free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: Sziget bazár

Borsa         Címkék: bazár, cucckereső, divat, kirakat, sziget 4 hozzászólás

A szokásainktól eltérően, most nem valami konkrét cuccot kerestünk. Ezúttal a cucckereső "különkiadását" olvashatjátok. Helyzetjelentés a Sziget bazárjából.

Ezen a héten a Cucckereső is a Szigetről jelentkezik, méghozzá azon belül is a bazár szekcióból. Az emelkedett hangulat adott, ami persze a pénzköltéshez is ideális alapot ad. De vajon pontosan mire is verheti el itt az ember a pénzét? Körülnéztük, elmondjuk.

Vannak dolgok, amelyek évek óta menthetetlenül ugyanolyanok a Szigeten. Ezek közé tartozik a bazár is. Bár elhelyezkedésében mostanra egyértelműen a külső főút mellé rendeződött az egykor a fesztivál több pontján is megtalálható shopping sor, ám az áruválasztékra ez nem gyakorolt érdemi befolyást. Divatirányzatok jönnek és mennek, azonban csak mérsékelten szűrődnek be a stabil és kiszántható felhozatalba. Az árusok portékáit szemrevételezve idén sem értek bennünket meglepetések. Inkább valami ismerős, otthonos unalom fogott el bennünket a kínálat láttán. Bár viszonylag sok a stand, jellemzően ugyanazok a cuccok ismétlődnek újra és újra.Először is, az ékszerek. Bőrök, gyöngyök és fémek, főleg keleti vagy afrikai stílusban, illetve - ezzel alkalmazkodva az aktuális trendekhez - emós beütéssel. Ezekhez a cuccokhoz már pár száz forintos összegtől hozzá lehet jutni, instant shoppingszomj oltására tehát abszolút alkalmasak. Bár a zömük ezen kívül másra nem jó, de azért ha figyelünk és válogatunk, ki lehet fogni egy-egy szebb darabot is. Utána már csak arra kell vigyázni, hogy el ne hagyjuk.

Bőven válogathatunk a bazárban nagy méretű és persze kötelezően retro mintázatú táskák között is, melyeknek ára 2000-3000 forinttól akár tizenezres összegekig alakul.Van egy-két fenomenálisan ízléstelen darab, de a többség inkább olyan, ami a Szigetre mindenféleképpen passzol, utána pedig majd eldöntjük, hogy illik-e valamilyen módon a hétköznapi ruhatárunkhoz. Ha annyira nem, akkor is elhordhatjuk, például stílusos bevásárlótáskaként.

A Sziget bazárjától természetesen idén sem maradtak távol a pólóárusok. Ezen belül kétféle irányzat mutatkozik: a rocker póló meg a vicces póló. A felhozatal mennyiségét tekintve igazán bőséges, a fantáziadússág pedig körülbelül a Metallica-moszkvicsslusszkulcs tengelyen mozgolódik. Árak 1400-6000 forint között.Kitelepültek a Sziget közönségét célcsoportnak tartó ruhaboltok is, vagyis néhány fiatal divattervezők által működtetett bolt, aztán a retródivatban utazók és persze a keleties-bölcsészlányos vonalon mozgolódó üzletek is. A slágeranyag idén is a lenvászon, abból aztán nadrágot, felsőt, táskát, fejfedőt, meg minden elképzelhetőt lehet kapni, méghozzá már egész barátságos, egy-két ezer forintos ártól.

Lábbeli tekintetében idén a saru a menő, úgyhogy akinek még nincsen, az a fesztiválbazárban beszerezheti, 3000-10000 forint közötti összeg ellenében. Mindemellett igen markánsan tartja magát a retro irányzat is: retro mintás trikók, blúzok, szoknyák, gatyák és ruhák tömkelege kelleti magát a bódékban. Akinek nincs még elege ebből a stílusirányzatból, az számítson rá, hogy igen hosszan ott fog ragadni a bazársoron és ha nem vigyáz, akár több tízezer forintnak is a fenekére verhet.Bár a kitűzők divatja úgy két évvel ezelőtt tetőzött és mostanság pedig már kifejezetten leáldozóban van, a Sziget shopping-szekciójában ebből a szempontból megállt az idő. Kitűzőt ugyanis szinte minden standon árulnak - 200-300 forinttól -, ott is, ahol valamilyen módon köthető az árukészlethez és ott is, ahol nem. 

Aki nem valami magára aggathatót keres, inkább úgymond vásárfiát vinne haza a Szigetről, azt intjük a legnagyobb óvatosságra, ugyanis az ezerféle mütyür közül igazán könnyű kifogni valami rendkívül gagyit.Szóval, ha már ilyesmit szeretnétek venni, akkor mi leginkább mesekönyv-illusztrációnak is beillő állatmintákkal ellátott fémbögréket ajánlanánk, mert azok legalább tényleg helyesek, ráadásul el sem törnek majd hazafelé, a hátizsákban. Ja, és az áruk 1400 forint.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés