free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karóra hetvenmillióért

Borsa         Címkék: dizájn, drága, időzóna, óra, tárgy 1 hozzászólás

Egy híres óragyártó cég új karóráján nemcsak az összes időzóna, de bolygónk mozgása is követhető. Hetvenmillióért a miénk lehet. Erre mondják, hogy az idő pénz!

Az idő pénz - szól  a mondás, és ezt az extravagáns, szokatlan külsejű dizájnórákat tervező Hysek cég nagyon komolyan vette. Új Colosso nevű órájának az ára is kolosszális: 500.000 dollár, vagyis majdnem 77 millió forint!

A furcsa formájú ketyere legfeltűnőbb része a kis üvegbura alá rejtett földgömböcske, ami nemcsak dísz. Ugyanis folyton jelzi a helyi, vagy a greenwichi időt, és az idő múlásával szinkronban mozog, 24 óra alatt körbefordul. Az órán egyébként minden létező időzóna követhető és beállítható.

http://watchismo.blogspot.com

Az óra szerkezete roppant bonyolult, mi ugyan nem értünk hozzá, de az, hogy 62 csapágykő van benne, az nekünk is soknak tűnik, mert úgy tudjuk, hogy a csapágykövek száma a fogaskerekek számát is jelzi. Ezenkívül azt is olvastuk az óráról, hogy 48 órás járástartaléka van, ami szintén nagy számnak tűnik, bármit is jelent. (Ha valaki tudja, hogy ez mit jelent, írja a kommentbe, mert nagyon érdekel bennünket... köszi.)

Mindezzel együtt kinézete elég bizarr, nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy milyen alkalomra lehetne ezt viselni, mint ahogy azt sem, hogy kinek van szüksége arra, hogy egy adott pillanatban tisztában legyen azzal, hogy mennyi az idő a világ összes többi pontján. De nem kötözködünk, biztosan megér 77 milliót... Akinek fáj rá a foga, siessen beszerezni, mert limitált példányszámban készült!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés