free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Stílusolimpia

Borsa         Címkék: divat, kirakat, olimpia, ruha, stílus 0 hozzászólás

Bár a sportpálya nem kifutó, azért az élsportolók is megtalálják a módját, hogy az érmek megszerzése mellett még divatot is teremtsenek. Divatteremtő olimpikonok.

A versenysport megköveteli a mezek, dresszek illetve formaruhák viselését a pályán, ez azonban nem jelenti azt, hogy a sportolók nem lehetnek stílusosak és akár egyéniek is. Emlékezetes divatpillanatok, az olimpiák történetéből.  

Dorothy Hamill frizurája

 
A rövid, ék alakban nyírt frizura ma már klasszikusnak számít, ám a többség nem tudja, hogy kitől is ered.Nos, az a hölgy, aki divatot teremtett ezzel a hajviselettel, nem más, mint Dorothy Hamill amerikai műkorcsolyázónő, aki az 1976-os innsbrucki, téli olimpián nem csak a frizurájával, hanem a sportteljesítményével is jeleskedett, hiszen aranyérmet nyert.
 
Florence Griffith-Joyner körmei
 
Florence Griffith-Joyner, a tíz évvel ezelőtt elhunyt, többszörös olimpiai bajnok amerikai atlétanő a sportpályán is mindig stílusosan, jellegzetes, művészien kifestett körmökkel jelent meg. Az 1988-as szöuli olimpián például az amerikai zászló színeit, a pirosat a fehéret és a kéket viselte a körmein.
 
Oksana Baiul madárruhája
 
Oksana Baiul ukrán műkorcsolyázónő az 1994-es lillehammeri téli olimpián lett aranyérmes. Ott viselte ezt a madártollas kűrruhát is, mely nem mellesleg bevonult a divattörténelembe és olyan legendás kosztümökkel emlegetik együtt, mint például Björk hattyúruhája

Nancy Kerrigan Vera Wang ruhái
 
Újabb műkorcsolyázónő a sorban, nem véletlenül, hiszen talán az ő sportáguk ad leginkább lehetőséget a versenyeken való divatozásra.Nancy Kerrigan
amerikai műkorcsolyázónő számos kűrruhája a - korábban szintén versenyszerűen műkorcsolyázó - neves divattervező, Vera Wang műhelyéből került ki. Ezek a kreációk mentesek a műkorcsolyázók szereléseire oly gyakran jellemző túldíszítettségtől, ehelyett minimalista eleganciájukkal tűnnek ki a mezőnyből.
 
Michael Johnson arany cipői
 
Persze nem csupán a női sportolók privilégiuma a sportpályán való stílusos megjelenés. Itt van példának Michael Johnson amerikai futó, aki az 1996-os atlantai olimpián a 200 és 400 méteren is megnyerte a cipőivel megegyező színű érmet.A 2000-es nyári olimpián, Sydneyben aztán újra aranyat nyert, és ekkor már nem csupán a cipők színe, de részben az anyaga is megegyezett a medáléval, hiszen valódi, 24 karátos arannyal díszítették őket.
 
Picabo Street sasos sisakja
 
Picabo Street amerikai síelőnő, az 1998-as naganoi téli olimpia bajnoka az amerikai büszkeséget akarta kifejezni, amikor sasos-amerikai zászlós sisakban versenyzett. Szerintünk azért egy kissé Pókemberre is hajaz.
 
A Speedo LZR Racer
 
Az Egyesült Államok úszóválogatottja idén, a pekingi olimpián a Speedo cég LZR Racer mezeiben versenyez.Az áramvonalas úszódresszt valódi csodafegyvernek tartják, ugyanis előzőleg 38 világrekordot úsztak már a sportolók ezeket a dresszeket viselve.
 
Ralph Lauren olimpiai formaruhái
 
Az amerikai olimpiai csapat pekingi formaruháinak megtervezését a világhírű divatdiktátorra, Ralph Laurenre bízták. A kreátor pedig igen korrekt munkát végzett, de nem tért el élesen a tőle egyébként is megszokott stílustól: a jellegzetes gallérok, csíkok és övek az olimpiai kollekció darabjain is feltűnnek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés