free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sziget-karszalaggal múzeumba!

Borsa         Címkék: karszalag, kiállítás, kultúrtripp, múzeum, sziget 0 hozzászólás

A szigetjegy nem olcsó, de ha kihasználjuk a karszalaggal igénybe vehető múzeumi kedvezményeket, már jól járunk. Összeszedtük, hol kulturálódhattok olcsóbban.

A Sziget-karszalag már nem csupán a Sziget területén érvényes, hiszen a fesztivál kezdetétől augusztus végéig számos múzeumba féláron mehetünk be napi vagy heti karszalaggal. Összegyűjtöttük, hogy hol érvényes a kedvezmény és pontosan milyen kiállításokra várnak bennünket.

A Műcsarnokban Na mi van? című kiállítás nézhető meg, melyen húsz, különböző generációhoz tartozó művész munkái szerepelnek, olyanok, amelyek bemutatják az őket művészként foglalkoztató kérdéseket és egyben reflektálnak is azokra. Találunk személyes történetekről szóló, társadalmi megnyilvánulásokat elemző, költői összefüggéseket vagy a világot a humor aspektusából vizsgáló munkákat. Ugyanakkor jelen vannak az esztétika új megnyilvánulásaival foglakozó, általános érvényű igazságokat kereső, illetve újszerű anyaghasználatot szorgalmazó munkák is.

www.mucsarnok.hu, www.museum.hu

Az Ernst Múzeumban a Lenmechanika tárlatra érvényes a kedvezmény. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület kiállítása arra a kérdésre szeretne választ találni, hogy a magyar művészek legújabb generációi milyen szerepet tulajdonítanak a festészetnek és a táblakép formátumnak. A tárlat azokat a formai és elméleti problémákat szeretné vizsgálati középpontjába helyezni, amik tovább tágíthatják a kortárs festészet kísérleti határait.

Érdemes lehet kiugrani a Szigetről a közeli Aquincumi Múzeumba is, itt ugyanis a romok mellett két kiállítás is megtekinthető a féláras jegyért. Az egyik a Van új a föld alatt, melynek keretében minden eddiginél nagyobb alapterületen láthatók a 2007-ben előkerült régészeti leletek, többek között egy életnagyságú, díszpáncélos római katonát ábrázoló szobor, amely egy temető feltárása során került elő. A másik tárlat a Venus és Hygieia birodalma, mely a római szépségápolásból kíván ízelítőt adni az Aquincumban előkerült tárgyak bemutatásával. A fürdőkultúra, testápolás, arcápolás és hajápolás témakörei mellett kitekintést ad a szépség fokozását szolgáló ékszerek és illatok világára is.

www.aquincum.hu, www.pim.hu

Szintén kedvezményesen léphetünk be Sziget karszalaggal a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ahol az állandó kiállítások mellett most a száz éves Nyugatra emlékező, valamint a szintén száz éves Pál utcai fiúk című regény kapcsán összeállított és az úgyszintén száz éve született Szentkuthy Miklós előtt tisztelgő tárlatokat is megtekinthetjük. Valamint, ha már ott vagyunk, akkor az irodalom és sport kapcsolatát bemutató “Úgy futok, hogy célba jussak” című kiállítást se hagyjuk ki!

A Terror Házában az állandó kiállítás mellett jelenleg a Szabadság a paplan alatt - Szex mint forradalom 1968 című időszaki tárlatra is várnak bennünket. A Szeretkezz ne háborúzz! doktrínájának jegyében 1968 negyven év távolából sem veszített vonzerejéből. Fiatalok sosem vívtak ki maguknak ekkora figyelmet. Huszonévesek gondolatai, vágyai vagy éppenséggel félelmei sosem kaptak még a történelem folyamán ekkora teret. Kétségtelen, hogy 1968 átjárja kultúránkat, és hogy leginkább a nemi szerepek ki- és megélhetőségében hozott változást. Míg Nyugaton a paplan felett, gyakran a kamera előtt folyt az „új világ” építése, addig Keleten a paplan alatt lett nagyobb a szabadság.

www.terrorhaza.hu, www.mng.hu

A Magyar Nemzeti Galéria időszaki tárlatain Mátyás Király örökségével és Moholy-Nagy László avantgárd festő műveivel ismerkedhetünk olcsóbban Sziget karszalagunk felmutatásával, de természetesen az állandó kiállítások - például a 19.-20. század festészetét és szobrászatát bemutató tárlatok, vagy a középkori és reneszánsz kőtár - is nyitva állnak előttünk.

 

1. Sziget-karszalaggal múzeumba!
2. Múzeumok mégLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés