free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A megmentett csajrock napja

Borsa         Címkék: 1.nap, kutyavacsorája, melegek, morissette, sziget 0 hozzászólás

Borsamunkatársak kivonultak a Szigetre és minden nap beszámolnak a jelentős vagy legalábbis annak vélt programokról és történésekről. Képek és szöveg - első nap.

A Sziget hivatalosan első  - nekünk a második, van, akinek már ötödik - napján körülnéztünk a Civil faluban, kerekasztal-beszélgetést hallgattunk a Magic Mirrorban, Borsamunkatársnak nem kellett csalódnia a kedvenc énekesnőjében, levezetésképpen pedig elfogyasztottuk a kutya vacsoráját. Vagy inkább az fogyasztott el minket. Beszámoló.

Világnézet-bazár

A délutánt a Civil faluban indítottuk. Szeretet, béke, egység - áll a felirat a falu egyik műanyag sátrának homlokzatán. És valóban: a Sziget világnézet-bazárjában idén is valamilyen eklektikus hippikommunára hajazó, kedélyes hangulat uralkodik. Bár azért éreztük, hogy a helyszín még nem pörgött fel igazán, kevesen voltak és a sátrakban üldögélő önkéntesek szeme minden egyes lehetséges betérő személyére bizony igen-igen felcsillant… Be fog ez indulni, hiszen a civil sátrak mindig is ideális terepet jelentettek az üres órák eltöltésére a Szigeten. A felhozatalra amúgy nem lehet panasz, hiszen az érdekvédelmi szervezetektől kezdve, az állami és egészségügyi szervezeteken át, az ismert és kevésbé ismert egyházakig mindenféle nézet képviselteti itt magát, csak győzzünk ízlés szerint választani.


Civil puzzle - nézegess képeket az első napról!

Csinálni viszont leginkább ugyanazt lehet, amit mindig is lehetett errefelé: ücsörögni és beszélgetni, informálódni, rajzolgatni, teázgatni, játékokat játszani és teszteket kitölteni különböző közepesen haszontalan szóróajándékokért, mint például toll, pénztárca, bögre, póló, lufi, satöbbi.  Aki viszont jógát vagy meditációt kíván, annak is van hol próbálkoznia, az már más kérdés, hogy milyen sikerrel jár abban a hangzavarban. Ezekkel ellentétben viszont egyértelműen eredményesebben lehet pingponggal vagy óriáspuzzle-rakosgatással levezetni a levezetnivalót, bár azt is meg lehet érteni, aki szerint ebben a kánikulában az ilyesmit még nézni is rossz, nemhogy csinálni… A civilek után a Magic Mirror sátorba vonultunk át, ahol Melegek és gyerekek címmel zajlott kerekasztal-beszélgetés az azonos nemű párok gyermekvállalásával kapcsolatban. Ezzel az eseménnyel részletesen, külön cikkben foglalkozunk.

A csajrock becsülete

Aztán valahogy nagyon hamar este lett és azon vettük észre magunkat, hogy mindjárt kezdődik Alanis Morissette koncertje. Ennek a ténynek jelen sorokat író Borsamunkatárs felettébb örült, hiszen tizenhárom éve már, hogy  Alanis Morissette-et nevezi meg kedvenc énekesnőjeként és rendkívüli módon utálja a tényt, hogy ebben az országban Alanist, ha egyáltalán, akkor maximum az Ironic című daláról szokták ismerni és egyúttal egyslágeres előadónak titulálni. Pedig… És itt most a cikkíró átmenetileg hadd váltson át egyes szám első személybe! Ugyanis - anélkül hogy elutasítanám az elfogultság vádját - határozottan kell állítanom, hogy Morissette kategorikusan nem egyslágeres előadó. Bár igaz, hogy a dalait itthon nem játszák szénné, mert nálunk az okos csajrock ugye nem az a népszerű műfaj…


Alig, alig

Talán ez lehetett az oka annak is, hogy a koncert előtt húsz perccel még simán tudtam helyezkedni a Nagyszínpad előtti első sorokban, ahol magyar szót csak elvétve hallottam. Az Angyalok városa című film betétdalával, az Uninviteddel indult be a koncert, majd sorban következtek a korábbi albumok legsikerültebb dalai, néha egy-egy közbevetéssel az idén megjelent, Flavors Of Entanglement című, új albumról. Utóbbit egyébként - annak ellenére, hogy turnén van - egyáltalán nem erőltette, sőt. Bár dicsérni csak módjával, de aki megérdemli azt miért ne, szóval el kell mondanunk, hogy semmilyen erőlködés vagy mesterkéltség nem volt ebben a koncertben.


Alanis Morissette

Alanis egészen konkrétan nem tett mást ezen az estén, mint hogy karakteres könnyedséggel megmentette a csajrock becsületét és megmutatta azt, hogy ő bizony megteheti. Megteheti, hogy egyszerű blúzban, farmerban és sportcipőben álljon ki a színpadra és csak énekeljen. Ő ugyanis azok közé az előadók közé tartozik - nőknél ez pláne ritkaságszámba megy manapság -, akiket szemmel láthatólag nem plasztikai klinikán raktak össze… Elég csak azt tenni, ami a dolga: elénekelni a dalait. És ezért maximális respekt jár neki.

Levezetés kutyával

A kiváló Alanis-koncert után azért vágytunk még egy kis levezető körre, így vetődtünk el némi bolyongás után az Open színpadhoz, ahol A Kutya vacsorája zenekar fellépését kaptuk el. Ez a csapat a Quimbyben sem épp csendes eminenciásként működő Varga Livius saját zenekara, de fogalmazhatunk úgy is, hogy személyiségének meglehetősen intenzív és zajos kivetülése.


Jobb oldalon Lívius, gitárral a csapattárs

Tegnap is igencsak elemükben voltak, a helyenként metálzenekart is megszégyenítő hangzás a kelleténél talán erősebben is átmosta hallójáratainkat, azonban a performansznak is beillő fellépés legkiemelkedőbb pontját mégis Livius legújabb, a Sziget VIP-szekciója ihlette versében jelölnénk meg, melyet szó szerint idézünk, hogy ti se maradjatok ki belőle, tehát: “Az a jó a Szigetben, hogy az kint van, mi meg benn.” Végszó. 
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés