free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 felfújható medence

Borsa         Címkék: felfújható, kert, lista, medence, tárgy 3 hozzászólás

Bár gyerekkorunk nyári gumimedencéit is imádtuk, ma már sokkal profibb felfújható medencékben pancsolhatunk. Igaz, az áruk is komolyabb. Öt felfújható medence.

Ha azt a kifejezést hallottuk, felfújható medence, az utóbbi évekig kisgyerekkorunk jutott eszünkbe, amikor anyuék egyik nyáron egy színes dobozt vettek elő a Wartburg csomagtartójából, amiben egy hurkás, felfújható pancsoló lapult összehajtva. Máig emlékszünk a gumimedence jellegzetes szagára, a szülők egyre pirosabb arcára, ahogy a tűző napon órákig fújták a csobbanó falának vastag szelvényeit, meg arra is, hogy egy álló délutánt kellett várnunk, mielőtt belevethettük magunkat a csodauszodába - ennyi ideig tartott, míg a napon valamennyire felmelegedett a kerti csapból feltöltésre hozott hideg víz.

Nosztalgikus ábrándozásunk nagyjából akkor kapott némi aktualitást, amikor pár éve egyik barátunknál járva egy négyszer két méteres gumimedencét találtunk tizenharmadik kerületi lakásának nappalijában. A szőnyeget annak rendje és módja szerint felcsavarták, a parkettán felállított, kék-fehér csíkos gumikádba a fürdőszobából érkezett a víz egy csapra szerelt locsolócsövön. Miközben a medence egyre veszélyesebb magasságig telt, barátaink elárulták: aggódnak, hogy a födém elég erős-e. Ha ugyanis éppen a ház egyik gyenge pontja felett állították fel a pancsolót, akkor könnyen leszakadhatnak az alsó szomszédhoz medencéstől, gumikacsástól.

Szerencséjük volt, a padló kiállta a próbát, bennünk pedig tudatosodott, hogy a gumimedence nemcsak gyerekeknek való mulatság. Figyelni kezdtünk az üzletekben, és hamarosan rájöttünk, hogy számos típust forgalmaznak a hazai boltok is - a barátunknál látott egyszerű felnőtt pancsolótól a merevített falú, vízforgatós, kislétrás kerti medencékig. Ha valahogy definiálni szeretnénk a rendkívül színes termékcsoportot, akkor felfújható helyett inkább ideiglenes medencét mondanánk. Listánkban ugyanis olyan kerti fürdőket gyűjtöttünk össze, amiket egy délelőtt alatt összeszerelhetsz, nyár végén pedig eltehetsz a garázsba, vagy a gardróbszekrény aljába.

Magyarországon az utóbbi években robbant a szereld-magad kerti medencék piaca, pedig nem mondanánk, hogy ezek a pancsolók fillérekbe kerülnek. Egy családi modell ára (amiben akár négyen-öten is hűsölhettek) jóval negyvenezer forint felett kezdődik, az árak pedig akár olyan magasak is lehetnek, amiből egy kisebb földbe ásott, állandó változat is kijönne. Egyre többen szeretnék kellemesebbé tenni nyári pihenésüket a telken felállított csobbanóval, mely biztosítja egy luxusmedence kényelmét, miközben nem kell egész évben karban tartani, tisztítani, algátlanítani, lehalászni egy igazi, épített medencéhez hasonlóan. Azért arra készüljünk fel, hogy új játékszerünkhöz számos kiegészítőt, ápolószert és egyéb alkatrészt kell majd vásárolnunk, ami bizony nincs benne a nettó vételárban. De nézzük, milyen típusok közül válogathatunk és honnan szerezhetjük be őket!

www.bestway-global.comBestway

A hazai boltokban is kapható, egyik legnépszerűbb márka az angol Bestway. Ez a cég nemcsak felfújható medencéket árul, hanem szinte mindent, ami gumiból készült, levegő kell bele és vízhez kapcsolódik a használata. A weboldalon gumimatracokat, csónakokat, és persze pancsolókat is nézegethetsz, a legkisebbtől a prémium kategóriás darabokig. Az angolban "above ground pool"-nak azaz felszíni (nem beásott) medencének nevezik az ideiglenes fürdőket, jó ha ezt megjegyzed, ha interneten szeretnél keresgélni. Az egyébként nem túl ismert Bestway márkában mindenesetre megbízhatsz, az angol családok kertjeiben is ilyen csobbanókat találni.


www.decathlon.co.huDecathlon

A pár éve itthon is megjelent francia sportóriás, a Decathlon kínálatában akár tízezer forint alatt is kapni gumipancsolókat, igaz ebben a kategóriában szóba sem jöhet az úszkálás. Legfeljebb a gyerekek érezhetik majd úgy, hogy a Balaton a hátsó kertbe költözött, meg persze a fiatal szülők, akik biztonságban, mégis vizesen és jókedvűen tudhatják gyerekeiket a legnagyobb melegben is.
www.furodjunk.huFürödjünk.hu

A fürödjünk.hu online katalógusában található ideiglenes kerti medencék csaknem mindegyike megtalálható már a legnagyobb hipermarketek kerti polcain is, de persze rendelhetsz is az internetről, így még kényelmesebb a vásárlás. Az oldalról 16990 forintért családi gumimedencét rendelhetsz, 99.000-ért pedig akár felfújható jakuzzid is lehet a teraszon. Mindegyik termékhez pumpát is vásárolnod kell, a weboldal ezen kívül számos ápoló és tisztítószert, valamint a vízforgatós típusokhoz különféle szűrőrendszereket is árul.


www.intexcorp.comIntex

Míg a Bestway elsősorban a felfújható kategóriában kínál jó megoldásokat, egy másik gyártó, az itthon szintén kapható medencéket áruló Intex komolyabb kategóriában árusít. Ezek a medencék már akár úszásra is alkalmasak, oldalfaluk merevített, vagy fémvázas, így nemcsak a levegővel telt gumi tartja a vizet odabenn. Persze az árak itt már elég húzósak lehetnek, az ilyen medence legfeljebb azért nevezhető költségtakarékosnak, mert télen nem kell költeni a fenntartására. Nagy családoknak ideális választás.


www.bigyoshop.huVízi csúszka

Mivel a fenti linkek alapján valószínűleg mindenféle igénynek megfelelő felszíni medencét megtalálsz, listánk ötödik elemének egy kakukktojást választottunk, ami nem kevésbé vicces szórakozást kínál, mint a kerti pancsolás. A Bigyóshop.hu termékei között találtuk a vízi csúszdát, melyet lejtős, vagy domboldalban húzódó füves kertekre terveztek, és garantálja a visítós, nevetős, felhőtlen nyári kikapcsolódást. Elsősorban persze gyerekeknek találták ki, de mi azért nem lennénk olyan biztosak abban, hogy egy-két könnyű koktél után távol maradnánk a vízi csúszdaverseny örömeitől. A célban felfújható ütköző várja a versenyzőket, szóval mindent bele, baj nem történhet!
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés