free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A kifekvés napjai

Megyeri Nikolett         Címkék: 3.-4.nap, beszámoló, roisínmurphy, sziget, színház 0 hozzászólás

Borsamunkatársak kivonultak a Szigetre és minden nap beszámolnak a jelentős vagy legalábbis annak vélt programokról és történésekről. Képek és szöveg - hétvége.

Idén is megdőlt a Szigeten a látogatócsúcs. Bár minden évben beígérik, hogy ez a maximum, ennél már nem lesz nagyobb, azért valahogy mindig megoldják, hogy beférjen még legalább ötezerrel több ember. Idén már hetvenezren voltunk, amikor kikerült a bejáratra a megtelt tábla. Borsamunkatársaknak ezen a napon Róisín Murphy koncertre, Nagy Utcaszínházra, meg Zagar&Bootsie DJ-szettre sikerült eljutniuk. Beszámoló.

Ősz a Szigeten

Szombaton - legalábbis ami az időjárási körülményeket illeti - átmenetileg beköszöntött az ősz. A Szigetről erre fel eltűntek a trendi, meztelen felsőtestű fiúk, akik az elmúlt, kánikulai napokon tömegével mászkáltak. Illetve nem tűntek el, csak felöltöztek. Aki pedig nem mással volt elfoglalva, az megfigyelhette, hogy milyen lenne a fesztivál akkor, ha úgy egy hónappal később rendeznék. Egyébként hetvenezer látogató ide vagy oda, odabenn ezt annyira nem éreztük drasztikusnak. Zsúfoltság volt persze, de csak annyira, amennyire szokott lenni. Ami azonban talán mégiscsak valahogy más volt - bár ezt inkább a hirtelen időjárás-változás okozta megbolondulásnak tudtuk be -, az az, hogy a Sziget egy összezavarodott hangyabolyhoz vált hasonlatossá. Mert míg máskor azért csak-csak megvannak például a haladási irányok, tegnap ment mindenki mindenkivel, ész nélkül szembe és mindenfelé ütköző embereket láttunk vagy épp mi magunk ütköztünk össze folyton valakivel…

Róisín divatbemutatója

Az első becélzott program az elektro-díva, Róisín Murphy koncertje volt. A Moloko  énekesnője 2005 óta szólóprodukcióra váltott, ezt egyszer már meg lehetett nézni Budapesten is - arról mi lemaradtunk -, két másik, beígért alkalommal meg nem, mert lemondták a fellépést. Nos, a tegnapi viszont meg lett tartva és konstatálhattuk, hogy Róisín érzéki “géphangja” élőben még érzékibb és gépibb, még valószínűtlenebbnek tűnik, hogy ez csak úgy, magától kijön valakinek a torkából és mégis… Viszont ezen felül bizony nem jelentett éppen elsöprő élményt ez a koncert.

 

 

Bő egy órán keresztül gyakorlatilag egy énekléssel egybekötött divatbemutatót láthattunk a Nagyszínpadon. Murphy kisasszony ugyanis szinte minden dal előtt átöltözött, extrémebbnél extrémebb kreációkat magára öltve, miközben tisztességes, ám istenigazán vontatott és személytelen koncertet produkált. Na persze, azért a hangját - meg a kalapjait - továbbra is, bármikor elfogadnánk…

Időutazás

Sötétedés után átvonultunk a Nagy Utcaszínház helyszínére. Abból az elnevezésből, hogy utcaszínház, egészen könnyű valamiféle olcsó, harsány, vásári produkcióra asszociálni. Közelítőleg sem olyasmire, mint amit tegnap, a domb mellett az olasz KITONB társulat bemutatott. A “Harangjáték, az időutazás” című darab a négy évszak váltakozását mutatja be, a különböző korszakok isteni és világi jellegének szintéziseként, melyből az emberiség hanyagsága és sorsa ered. Az előadás a színpadon indul, akrobatikus elemekkel vegyített mozgásszínházzal. A cikkíró ezen a ponton bevallja, hogy ő bizony nincs oda különösebben az ilyen vergődős-vonaglós, kortárs táncprodukcióktól és abban az első tíz-tizenöt percben, mikor négy, lyukacsos szárnyakat viselő táncos a színen álló, hatalmas téglatestet tekeregte körbe, bizony nem volt oda a gondolattól, hogy esetleg ezt nézheti még egy órán keresztül. De, ugyebár ha van a színpadon egy fegyver, az rendszerint elsül, ha pedig egy színpad mellett áll egy bazi magas daru, akkor pedig…

 

Nézd meg az előadás képeit!
 

Nos, akkor arról a daruról előbb-vagy utóbb le fognak valamit ereszteni. Így lett. Ugyanis az előadás egy pontján a magasba csapott a fény és odafent láthatóvá vált egy leginkább dizájncsillárnak látszó díszlet, csak ebben oda, ahová a villanykörtéket várná az ember, négy akrobata mutatott be koreográfiát. A daru a fejünk fölé lógatta az alkalmatosságot, majd lassan leeresztette a színpadra, ahol a téglatest körül és - főleg - annak hálós belsejében folytatódott a darab.  Az ezután eltelt bő fél óra pedig meggyőzte arról a cikkírót, hogy nem reménytelen, hogy esetleg még ő is meg tudná kedvelni ezt a fajta színpadi műfajt. Amit látott ugyanis, az arra emlékeztette, ami álmában szokott előjönni. Kifinomultan szuggesszív, önmagára figyeltető látomáshalmaz. A darab végkifejlete aztán ismét csak a magasban játszódott le és ha valamit kifogásolhatunk az egészben, akkor talán csak annyit, hogy miért nem volt még több légi jelenet. Egyébként ez az a program, amit mindenképpen ajánlanánk megtekintésre, csak sajnos mire ez a cikk kikerül, addigra ugye késő.

Részleges holdfogyatkozás

A nap vége felé aztán benéztünk még az MR2 színpadhoz Bootsie&Zagar közös DJ-szettjére. Itt nehezen indult be a buli, mégiscsak utolsó előtti nap, az embereknek tán már kezd elegük lenni, nehézkesebben mozdulnak meg… Viszont éppen ekkor tetőzött odafenn a részleges holdfogyatkozás, és mivel a két DJ - lássuk be - azért nem pont a szépségéről híres, ezért inkább néztük az eget, mint őket.

 

 

Aztán elugrottunk még a KITONB éjszakai előadására megnézni még egyszer a lógatós jelenetet - háttérben a holdfogyatkozással -, majd úgy éreztük ennél szebb zárókép már nem jöhet, ezért a negyedik napot ezzel befejezettnek tekintettük.  

1. A kifekvés napjai
2. Negyedik napLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés