free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sziget kisokos

Borsa         Címkék: baj, fesztivál, közszolgálat, lopás, sziget 0 hozzászólás

Egy profi "szigetelő" nemcsak a színpadokhoz talál el. Jó tudni, mi a teendő, ha meglopnak, beteg vagy, vagy rád fér egy mosás. Kisokosunk mindenre válaszol.

Tisztában vagyunk vele, hogy legtöbben már bekötött szemmel is eltalálnátok a Sziget majd minden pontjára, de minden évben vannak kezdő szigetelők is, vagy, az is lehet, hogy hiába vagytok már   rutinos fesztiválozók, mégsem tört még el a kislábujjatok, vagy lopták el a mobilotokat, vagy nem volt még szükségetek sürgősen lázcsillapítóra. Nem áll szándékunkban az ördögöt a falra festeni, de ahol ekkora tömeg van, ennyien tombolnak egymás mellett józanul és kevésbé józanul, ott bármikor beüthet valami krach. Azt nem mondanánk, hogy beüthet a ménkű – az tavaly megvolt már, reméljük nem lesz ismétlés, de ebből is látszik, a Szigeten bármi megtörténhet. Ha más nem, csak annyi, hogy tiszta ruhára, kerékpárra, vagy egy sürgős vércukormérésre van szükségetek. Jobb, ha tudjátok, ilyen esetekben, kihez és hova forduljatok. Kisokosunkban összegyűjtöttük, amit feltétlen tudnotok kell.

Kezdjük az utazással. Aki messzebbről jön, az jó, ha tudja, hogy a MÁV jó barátja a szigetelőknek, 50százalékos kedvezményt ad a Sziget időtartama alatt vásárolt Budapestre szóló menettérti, másodosztályú jegyekre, amit a szigeten, a MÁV pavilonban kell majd lepecsételtetni. Ez azért fontos, mert, ha a Szigetről hazafele jövet a kalauz nem látja írásos bizonyítékát annak, hogy a fesztiválról jöttök, akkor kifizetteti veletek visszamenőleg is a teljes árú jegyet. Kallerekkel meg jobb nem ujjat húzni...Ami a helyi közlekedést illeti, alap, hogy a Hajógyári-sziget autóval történő megközelítésével nem igazán érdemes próbálkozni, nemcsak a dugó miatt, de úgy sem tudtok, hol parkolni. Bár ilyenkor a szigetirányba tartó BKV járatok maguktól is átminősülnek szigetjárattá, azért a szervezők biztosítanak nekünk Szigetbuszt és Szigethajót is, előbbi 350 forintért visz a Hajógyári -sziget és a Móricz Zsigmond körtér között érintve a Nyugati pályaudvart és az Oktogont is. Utóbbi a Vigadótól, a Jászai Mari térről, valamint a Batthyany térről 500 forintért visz a szigetig.

Akinek viszont bőven elég a tömegből a fesztivál területén, és a szellősebb közlekedést preferálja, nyugodtan pattanjon bringára, cangáját megőrzik ingyen, még bütykölgetik is, ha kell a Caraván camping melletti teniszpályán lévő kerékpármegőrzőben. De a Sziget bejáratnál kölcsönözhet is bringát, akinek nincs sajátja.Ha feltétlenül szeretnétek, hogy kutyátok is megtapasztalja, mi is a szigetfíling, akkor érvényes oltási igazolvánnyal, egy évnél nem régebbi veszettségoltással, valamilyen egyedi azonosítóval (olvasható tetoválás vagy mikrochip), pórázzal, nyakörvvel és szájkosárral behozhatjátok a fesztiválra. Legyen rajta egy biléta is, amin rajta van a ti telefonszámotok is, arra az esetre, ha elkószálna a jószág. Ilyen esetekben, vagy, ha esetleg más gazdátlan kutyát találnátok, a Civil Sziget melletti Rex Alapítvány Állatsziget sátorhoz menjetek segítségért.

Ha már ott vagyunk a Szigeten, ha másról fogalmunk sincs, hogy hol van, az információs sátor koordinátáit mindenképpen érdemes bevésnünk agyunkba, hiszen - milyen meglepő - itt mindenféléről informálhatnak minket. Itt van kijelölve a hivatalos Meeting Point is, ami jól jön, ha elvesztettétek egymást a haverokkal. Az infósátor mellett van a MÁV pavilon is, menetjegyirodával ahol 20 százalékos kedvezménnyel vehettek vonatjegyeket bármilyen belföldi viszonylatra, de itt - az információban - adhatjátok le az emberi viselésre már alkalmatlanná nyilvánított szennyes ruháitokat, és ugyancsak itt is vehetitek fel őket szépen kimosva. Továbbá az infósátorban lehet felmarkolni a Braille írásos programfüzetet, és első körben ide gyertek, ha találtatok, vagy kerestek valamit. Ugyanis itt van a talált tárgyak osztálya is. Az elveszett tárgyakról a 20/425-60-66 számon telefonon is tudtok érdeklődni a fesztivál alatt éjjel-nappal, és a Sziget után szeptember 15-ig reggel 10 és 18 óra között.Ha szeretnétek bebiztosítani, hogy a szekuriti mindenképp értesüljön róla, ha a csomagotokat illetéktelen személy, akarja kivinni a Szigetről, akkor az infónál kaphattok jeladót is, amit elrejthettek a hátizsákotokban, így a kijáratnál a vinnyogó hang elárulja a tolvajt.

A sátorfosztogatók ellen azzal is védekezhettek, ha csak azt tartjátok a sátorban, amire feltétlenül szükségetek van, a többit pedig benyomjátok a csomagmegőrzőbe, kisebb értékeiteket pedig az értékmegőrzőbe. Ezeket megtaláljátok a csónakház mellett; a sziget északi részén, a csónakházban; a Caraván camping mellett, és a városközpontban.

 

1. Sziget kisokos
2. Okosságok mégLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés