free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szigeti veszedelem: költs!

pészM         Címkék: bankkártya, költés, pénz, púder, sziget 0 hozzászólás

A Szigeten már bármit megvehetünk, de jó, ha magunkra erőltetünk némi önkontrollt, különben a szeptembert egy hitelfelvétellel kezdhetjük. Jó tanácsok, okosságok.

Hála a jószerencsének, az idei Szigeten sem kell "tyűvel" vagy egyéb, kreált egységgel fizetni a szolgáltatásokért, azonban a jó magyar forinttal sem árt csínján bánni – nagyobb pénznyelő egy ekkora mulatság, mint bármelyik középkategóriás kaszinó.Szándékosan nem nosztalgiablokkal indítunk, és nem feltétlenül sírjuk vissza azokat az időket, amikor a mobilt még hírből se, és 50 percet álltunk sorba, hogy megtelefonozzuk az otthoniaknak vezetékesen, hogy élünk, vagy hogy bankszámla és bankautomata híján az utolsó két napon hiéna punkokhoz verődve lapátoltuk be a nálunknál takarékosabbak maradékát a főzelékesnél.

A fesztiválhelyszín évek óta eleget tesz a „város a városban” majd’ minden kritériumának, kisgömböc módjára szépen dagad és hízik, aminek nyilvánvalóak az árnyoldalai is: például sokszor nehéz eldönteni, hogy esetleg nem a Westendben járunk-e a szombati csúcsban. Mindenesetre a bugyellárist is ehhez illik méretezni, ha jót akarunk.

Vegyük számba először a praktikumokat: mennyi dellát, hogyan, hova. Szerintünk célszerű belőni egy tól – ig értéket, hogy egy adott napon mennyit is szándékozunk/tudunk eltapsolni odakint, és annál egy megveszekedett forinttal sem többet magunknál tartani.Ha ne adj’ Isten mégiscsak annyira megtetszik egy naci vagy egy napszemüveg, hogy elviszi a teljes napi költségvetést, akkor a Szigeten felállított bankautomaták bármelyike kisegíthet, és inkább szánjuk rá azt az 500 m-es plusz sétát vagy öt perc sorban állást, semmint hogy tíz-, húszezresekkel kitömött erszénnyel pogózzunk a Nagyszínpad előtti osztott pályán.

Pénztárolás ügyében érdemes a legnagyobb gonddal eljárni: a jól zárható táska vagy hátizsák a minimum, sőt ezeknek is a legbelsőbb bugyrában tanácsos tartani az értéket – a hátizsákokkal meg amúgy sem árt vigyázni, a nagy tömeghullámzásban alig figyel fel rá az ember, ha a hátán nyílik egy cipzár, vagy hogy könnyebb lett a pakk valamivel. Pénztárcából az oldschool, nyakba akaszthatós kiadás is szóba jöhet – ebben a retróreneszánsz és a tervezők fantáziája is a segítségünkre siet. A papírpénz zsebbe gyűrése és a hátul hordott övtáska legyen tabu – iratot pedig csak annyit tartsunk magunknál, amennyi feltétlenül szükséges. (Ha mégis lába kél bárminknek, a talált tárgyak sátorban adhatunk egy esélyt a szerencsénknek.) Hát még: ha olyan holmi van nálunk, amit nem kívánunk odavetni ebek harmincadjára, igénybe vehetjük a csomagmegőrzőt – ajánlják is egyébként, melegen. És itt jegyeznénk meg: ne feltétlenül a kétszáz éves családi ékszerkollekciót aggassuk magunkra, hiába mi lennénk a MagicMirror legragyogóbb ékkövei, és ne a homlok véres verítékével kiizzadt méregdrága cipellőben szambázzunk a térdig érő porban, sárban, ha kímélni szeretnénk az értékes darabot.

 

1. Szigeti veszedelem: költs!
2. Tovább is van...LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés