free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Újra engedélyezhetik a Mein Kampf kiadását

Borsa         Címkék: hitler, kishír, kultúrtripp, meinkampf, németország 0 hozzászólás

A Mein Kampf Németországban még tiltott könyv, de hamarosan jogilag közkinccsé válik. Ám vannak tudósok, akik már most újból kiadatnák Hitler hírhedt könyvét.

Németországban jelenleg nem találjuk meg a Mein Kampfot a könyvesboltok polcain és Adolf Hitler könyvét tilos sokszorosítani, terjeszteni is. A szerzői jogok azonban, amelyek Bajorország tulajdonában vannak 2015-ben lejárnak és a könyv közkinccsé válik. Innentől fogva szabadon lehet terjeszteni, és egyes tudósok tartanak attól, hogy a mai németeket felkészületlenül éri majd az esetleges újranyomtatási dömping.

Az antiszemitizmust tanulmányozó tudósok közül többen azon az állásponton vannak, hogy 83 évvel a könyv első kiadása után itt lenne az ideje, hogy újból elkezdjenek vele foglalkozni a németek. Olyan magyarázatokkal ellátott kiadványokat szorgalmaznak, amiből kiderülne, például az is, hogy Hitler kiktől vette gondolatait, vagy az is, hogy Hitler élettörténetéből mi az, ami tiszta fikció. Túlságosan nagy misztifikáció övezi a könyvet - vélik, és ezen csak úgy lehet változtatni, ha jobban megismerik az emberek, miről is van szó tulajdonképpen.Más szakértők viszont ellenzik a Mein Kampf kiadásának újbóli engedélyezését. Pont azokhoz jutna el, akikhez nem kellene, mert a többi ember nem is érdeklődne a könyv iránt, aki be akarta szerezni, az Internetről, vagy külföldről eddig is be tudta - véli az ellentábor.

A döntés München kezében van, és, ha előbb nem is, 2015-ben, a jogok elévülésével véget érnek a tudósok közti viták. Ám a könyv szabad prédává válásával valószínűleg újabb feszültségek keletkeznek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés