free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A fővadász felesége

Borsa         Címkék: fővadász, hímtag, képeslap, magdaléna, szerelem 0 hozzászólás

Hímtag egy elkallódott képeslap miatt felkutatta régi szerelmét. A történet második része jön: nagy találkozás kis csalódással, de még mindig nincs vége a sztorinak.

Hímtag a második, de még nem befejező résszel folytatja novelláját Magdalénáról, az első szerelméről. Ott tartottunk tehát, hogy kiderült, Magdaléna fővadászné lett.

A megyei fővadász a városkán kívül lakott. Hímtag egy furcsa kis utcácskán keresztül jutott ki az erdő széli tisztásra, ahol a vadászház állt. Az utca egyik oldalán elszáradt fű magasodott a csupasz bokrok tövében, az árkot benőtték a fák, a másik oldalán a kertekben már a télre készült a gyümölcsös. A csupasz ágak között nedves szellő fújdogált, és egy párapamacs úgy libbent ágról-ágra, mint egy verébraj.A vadászház egy meszes lösz alapkőzetű dombvonulat tövében állt, és Hímtag megrökönyödésére nem volt a homlokzaton szarvastrófea, ami jelképezte volna a vadászterület kiváló adottságait és a háztulajdonos társadalmi, hatalmi, és mindenkori tekintélybeli rendszerben betöltött szerepét. Agancs ide vagy oda, és az sem fontos most, hogy egy illető vagyoni helyzetének megítélése viszonylagos, de Hímtag úgy látta, hogy a szarvasagancstalan házú megyei fővadász el van engedve rendesen legalábbis a hazai átlagkeresethez képest. Hímtag csöngetett, a kaputelefonba nem szólt bele senki, de berrent a zár, és a bejárati ajtó automatikusan kinyílt.

A ház mellett egy több száz éves öreg tölgyfa terebélyesedett, alatta kisteljesítményű terepjáró parkolt, amibe egy fiatal srác pakolt.
- A fővadász?- kérdezte tőle Hímtag.
- Apám nincs itthon, de nemsokára visszajön. Várja meg nyugodtan - mondta a tizenéves barna szemű kölyöksrác terepszínű mellényben és egy héjával a karján. Hímtag nem volt ideges, de azért jólesett neki, hogy minden úgy megy, ahogy eltervezte: a fővadász nincs otthon, beszélhet Magdalénával.Ropogott a mészkőkavics Hímtag talpa alatt, ahogy a bejárat felé tartott, és tiszta udvar rendes ház minősítést látott bármerre is nézett. A tölgyfa alatt a klasszikusokból ismert támlás pad a hozzáillő asztallal. A ház ablakaiban világos színű függönyök lógtak. Hímtag a kavicsjárda adta lehetőségekhez képest csöndesen ment el a vadászház előtt, amikor inkább csak érezte, mint látta, hogy az egyik ablakban megrebben a függöny. A bejárati ajtó tárva-nyitva volt, és opálosan fénylett a kilincse.

- A férjemet keresi? - kérdezte egy bársonyos női hang a ház belsejéből. Hímtag előtt az előszoba lépcsőjének a tetején, selyem háziköntösben, barna ujján ékköves gyűrűvel, laza délelőtti sminkben, felkötött hajjal Magdaléna állt. Hímtag nem felelt, csak nézte Magdalénát, ahogy lassan lépkedett lefelé a lépcsőn. Hímtag még akkor sem szólalt meg, amikor a nő már egészen közel ért hozzá, és látta a sietősen elvégzett sminkelés nyomait, és a szeme sarkában az elmúlás apró ráncocskáit.  -Találkoztunk már valamikor? - kérdezte suttogva Magdaléna. Hímtag olyan közel lépett a nőhöz, hogy majdnem súrolta a testük egymást, és bólinott.- Hímtag vagyok. Megkaptam a képeslapod - válaszolta, és le nem vette volna a tekintetét a nőről. Magdaléna hitetlenkedve hátralépett néhány lépcsőfokot. - Már egyáltalán nem számítottam rád. Azt sem tudtam, hogy életben vagy. Mit keresel itt? Hogy találtál meg? - Magdaléna megkapaszkodott a lépcső karfájába, és megigazította a haját, és vettet egy lopott pillantást az előszoba falán logó tükörbe. Hímtag nézte a nő barna szemeit, haját, és a karját, amit csuklóig fedett be a selyemköntös ujja. Kicsit olyan volt a nő mozdulata, mint abban a régi amerikai filmben, amit akkor láttak, amikor először moziztak együtt.

- Hogy vagy? Tényleg a férjemet keresed? - kérdezte Magdaléna miközben összefonta maga előtt a selyembe bújtatott karjait. Hímtag elmesélte neki, hogy a napokban kapta kézhez Magdaléna képeslapját, és hogy úgy érezte, hogy találkozniuk kell, és hogy látogatásának nincsen konkrét célja. - Nahát, milyen érdekes - mondta Magdaléna - a napokban nekem is eszembe jutottál, pedig nem szoktam már rád gondolni.

 

Folyt.köv. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés