free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 új helyszín a Szigeten

Borsa         Címkék: helyszín, kultúrtripp, lista, sziget, új 0 hozzászólás

Talán azt gondoljátok, hogy már kívülről ismeritek az összes Szigetes helyszínt, de ezeket még nem láthattátok. Ugyanis idei újítások. Itt van öt új Szigetes helyszín.

Hogy mi a közös egy ukrán szénszállító hajóban, egy nyughatatlan szobrokat kreáló franciában, egy hallgatható zenét játszó magyar rádióállomásban, a világ legjelentősebb sporteseményében és egy, a világörökség részeként nyilvántartott kulturális tradícióban? Nos, mind az öt egy-egy új helyszín apropóját adja az idei Sziget fesztiválon.

A38 színpad

Az A38 állóhajó képletesen véve felhúzza a horgonyt és meg sem áll a Szigetig, ahol - idén először - önálló színpaddal képviselteti magát. A szervezők ezen  a fórumon a szerintük méltatlanul elhanyagolt  kelet- és közép-európai könnyűzenei szcénát igyekeznek bemutatni, méghozzá lényegében műfaji megkötések nélkül. A fellépők között számos olyan előadót találunk, akik a hajón már adtak koncertet, így például az osztrák jazz-funk kiválósága, a Parov Stelar vagy az amerikai gipsypunk Kultur Shock, de ígérkeznek rejtett gyöngyszemek is, így például a román indie rock banda, a Kumm vagy a cseh elektro csapat, a Sunshine. Persze a külföldiek mellett magyar előadókra is számíthatunk, hiszen ezen  színpadon lesz idén - többek között - a Kiscsillag, a Brains és az Anima Sound System szigetkoncertje is.


Kinetikus szoborpark

A Kinetikus szoborpark elnevezés Patrice Hubert, francia dekoratőr-dizájner-szobrászművész, Hieronymus Bosch, Da Vinci és Hans Rudi Giger látványvilága által ihletett, nyughatatlan, acélból, fából és felfújható léggömbökből készült műveit rejti. A művész által "Mécanic Kinétic" kreációknak nevezett gigantikus szobrok léggömbjeiben lüktet a levegő és vibrálnak a csodálatos színű fények. Az állandó mozgásban lévő szobrok éjjel-nappal megtekinthetők lesznek a Jazz sátor és a Luminárium közötti téren, de ha választani kell, akkor napnyugta után érdemesebb lesz megnézni őket, akkor ugyanis a fények is érvényesülnek.


MR2 színpad

Az MR2-ként reinkarnálódott Petőfi Rádió az elmúlt évben igencsak jeleskedett a más rádióadókról többnyire kiszoruló, minőségi zenék futtatásában, így voltaképpen evidens módon helyük van a Szigeten is, mégpedig önálló színpaddal. A fellépők a rádió ízlésének megfelelő, többnyire az underground és mainstream határvonalán mozgó hazai zenekarok közül kerülnek ki, így például látható-hallható lesz náluk - többek között - Takáts Eszter, a The Carbonfools, a 30Y, a Kaukázus és Pál Utcai Fiúk is.Olimpia Live

A Szigettel időbeli átfedésben zajlanak Pekingben az Olimpiai Játékok, ezért idén a külön erre a célra kialakított olimpiai helyszínen, óriáskivetítőn, élőben lesz követhető a világ legjelentősebb sporteseménye. Így tehát, aki a fesztiválozás közepette is úgy érzi, hogy szeretne szurkolni az olimpikonoknak, az ezt helyben meg fogja tudni tenni.

Vietnámi Nemzeti Vízi-bábszínház

Az észak-vietnámi tradíciókat követő Vietnámi Nemzeti Vízi-bábszínház "A falu lelke" című előadásával egy, a világörökség részeként is nyilvántartott, kulturális különlegességet hoz el az idei fesztiválra. Ottjártunkkor ugyan még csak egy csukott sátrat láttunk, de azt ígérik, hogy egy intenzív színekkel megfestett különleges látványvilágban lesz része annak, aki megnézi, számunkra teljesen szokatlan figurákkal, melyek hol vigyorgó kisemberek, hol félelmetes sárkányok képében jelennek meg. Olyan maradandó élmény lesz a (báb)színház szerelmeseinek, mely jobbára csak a Távol-Keletre látogatóknak adatik meg.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés