free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A kifekvés napjai

Megyeri Nikolett         Címkék: 3.-4.nap, beszámoló, roisínmurphy, sziget, színház 0 hozzászólás

Borsamunkatársak kivonultak a Szigetre és minden nap beszámolnak a jelentős vagy legalábbis annak vélt programokról és történésekről. Képek és szöveg - hétvége.

A Sziget hivatalos harmadik napja számunkra meglehetősen lájtosan alakult. Jártunk a Múzeumi Negyedben, megmerítkeztünk az ál-VIP szekcióban és vártuk a vihart, ami nem jött. Beszámoló.

Amikor már mindegy hová

Pénteken elérkezett a nap, aminek minden Szigeten, szükségszerűen el kell érkeznie: a kifekvésé. Amikor körbenéztünk a fesztiválon, gyakorlatilag mindenütt fekvő embereket találtunk. Voltak, akiken fektükben is látszott még az akarás, csak-csak elvonszolták magukat egy babzsákig vagy szőnyegig, de minimum behúzódtak egy sátor fala mellé, azonban akadtak bőven olyanok is, akiket csak úgy simán, az út mentén ért a fekhetnék. Vagy magán az úton.

 A domb körüli terület a Szigetnek az a része, ahol rendszerint kisebb a zsúfoltság és szelídebb az atmoszféra, mint másfelé. Az itteni úgymond aktív ellevős hely a Múzeumi Negyed. Ezen a délutánon mi ezt a helyszínt céloztuk be. A hangulat itt is nagyon hasonló, mint a Civil Faluban, amolyan hippikommunás, csak valamivel kevésbé direkt. Ide főleg napközben, koraestig bezárólag érdemes jönni – majd jövőre -, mert akkor zajlanak az érdemi programok. Idén tizenvalahány múzeum - többek között a Nemzeti, Szépművészeti, Ludwig, Aquincumi, Modem, Skanzen, Petőfi Irodalmi -  képviselteti magát. Persze “fesztiválosított” formában. Szóval lehet nézegetni a kitelepült mini kiállításokat, vagy előadásokat hallgatni, de még fakarddal vívni vagy kisbabának beöltözni és csörgővel a kezünkben ringatózni egy óriásbölcsőben, netán kipróbálni a Camera Obscurát is…

 


Nézd meg a Múzeum Negyedben készült képeket!

Úgy vettük azonban észre, hogy itt az alkotósdi az igazi pláne. Ugyanis gyakorlatilag szinte minden múzeumi stand különféle - profiljába illő - alkotóműhellyel készült. A fesztiválozók pedig már vagy nagyon unatkoznak, vagy nem tudnak hova lenni a kreativitástól, mindenesetre akármerre néztünk a negyedben, mindenfelé gyöngyöt fűző, varrogató, rajzolgató, festegető embereket láttunk. Ja, meg fekvőket is persze…

Nagyon fontos ketrec

Aztán leszállt az este, feltámadt a szél, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig kiadta az ilyenkor szokásos narancssárga riasztást. Mondjuk a fesztiválozók döntő többsége nem úgy nézett ki, mint aki ezzel akár fikarcnyit is törődne. A szervezők már inkább, hiszen azt a programot például, amit ezen az estén szerettünk volna még megnézni, az időjárás miatt lefújták. Ekkor a cikkíró arra jutott, hogy mégiscsak el kellene nézni Sex Pistolsra, ha már. Aztán hogy-hogy nem, megtette, amit az előző napokban még nem: bent ragadt a Sziget Szeparéban. Ennek kapcsán pedig eldöntötte, hogy a mai cikkben az ennek kapcsán megfogalmazódott gondolatait mindenképp megosztja majd az olvasókkal. Szóval. A Sziget Szeparé gyakorlatilag nem más, mint a fesztivál ál-VIP-ja. Azért ál, mert van valódi VIP is, a színpad mögött, ahová a fellépőkön kívül legfeljebb fényképes, meg all access passal, szigetszervező ismerőssel kézen fogva, netán a Jóisten személyes közbenjárására lehet belépni.

 

 

A Szeparéba viszont a sajtósokon, dolgozókon kívül bejárása van mindenkinek, aki rendelkezik a Zöldpardon azonos nevű részlegének klubkártyájával. Ami nem nagy teljesítmény, tekintve, hogy azzal már csak az nem rendelkezik, aki nem is akar. Ráadásul egy ilyen kártyára gyakorlatilag akárhány Sziget Szeparé belépőt kiadnak. Ezt konkrétan kipróbáltuk, ugyanazzal az egyetlen kártyával körülbelül másfél perces szüneteket hagyva három különböző ismerősünk ment oda passt kérni, többet is, és mindegyikük simán kapott… Nos, mindebből kiindulva egyáltalán nem meglepő tény, hogy a zártkörűnek kommunikált Sziget Szeparéban esténként ugyanolyan tömeg van, mint a nem zártkörű területeken. Asztalhoz jutni itt sem tudsz, a pultnál ugyanúgy fél órát állsz sorba, és ugyanannyit is fizetsz, mint odakinn. A markáns és jelentőségteljes különbség annyi, hogy ezt a szekciót rács veszi körül. Egy nagy ketrec az egész. És itt már helyben is vagyunk.

 


 

Mert bár a programfüzet nem tünteti fel, a Szigeten igenis van állatkert! Méghozzá olyan, ahová önként, saját magukat gyűjtik be a dísz- és kevésbé díszpéldányok. A jelen lévő fajok: a médiaszemélyiség, a médiamunkás, a szigetes dolgozó, valamint a Szeparékártyás vonal, azon belül egyrészt aki úgymond alanyi jogon van itt és akit behoztak. A szekció egyetlen valóban hasznos pontja a vécéblokk, amit kétségkívül gondosabban tartanak karban, mint a kinti mellékhelyiségeket és a sor is valamivel rövidebb szokott lenni. A Szeparéban bent tartózkodni viszont teljesen és tökéletesen felesleges.

1. A kifekvés napjai
2. Negyedik napLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés