozik számos efféle történet: bizony, megesik, hogy a hozzánk közel álló társával alkotunk mi magunk aztán egy párt, csúnya szóval élve: hogy mégis "megérte" rizikózni, és szégyenpírral kelni-feküdni nem is olyan rövid ideig. Az ilyen startból persze sosem lesz patyolattiszta love story, viszont két ember között életre szóló köteléket képes fonni a közös titok, a coming out, a (túl)vállalás nagysága, majd a megszenvedett/megérdemelt közös élet.

 

Na, de mi most a kényszeres skalp- és trófeagyűjtő barátnők háza táján néznénk körül, akik hogy, hogy nem, de általában (mindig) ártatlanok - "ők nem is tudták", "nem is emlékeznek, hogy…", "nem is értik, hogy történhetett…" satöbbi. A háttérben húzódó traumák és a mindenáron megfelelni, jobbnak lenni akarás mögötteséről való értekezés maradjon csak a Borsa-pszichológus asztala, mi pedig büntetlenül pálcát törünk az öncélú rivalizálás és a bociszemű Tartuffe-ök fölött. 

A barátnő pasija tabu. Totális szentség. De annyira, hogy nincs az a mennyiségű szesz, ami ezt felülírná. Ha meg mégis úgy esett, akkor a minimum, hogy bevállalósak vagyunk, mokányak, gyónjunk, ahogy a csövön kifér - persze könnyű azoknak, akiknek diktál a lelkiismeret. Akik meg inkább hunyót játszanak e téren, azoknak nehezebb kenyér jut: többnyire ki szokott derülni a turpisság. Hogy nem azonnal, az előfordul, de a hónapok-évek, a kapcsolati háló és a motivációk szélsebes ingadozásai a megcsalt fél malmára hajtják a vizet, és akkor, utólag már nincsen pardon. Jogos.

 

Más persze, ha a face to face babéraratás a cél: a barátnő szeme láttára flörtölni a pasijával - hiszen micsoda fless az ilyen diadal. Még a pontot sem kell feltétlenül felrakni az i-re, maradhatnak elvarratlanul is a szálak, a hangsúly az erődemonstráción van, az erőfölény mámorán, "megtehetném, ha akarnám". Aztán persze a lényeget is épp ez kendőzi a legjobban: legtöbb esetben az olyan csajok szegénységi bizonyítványa az ilyenfajta szokás, akik a tartóssággal valahogy hadilábon állnak (lásd még: stabilitás, kölcsönösség, hűség). Az érdekesség, a dekorativitás varázsa megkopik ugye, egyre csak halványulna a vad/különleges/buja imidzs, az extrák elfogynának idővel, ha lenne rá mód, így inkább az egy esték avatott szakértői ők - zsákbamacskák, mézesmadzagok. Ígéretnek, lehetőségnek maradni akár izgalmas időtöltésnek is tűnhet - persze van az az életkor, ami fölött jobbat, tartalmasabbat is el bírunk képzelni ennél. (Szóval ha hierarchiába rendeznénk a baráti körön belüli kurválkodást, akkor már inkább a fentebbi verziót preferáljuk, az ilyen tessék-lássék alakoskodás a legalja - ha lúd, akkor már legyen kövér.)Nem sokban különbözik ez attól sem, mikor ismeretlen lány szeme láttára kezdünk ki a hímmel, aki nyilvánvalóan vele van. Kisebb súly nyomja a vállat, de tisztességes tort lehet ülni az ilyen "szerény" győzelmeken is. Persze, ha valaki a saját jónőségét csak a mások kárán felkapaszkodva bírja érezni, és kielégítő, ha alkalmanként egy-egy ujj köré csavart, foglalt csávó búg izgatottan a bal fülbe, akkor megint csak a Borsaoldal egy másik rovatát és szakemberét bírjuk ajánlani, szeretettel.

 

Nem arról van szó tehát, hogy az ember ne dőlhetne meg élete során legalább egyszer, hanem a versenyszerűen űzött cafkaságról és annak a kártékonysági skálán elfoglalt helyéről. A többirányú hűtlenség a legkevésbé kifizetődő stratégia: a pasi felé, a barátnőnk felé, a közös barátaink felé is el kell számolni, és a harmadik-negyedik ilyen tabudöntő trófea után már jegyzik az embert, számon van tartva az ilyen típusú renomé széles körben, és a híre messzire beelőzheti a tulajdonosát. Nem éri meg. Az önérzetet is kikezdi egy idő után, a szégyenfolt is csak terpeszkedik a lelken, segítséget kérni azonban sosem késő. Viszont érdemes.

 

 

Záróakkordként persze tanácsos szót ejteni arról is, hogy hol is van a kutya elásva - hiszen a mind a baráti, mind a szerelmi kapcsolat minőségéről is bizonyítványt állít ki, ha beüt a krach. Nyilván a pasi se különb, aki a legjobb barátnőt viszi táncba, és ez alól nem felmentés, hogy ő éppenséggel férfiember, azaz esendőbb, csábulékonyabb, vagy hogy több volt a kisfröccs a szokásosnál. Szóval ha kiizzadjuk magunkból azt a bocsánatot, az ne ezért legyen.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés