free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bulvárdzsánki a Nagyszínpadon

Megyeri Nikolett         Címkék: babyshambles, sziget, tankcsapda, utolsónap, vége 0 hozzászólás

Borsamunkatársak kivonultak a Szigetre és minden nap beszámolnak a jelentős vagy legalábbis annak vélt programokról és történésekről. Képek és szöveg - zárónap.

A 2008-as Sziget utolsó napján meghallgattuk hogyan zenél egy huszonegyedik századi bulvár-kultfigura, konstatáltuk, hogy Lukács Laci fodrásza egyre bőkezűbben adagolja  a hidrogént és legvégül elszomorodtunk a Sziget peremén. Beszámoló.

A mindent bele, meg a ha már eddig kibírtuk

A több napos fesztiválok zárónapján, némi odafigyeléssel általában háromféle fő embertípust lehet - igen markánsan - megkülönböztetni. Az egyik az, aki karján napi karszalagot visel, erre a napra jött ki csak, vagy legalábbis nem volt itt végig. Smafu, papírkutya. Aztán ott vannak azok, akik végignyomták az öt (esetleg hat, hét, nyolc vagy kilenc) napot. Ők két csoportra válnak el: azok, akik az utolsó nap még azt mondják, mindent bele és azok, akik már nagyon befejeznék, de becsületből, ha már eddig kibírtuk alapon végigcsinálják az utolsó napot.

 

Fittek, fiatalok
 

Nos, tegnap a Szigeten járva meglepően fitt fesztiválközönséggel találkoztunk, többségben a mindent bele típussal. Alig volt érzékelhető a végehangulat, inkább olyan volt az egész, mint ahol az emberek simán hajlandóak volnának ráhúzni még egy hetet.

Rocksztárok

Erre az estére a Nagyszínpad utolsó előtti két koncertjét céloztuk be. A koraesti műsorsávban lépett fel a brit Babyshambles. Ha csak a banda nevét említjük, abból nem biztos, hogy mindenki azonnal képben van, viszont ha hozzátesszük, hogy az frontembert Pete Dohertynek hívják és ő Kate Moss zűrös ex-pasija, akkor már nyilvánvalóan többeknek be fog ugrani… Na, ja. Bár erről pontos kimutatás nem készült, az  azonban bizonyosan állítható, hogy Doherty nevét - drogügyei és szerelmi életének bonyodalmai kapcsán -  többször írták le bulvármagazinok, mint mondjuk a zenei szaklapok. Pedig a kalapos bulvárdzsánki nem mellesleg a meglehetősen túlzsúfolt, brit indie szcéna egyik legkarakteresebb zenekarának frontembere. Egy amolyan "nála sose lehet tudni" jellegű figura, akinek már nem sokat kell dolgoznia azon, hogy ha - ne adj isten - egy revolverrel vagy injekciós tűvel a kezében holtan találják, akkor meglegyen a helye a hasonló véget ért zenészlegendák között. A tegnapi koncertből azonban ez nem derült ki.

 

Nézd meg a Babyshambles koncertet képekben!
 

Amolyan ellevős, csendesülős produkciót láthattunk a zenekartól. Jelen sorok írója abban a szerencsés helyzetben van, hogy ismeri a Babyshambles zenekar egyik legnagyobb hazai rajongóját, aki minden lehetséges alkalommal képes Európa különböző pontjaira utazni, vasútállomásokon éjszakázni, stadionok és klubok előtt várakozni fél napokat, a veséjét lerúgatni a tömegben, csak azért, hogy ezt a zenekart láthassa a színpadon. Éppen ezért - mint olyat, akinek azért van összehasonlítási alapja - Borsamunkatárs az ő véleményét kérdezte tegnap, a koncert után. Ő pedig sokatmondóan annyit válaszolt, hogy ebből a koncertből csupán csak az nem jött át, amiért ő ezt a zenekart megszerette. Így jártunk.

 


Tankcsapda

A Babyshambles után a Tankcsapda következett a Nagyszínpadon. Lukács Laci egyre szőkébb és amikor el akarom neki hinni ezt az egész fejrázós, rákkendrollos dolgot, akkor kicsit nehezen tudok elvonatkoztatni attól, ha elképzelem, hogy a fodrásznál ül és várja, hogy hasson a hajfesték… Tegnap mondjuk egy idő után azért sikerült, mármint elvonatkoztatni. Tisztességes koncert volt ez, pont olyan, amilyet egy kötelező fesztiválfellépőnek illendő produkálnia, elvárt dalokkal, sűrű kibaszottozással tarkított összeköto szövegekkel, "amikor 11 évesen a tükör előtt gitároztammal", pirotechnikával és konfettiesővel. Néha ilyen is kell…

Kinetikus szomor-park

Legvégül úgy döntöttünk, hazaindulás előtt meglátogatjuk még a Kinetikus Szoborparkot, ha már eddig nem tettük, nehogy aztán kimaradjunk valami jelentőségteljesből. Nos, nem vesztettünk volna túl sokat, ha ezt nem tettük volna meg. Eleve már a Sziget peremén futó, kihalt és alig kivilágított útszakaszon megtett odaséta lehangoló volt. 

 

Nézd meg a szobrokat, itt! 

 

Aztán a szoborparknak ígért helyszínen pár darab nyomasztó, szürreális kreálmányt találtunk csupán, és ahogy elnéztük ezeket, ahogy ott magukban villognak-mozgolódnak, bele az augusztusi éjszakába, egyszeriben elővett bennünket a szomorúság és az addig nem tapasztalt végehangulat.

Néhány órával később kimúlt a 2008-as Sziget. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés