free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Victor and Rolf

Borsa         Címkék: divat, ismerdmeg, kirakat, rolf, victor 0 hozzászólás

Sorozatunkból kiderül, hogy a divatvilág gyakran emlegetett nevei mögött kik is állnak. Most az eredeti stílusú holland tervezőpárost mutatjuk be: Victor & Rolf.

Viktor Horsting és Rolf Snoeren azóta elválasztatlanok, mióta összebarátkoztak az arnhemi Divat Akadémián. Első közösen tervezett kollekciójukat 1993-ban mutatták be a nagyközönségnek, és már a debütálásukkor több díjat is besöpörtek. Ezek után csatlakoztak a Le Cri Néérlandais nevű vállalathoz, ami több, hozzájuk hasonló gondolkodású dán divattervezőt is foglalkoztatott. A cég két bemutatót is rendezett nekik a divat fővárosában, Párizsban. Azonban a bemutatók csúfos kudarcot vallottak, az általuk kreált ruhákra senki sem volt kíváncsi, és a egyetlen darabot sem tudtak eladni. De ők, csak úgy, mint a magyar népmesékben, nem adták fel egykönnyen. Az igazi áttörést a baba-bemutatójuk jelentette számukra - ahol modellek helyett életnagyságú babákon mutatták be a ruhákat -, az 1998-as párizsi divatbemutatójuk, már csak hab volt a tortán.

www.style.com
Nézz még több Victor and Rolf ruhát!

A két fiatal tervezőnek rá kellett jönnie, hogy a ruháiknak egyszerre kell képviselni a hordható és a hordhatatlan kategóriát. Az eltúlzott méretek és kiegészítők maradtak ugyan, de a hordhatatlan fazonoknak és anyagoknak menniük kellett. Az eredmény egy meghökkentő, ugyanakkor nőies stílus, ami abszolút megfelel a huszonegyedik század összes elvárásának. Az idei tavaszi nyári kollekciójukban a romantikus szabásvonalak és díszítések dominálnak. A kreációk kísértetiesen hasonlítanak egy pierrot teljes ruhatárára. A színek visszafogottak csak fehérrel, rózsaszínnel vagy feketével dolgoztak a tervezők. A szabásvonal az 1920-as éveket idézi, a pomponok és fodrok nőiesekké varázsolják a néhol egyszerű ruhákat. Az idei meglepetés - ami nélkül üres lenne egy Viktor and Rolf bemutató - a vonós hangszerek legkülönfélébb felhasználási módja, terveztek hegedű alakú nyakláncot és brosst, de a nagybőgőre emlékeztető estélyi is igazi gyöngyszemnek számít. A tervezőpáros által megálmodott ruhák leginkább azokhoz állnak közel, akik elutasítanak mindenféle unalmas megoldást, legyen szó kisestélyiről, vagy egyszerű kosztümről.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés