free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 újdonság a Szigeten

Borsa         Címkék: lista, sziget, újdonság 0 hozzászólás

Idén nem csak a szigetelők számára készültek újításokkal, azokra is gondoltak a szervezők, akik nem látogatnak el a fesztiválra. Újítások, amikkel mindenki jól jár.

Por van és ha eső jön, sár lesz. Ez tehát nem változott az idei Szigeten sem, viszont néhány - látványos és kevésbé látványos - újítás azért ebben az évben is tapasztalható. Ezekből állítottunk most össze egy ötös listát.

Átrajzolt térkép

Aki több éves rutin alapján szándékozik tájékozódni az idei Szigeten, az meg fog lepődni, hiszen a Nagyszínpad és a Világzenei Nagyszínpad kivételével alaposan átrajzolódott a Sziget térképe. Több színpad megszűnt - pl. a Bahia -, teljesen új helyre került - pl. a Hammer World a perifériáról igencsak középre -, vagy épp egyesült - így pl. a Medúza és az Est vagy a VOLT és a Coke - és persze számos új helyszín is debütál az idén. Szóval mindenképp szerezzetek térképet!


Hétfőtől vasárnapig

Az idei Sziget a különféle variálgatások nyomán nem a szokásos kedd/szerdától következő keddig, hanem a -1. valamint a 0. nappal megtoldva hétfőtől vasárnapig tart. Így voltaképpen mégiscsak megvan a "hét együttlét", már annak, akinek kell, aki viszont már nehezebben bírja  gyűrődést, kevesebbről marad le.

Nagyszínpad

Idén minden eddiginél nagyobbra "nőtt" a Nagyszínpad, így összesen 900 négyzetméter területű és 16 méter magas. Erre azért volt szükség, mert néhány zenekar olyan komoly színpadképpel lép fel, mely csak ekkora alapterületen fér el. További változás, hogy ebben az évben nem jut minden napra magyar fellépő a Nagyszínpadra - a Magyar Dal Napját leszámítva -, csak négy hazai zenekar ad ezen a helyszínen koncertet: a két "kötelező", azaz a Kispál és a Tankcsapda, valamint az URH (együttes) és a Pannonia Allstars Ska Orchestra. Szerintünk ez inkább pozitív változás, hiszen - bár mi is szeretjük a színvonalas hazai zenekarokat - őket azért bőven van lehetőségünk év közben többször is megnézni, viszont a külföldi előadók jóval ritkábban merészkednek országunkba, és ha már itt vannak, jobb, ha minél többet közülük nagyszínpados körülmények között láthatunk, nem pedig valamelyik kisebb helyszínre bezsúfolódva.

Szövet karszalag

Igaz, hogy ahhoz képest, amikor már aktuális lett volna négy-öt év késéssel, de végre a Sziget is eljutott a szövet karszalagok bevezetéséig. Jobb látvány és kellemesebb viselet, mint a ronda műanyag volt, ráadásul még a színeket is eltalálták mind az ottalvós (fekete), mind pedig a hazamenős (szép árnyalatú kék) szalagok esetében. Így kell ezt.

Kifelé halkabb

Bár ez odabent kevéssé érzékelhető, Óbuda és Újpest lakóinak idegeit azonban remélhetőleg megnyugtatja, hogy ebben az évben újfajta hangszigetelő technikákat vet be a Sziget, a zajterhelés csökkentésének érdekében. Így többek között az éjszaka is üzemelő helyszíneken úgynevezett hanglimiter működik, mely automatikusan, emberi beavatkozás nélkül szabályozza a hangerőt az előre beállított tartományban - alkalmazkodva például a változó légköri viszonyokhoz is -, hogy az semmiképp se léphesse túl a megengedettet. Illetve idén már nem csupán a koncerthelyszínek, de a vendéglátóhelyek zajkibocsátását is felügyelik és korlátozzák.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés