free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 pia, amitől nem leszel másnapos

Borsa         Címkék: alkohol, íz-i, lista, másnapos, pia 0 hozzászólás

Ha a listánkról választotok piát, elkerülhetitek a macskajajt. Nem az mondjuk, hogy ezekből aztán bármennyit, de inkább ezeket, mint mást. Hogy másnap se legyen baj.

Felsorolásunkat kezdhetnénk rögtön a csapvízzel, amitől tuti nem lesz semmi baja senkinek sem aznap, sem másnap. Viszont ebben a listában olyan alkoholos italokat kívánunk felsorolni, amelyeket néhány egyszerű szabály betartása mellett bátran fogyaszthatunk annak veszélye nélkül, hogy nagyon megkeserítené a másnapunkat. Nyilván bármilyen szeszes italt is fogyasztunk a lerészegedés, a másnapi rosszullét veszélye természetesen fennáll, tehát nagyon határozottan szeretnénk kijelenteni, hogy az alább felsoroltak mindegyike problémákat okozhat, ezért tartsuk szem előtt, hogy nem korlátlan fogyasztásról beszélünk.

A dolog lényege abban áll, hogy egy alkoholos ital minél több összetevőt tartalmaz, annál könnyebb tőle berúgni, illetve sírni másnap. Ezért ütősek nagyon a koktélok, illetve a különböző alkoholfélék keverése, de bármilyen furcsa is, ha egy fajta alkoholos ital készítéséhez több különböző alapanyagot használtak lényegesen komolyabb problémát okozhat, mint az úgynevezett -"tiszta" szeszek. (Természetesen itt nem a patikai, 75 százalékos szeszre gondolunk.) Ennek megfelelően nagyon gyötrőek tudnak lenni a hozzáadott cukrot tartalmazó likőrök, vermutok, előre bekevert italok, még akkor is, ha a közvélekedés ezeket hagyományosan csaj italként tartja számon. Ezért tudnak problémásak lenni a rosszabb minőségű barna színű italok, mert azokhoz karamellt adnak a szebb szín érdekében.

Na és ha már a minőségnél tartunk. Az alábbi lista minden tagjára igaz az, hogy csak és kizárólag a kiváló minőségű italokra vonatkoztathatjuk a reményt, hogy nem gyötör meg. Felejtős a kínainál vett vodka utánzat, a közértek polcain sorakoztatott "olyan mint a rum/pálinka" feliratú italfélék, valamint a nem minőségi borok. Tehát a nagy nyári éjszakákban fogyasszunk bátran alkoholt, de mindig csak kiváló minőségűt és egyfélét, valamint ne essünk túlzásokba és folyamatosan igyuk a szénsavementes ásványvizet mellé. Ekkor és csakis ekkor van remény, hogy lábra tudunk állni másnap.

Könnyű fehérbor

Az úgynevezett zöld borok, amelyek némi szénsavtartalommal bírnak, rövid érlelésűek és alkohol tartalmuk hét százalék körüli, remek italok nyárestéken. Szintúgy az előző évi szőlőből készült gyümölcsös fehérek, amelyeket jégbe hűtve, vagy fröccsnek érdemes fogyasztani.


 
Pálinka

Már hogy az igazi, a magyar, a minőségi. Egy jó szilva, málna, bodza pálinka hihetetlen aromarobbanást okoz a szájban, ráadásul, ha tisztán isszuk, ügyesen beosztva-mondjuk óránként egy feles - roppant viccessé és lazává tesz, berúgás nélkül. Pálinkát sosem szabad hűtve inni, szobahőmérsékleten érezhető igazán az aromája. Kötelező kísérője legalább három deci víz felesenként.
Tequila

Nem mindenki bírja az agavé kaktusz zaftját, mindenesetre érdemes tudni, hogy tequilának csak az nevezhető, ami Tequilában készül, minden más, bármilyen tökéletes agavé pálinka is mescalnak nevezendő. Sokakat tesz vidám, táncos társasággá, de a só és citrom, sőt csilipehely mellett fontos társa a víz. Sok-sok víz.Vodka

Csakis tisztán, maximum jéggel és citrommal, de sohasem narancslével, vagy tonikkal. Hiszen, ahogyan fent írtuk, a hozzáadott cukor megkeserítheti az életet, márpedig az üdítőkben van cukor. Még a százszázalékos narancslében is - nem is kevés. Csak tisztán, kis kortyokban, vízzel kísérve. A jó vodka remek ital, érdemes mélyhűtőben olajsűrűségűre hűtötten inni, ekkor természetesen nem kell bele jég, viszont, ha hűtetlen pohárban hozzák, bátran küldjük vissza. Ha megadatik, próbáljunk egyszer kaviárt is enni hozzá, fenséges.
 

Whiskey

Itt, tekintve, hogy barna színű ital, fokozattan igaz, hogy csak a legjobb minőséget válasszuk, mindegy, hogy bourbon (amerikai), scotch(skót), irish (ír), de legyen nagyon-nagyon igazi. E két utóbbiból jó minőségűnek számít az úgynevezett "single malt", de egy kicsit mindig hígítsuk vízzel és jégkockával. Ésszel ezt is, és minden rendben lesz.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés