free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rápihenés a Szigetre

Borsa         Címkék: csillaghullás, kogart, kulturtripp, mozi, programajánló 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Hétfőn, a mínusz egyedik nappal megkezdődik az idei Sziget, ezért az addig hátralévő napokra elsősorban a rápihenést ajánlanánk. Persze otthon maradni ettől még nem muszáj. Lájtos, rápihentető programajánló következik.

Szálirány, Friss Európa

A Légó Galériában augusztus 13-ig nézhetitek meg a Szálirány című csoportos kiállítást. Öt fiatal alkotó, Ács Beáta Olga, Kránitz Orsolya, Mata Ilona, Molnár Viktória és Takács Judit mutatja be munkáikon keresztül a textilművészet különböző szegmenseit. A kiállításon szereplő művek - mint például a mágnesekkel rögzíthető ruha, vagy az egyszerre lakásdekorációként és installációként működő paraván - által képviselt irányok változatos képet mutatnak, és bizonyítják, hogy a textilművészet autonóm kifejezési forma, amely mindig képes a megújulásra.

www.legogaleria.mlap.hu, www.port.hu

A Kogart ház Friss Európa című kiállítás-sorozata elérkezett az ötödik évhez. A tárlat minden évben látképet adott a végzős képzőművész-hallgatók tájékozódási irányairól, megközelítésmódjairól és kifejezési formáiról. Az idei Friss a Re:Friss nevet kapta, ennek megfelelően azt ígérik, hogy rendhagyó lesz és retrospektív, reflektálva a kiállítás-sorozat múltjára. Az elmúlt négy évben a kiállítás-sorozaton szereplő magyar művészek közül válogat. A látogató a legújabb munkákon keresztül képet kaphat arról, hogyan alakult a résztvevők pályája, alkotói fejlődése az egyetem óta, és mindez hogyan viszonyul a diplomamunkáikhoz. Az első emeleten a négy KOGART-díjas alkotásai kerülnek bemutatásra, a felső két emeleten pedig mintegy harminc magyar művész ad keresztmetszetet a Friss című kiállítás-sorozatról, saját művészetéről és a mai magyar képzőművészet új törekvéseiről.

Francia csók, Barokk Kastélynapok

E héttől látható a mozikban a Csak egy csók című francia vígjáték. Egy férfi és egy nő találkozik az utcán, és azonnal felizzik köztük a vonzalom. Hamarosan már egy bárban beszélgetnek, de amikor Gabriel búcsúzóul megcsókolná Emilie-t, a nő elmesél egy történetet arról, hová vezethet egyetlen csók. Judith és Claudio boldog házasok, ám amikor a nőt legjobb barátja, Nicolas megkéri, hogy segítsen feloldani a másik nemmel kapcsolatos gátakat benne, hamarosan ráébrednek, hogy vonzódnak egymáshoz. Emmanuel Mouret a párkapcsolatok természetét érzékenyen és szórakoztatóan boncolgató filmje arról szól, hogy néha a saját vágyainkkal a legnehezebb szembesülni. Egyszerre elegánsan kifinomult és karikírozottan őszinte, mintha Woody Allen találkozott volna Eric Rohmerrel.

www.tfmdistribution.com, www.museum.hu

Ha hétvégén mehetnéketek támadna, kirándulással egybeköthető, programnak ígérkezik a Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezendő Barokk Kastélynapok. A rendezvény a kastély történetének egyik legkiemelkedőbb és leglátványosabb eseményét, Mária Terézia 1751-es látogatását idézi fel. Délelőtt fél tíztől kezdve zajlanak a programok: lehet hintóval közlekedni a Kastélyparkban, és korabeli finomságok, kézművesek, iparművészek barokk vására, mutatványosok, játékok várják a látogatókat. A színpadon elsősorban gyermekeknek szóló, illetve vásári komédiás előadások láthatók majd, illetve szombat este nyolctól Császári Musical Gála is lesz, melyen az Operettszínház művészei adnak elő részleteket az Elisabeth, a Rudolf és a Mozart! című darabokból.

Mínusz egy, nulla, csillaghullás

11-én hétfőn aztán ránk köszönt a Magyar Dal Napja, amivel, mint mínusz egyedik nappal, voltaképpen kezdetét veszi az idei Sziget Fesztivál. A délután háromkor kezdődő, nyolc órásra tervezett monstrekoncerten az elmúlt ötven év legnagyobb magyar slágereit több, mint kétszáz előadó közreműködésével hallhatjuk majd a Sziget Nagyszínpadán. A többnyire eredetiben megszólaló dalok mellett számos egyedi előadást is hallhatunk: Ákos például Demjén dalt, Lovasi Tankcsapda nótát ad elő, és erre az alkalomra összeáll a Rock Allstar csapat is. Másnap aztán nulladik nap, Iron Maiden és… Ami onnantól következik, az már más cikkek témája lesz majd.

http://magyardalnapja.hu

Ja, és ha ébren lesztek augusztus 12-én hajnalban, akkor azért nézzetek fel az égre is! A csillagászok előrejelzései szerint ugyanis a Perseidák meteorraj ekkor produkálja majd a legerősebb csillaghullást. A hullócsillagok felbukkanása az égbolt bármely részén várható, de a szakemberek az északi és déli irányok megfigyelését ajánlják leginkább.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés