free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 ciki dolog a Szigeten

Borsa         Címkék: ciki, fesztivál, lista, púder, sziget 0 hozzászólás

Van, amiről a fesztivál szervezői tehetnek és van, amiről nem, a lényeg, hogy néha felment bennünk a pumpa. Listázzuk, mi volt az öt legcikibb dolog idén a Szigeten.

A 2008-as Sziget immár végérvényesen kimúlt. Mégsem tudjuk a "jót vagy semmit" jegyében elhallgatni, hogy mik voltak azok a dolgok, melyeket ebben az évben a legcikibbnek éreztünk a fesztivállal kapcsolatban. Úgyhogy - jobbító szándékkal persze - összeállítottunk ezekből is egy ötös listát.

Autósok

Azt megértjük, hogy a szállítás miatt nem lehet teljesen kitiltani a gépkocsikat és teherautókat a Sziget területéről. Azon viszont kiakadtunk, ahogy ezeknek a járműveknek a vezetői viselkedtek. Kiszóltak - és persze be -, tülköltek, vagy - ez volt idén a legnagyobb módi részükről - simán csak odaléptek a gázra hogy jól ráhozzák a frászt a tömegben gyaloglókra.

Beköltözős jegy

A további bevételnövelés érdekében a Sziget idén úgy döntött, azokból is hasznot húz, akik már a fesztivált megelőző hétvégén - még az építés ideje alatt, nem teljesen működő infrastruktúra mellett - szeretnének beköltözni a Sziget területére, bevezették a 2500 forintos Beköltöző jegyet. Oké, nem egy eget rengető összeg, de ha hozzávesszük, hogy az ottalvós hetijegy ára 37.500 forint, akkor már maga a gesztus, hogy ezzel önmagában nem engedték be a korábban beköltözőket, bizony maga a kicsinyesség.


Magyar(ázkodás)

Éljen a fesztiválturizmus, keblünkre világ! Magyar szót évről évre kevesebbet hallani a Szigeten, de ezt már megszoktuk. Az viszont, amikor mondjuk a pultos vagy a tüzet kérő honfitárs is már alapból, angolul szólított meg, az úgy körülbelül csak az első egy-két alkalommal volt vicces, sokadszorra viszont már felettébb idegesítő volt magyarázkodni.


Kizárólagos márkák

Igen, tisztában vagyunk vele, hogy a szponzoráció, a kizárólagos szerződések miatt van, hogy bizonyos termékekből - pl. cigi, kávé - és szolgáltatásokból - pl. bankautomata -  csak egy-egyféle van jelen a fesztiválon, mégis nagyon-nagyon elegünk van belőle. Ahol ekkora a sokféleség, ott igenis gáz, ha nem kaphatjuk meg helyben mondjuk - a szponzortól eltérő - általunk előnyben részesített márkájú cigarettát vagy csak plusz költség árán vehetünk fel az automatából készpénzt azért, mert a mi kártyánkat más bank bocsátotta ki. 


Szeparé

Szeparé kártyája már csak annak nincs, aki nem is akar. Ennek köszönhetően a Sziget Szeparé, azaz a fesztivál ál-VIP szekciója esténként gyakorlatilag ugyanolyan zsúfolttá vált, mint a pass nélkül látogatható területek. Ráadásul mióta tavaly a Szeparé megjelent a Szigeten, azóta megszűnt létezni a kizárólag a fellépők, sajtósok és más, a rendezvényen dolgozók számára fenntartott, központi, zárt helyszín, ahol a kintinél nyugodtabb körülmények között lehetett mondjuk inni valamit, beszélgetni vagy épp írni. Sőt, a sajtókonténer is már csak a Szeparé megtűrt szegletében kapott helyet, a vécésblokk mellé besorolva.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés