free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Magyarországon is lesz iPhone

Borsa         Címkék: apple, iphone, magyarország, tárgy, telefon 0 hozzászólás

Az Apple 2007 előtt még ott se volt a mobilpiacon, ma az ő telefonjuk a legáhítottabb kütyü. Az iPhone nálunk is kapható lesz, de jobban járunk, ha külföldről szerezzük be.

Még nem hivatalos, de már számos fórumon, blogon és portálon megjelent a hír: Magyarországon is kapható lesz az Apple iPhone szupertelefonja a T-Mobile forgalmazásában, augusztus 22-től. Minden kütyürajongó erről beszél hetek óta. De miért olyan fontos hír ez? Megmondjuk.

www.apple.com

2007 június 29-én Amerikában forradalom tört ki a mobiltelefonok piacán. Talán pontosabb, ha azt mondjuk: hatalomátvétel, vagy generációváltás, hiszen egy forradalom sokszor kétesélyes kimenetelű, az iPhone megjelenése azonban egycsapásra megváltoztatott mindent, amit a mobil kommunikációról gondoltunk korábban. A legnagyobb mobilcégek, a Nokia, a Motorola, vagy a Sony Ericsson azóta próbálják megfejteni a kaliforniai cég titkát: hogyan tudta ez az alapvetően szoftvereket és számítógépeket gyártó vállalat, az Apple Computers elkészíteni a világ legjobb mobiltelefonját úgy, hogy korábban sohasem szerepelt ezen a piacon egyetlen termékkel sem?

Nos, idén augusztustól - ha igaznak bizonyulnak a pletykák - mi is megfejthetjük a titkot, félredobhatjuk az iPhone utánzat nagyképernyős okostelefonokat és végre kezünkbe vehetjük azt a kütyüt, amiről egy álló éve mindenki beszél. A csillogó, felékszerezett csajtelefonok, és a méregdrága limitált szériás darabok egy csapásra háttérbe szorulnak majd, amikor megérkezik a trón jogos követelője. De nézzük sorban a tényeket: miért olyan csúcsszuper az iPhone, és mihez kezdhetünk majd vele?Tárgyrovatunkban elsősorban a formaterveket és a designt szoktuk szem előtt tartani, így az iPhone esetében is haladjunk kívülről befelé. A hamarosan Magyarországra is megérkező modell az eredeti, tavalyihoz képest továbbfejlesztett, 3G-s változat, ami azt jelenti, hogy nemcsak Wi-Fi vezeték nélküli internetet, hanem mobil szélessávot is foghatunk majd rajta, természetesen havidíjas csomag ellenében. A fanyalgók, vagy akik épp most vásároltak százezerért Nokia okostelefont sokáig éppen azért szidalmazták az iPhone-t mert nem tudta a 3G kapcsolatot. A domború műanyag hátlapos gombnélküli csoda most tudja.

Csábító külső

Az iPhone már megjelenésében is forradalmasította a mobilpiacot. Míg a gyártók abban versenyeztek, hogy ki tudja a legszebben elhelyezni, megvilágítani és kialakítani a billentyűket, joystickokat és egyéb kezelőfelületeket a telefonokon, addig az iPhone egyszerűen mellőzte a gombokat és egy hatalmas érintőképernyőt adott a felhasználók kezébe. A menüpontok és szoftverek érintésre aktiválhatók, a térképen nagyíthatunk és kicsinyíthetünk, a csúszkákat, például a hangerő szabályozót szintén teljesen virtuálisan húzogathatjuk a digitális kijelzőn. A telefon mindemellett mozgásérzékelő szenzorokkal is felszerelt, így például egy golyós vagy labdás mobiljátékot az iPhone elforgatásával játszhatsz, egyensúlyozhatod a golyót a pályákon, a Nintendo Wii konzolhoz hasonlóan. A telefon éppen olyan, mint amilyennek pár éve a jövő készülékeit megálmodtuk. Mindenki a PDA-k, menedzser kalkulátorok, telefonok, és számítógépek összeolvadásáról beszélt, azt mondtuk, a jövő telefonja egyetlen képernyő lesz majd, ami elfér a zsebünkben, és mindenfélére alkalmas lesz majd.Így is lett. Az iPhone a fentiek mellett azért utasított maga mögé minden riválist, mert félelmetesen egyszerűen és magától értetődően kínálja az összes funkciót, amit csak elképzelünk, ráadásul klasszisokkal elegánsabban és közérthetőbben a többi gyártó készülékeinél. Internet, Google térkép, GPS helymeghatározás, telefonkönyv, játékok itt úgy indíthatóak, akár a számítógépen. Nincsenek nehezen kibogarászható menü- és almenürendszerek, rosszul értelmezhető ikonok és eldugott beállítások. Az iPhone valóban olyan, mintha az otthoni gépünk kicsinyített másolatát tartanánk a kezünkben - és csaknem mindent tud is, amit a nagyok. Power Point prezentációk, Excel-táblázatok, YouTube videók, szöveges dokumentumok, vagy a ennek a cikknek az olvasása 3G interneten - nem jelentenek problémát az iPhone-nak. És ez még mind semmi.

1. Magyarországon is lesz iPhone
2. Nemcsak mobil, számítógép isLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés