free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Victor and Rolf

Borsa         Címkék: divat, ismerdmeg, kirakat, rolf, victor 0 hozzászólás

Sorozatunkból kiderül, hogy a divatvilág gyakran emlegetett nevei mögött kik is állnak. Most az eredeti stílusú holland tervezőpárost mutatjuk be: Victor & Rolf.

Viktor Horsting és Rolf Snoeren azóta elválasztatlanok, mióta összebarátkoztak az arnhemi Divat Akadémián. Első közösen tervezett kollekciójukat 1993-ban mutatták be a nagyközönségnek, és már a debütálásukkor több díjat is besöpörtek. Ezek után csatlakoztak a Le Cri Néérlandais nevű vállalathoz, ami több, hozzájuk hasonló gondolkodású dán divattervezőt is foglalkoztatott. A cég két bemutatót is rendezett nekik a divat fővárosában, Párizsban. Azonban a bemutatók csúfos kudarcot vallottak, az általuk kreált ruhákra senki sem volt kíváncsi, és a egyetlen darabot sem tudtak eladni. De ők, csak úgy, mint a magyar népmesékben, nem adták fel egykönnyen. Az igazi áttörést a baba-bemutatójuk jelentette számukra - ahol modellek helyett életnagyságú babákon mutatták be a ruhákat -, az 1998-as párizsi divatbemutatójuk, már csak hab volt a tortán.

www.style.com
Nézz még több Victor and Rolf ruhát!

A két fiatal tervezőnek rá kellett jönnie, hogy a ruháiknak egyszerre kell képviselni a hordható és a hordhatatlan kategóriát. Az eltúlzott méretek és kiegészítők maradtak ugyan, de a hordhatatlan fazonoknak és anyagoknak menniük kellett. Az eredmény egy meghökkentő, ugyanakkor nőies stílus, ami abszolút megfelel a huszonegyedik század összes elvárásának. Az idei tavaszi nyári kollekciójukban a romantikus szabásvonalak és díszítések dominálnak. A kreációk kísértetiesen hasonlítanak egy pierrot teljes ruhatárára. A színek visszafogottak csak fehérrel, rózsaszínnel vagy feketével dolgoztak a tervezők. A szabásvonal az 1920-as éveket idézi, a pomponok és fodrok nőiesekké varázsolják a néhol egyszerű ruhákat. Az idei meglepetés - ami nélkül üres lenne egy Viktor and Rolf bemutató - a vonós hangszerek legkülönfélébb felhasználási módja, terveztek hegedű alakú nyakláncot és brosst, de a nagybőgőre emlékeztető estélyi is igazi gyöngyszemnek számít. A tervezőpáros által megálmodott ruhák leginkább azokhoz állnak közel, akik elutasítanak mindenféle unalmas megoldást, legyen szó kisestélyiről, vagy egyszerű kosztümről.
 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés