free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Currys, barackos csirke

Borsa         Címkék: barack, csirke, curry, íz-i, joghurt 0 hozzászólás

Sok pasi inkább a vöröshúst eszi, mert a csirkét ízetlennek tartja. Borsamunkatárs meggyőzte férjét ennek ellenkezőjéről. A csirkét curryben és barackban pácolta.

Ebben a rovatban nem is olyan régen a húspácolásról írtunk, egészen pontosan ajánlottunk néhány fűszeres mártást, amivel remekül elő lehet készíteni a húsokat grillezéshez.  Természetesen ezeket nem csak a parázs fölött sülő húsokhoz, zöldségekhez érdemes felhasználni, remekül működnek a forró sütőben is, hiszen a lényegük az, hogy minél puhábbá, fűszeresebbé tegyék a kész ételt és ez igaz a konyha falain belül is,nem csak a kertben. 



Borsamunkatárs férje még mindig diétázik és talán a legnehezebb lépés az volt a számára, hogy megszokja, a nagy véres hússzeletek és disznóalkatrészek helyett jóízűen egye a szárnyas állatokat. Nem tudjuk, hogy a férfiembereknél (általában) mi ez az irtózás a madaraktól, de tény, hogy ismeretségi körünkben többségben vannak azok a férfiak, akik inkább négylábút, mint kétlábút szeretnek enni.

Az összeszoktatáshoz Borsamunkatárs azt a taktikát választotta, hogy minél ízdúsabbra próbálja elkészíteni a csirkét, hogy ne legyen téma a csirkehús íze. A fűszerezéshez a hosszas pácolást választotta, illetve remélte, hogy a pác által létrehozott rostlazulás is kedvezően befolyásolja majd az értékelést, mert így nem tűnik majd annyira száraznak a csirkehús. Mindehhez még az illatokra is gondolt, hiszen a jó illat már fél siker, mert mire a sütőből kigőzölgő aromák után megérkezik a kész termék, jó eséllyel lett felcsigázva mindenki, aki otthon tartózkodott a főzés idején.
 
Így készül
 
Két csirkemellet ujjnyi csíkokra vágunk és egy zárható fedelű edénybe tesszük. Ez lehet valamilyen sütőtál is, akkor nem kell majd másnap bohóckodni az egyik edényből ki, másik edénybe be feladattal. Két doboz natúr joghurtot, egy nagy kávéskanál curryport, egy gerezd fokhagymát passzírozva, borsot és sót adunk hozzá.



Meghámozunk két nagyobb, illatos őszibarackot, kis darabokra szeleteljük és a joghurttal együtt jó alaposan elkeverjük a húscsíkokkal. Minden húsdarabot vonjon be a szép sárga massza, majd zárjuk le az edényt és tegyük legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Az sem baj, ha egy egész napot várakozik, nem lesz semmi baja. Sőt.
 
Felhasználás előtt egy órával vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletre melegedni. Ha hőálló edényben pácoltunk, akkor keverjünk hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, ha dobozoltunk, akkor tegyük át a bepácolt húsokat az összes szósszal, barackkal együtt egy vékonyan kiolajozott tepsibe, vagy sütőedénybe. Fedjük le és 200 fokos sütőben süssük a hús puhulásáig. Akkor van kész, amikor a hús vajpuha, de meglehetős mennyiségű szósz van körülötte, azt nem szabad elfőzni/nagyon besűríteni. Tökéletes körete a rizs, de aki diétázik ehet hozzá párolt zöldséget, vagy éppen cukkinis tócsnit is.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés