free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb időszaki kiállítás

Borsa         Címkék: ajánló, időszaki, kiállítás, legjobb, lista 0 hozzászólás

Az egész nyáron át tartó pörgés után lazítsatok kultúrával. Hűvös őszi napokra izgalmas kiállításokat ajánlunk. Szerintünk ez az öt legjobb időszaki kiállítás.

Kiállításokra járni jó, feltöltenek, megnyugtatnak, vagy éppen feltüzelnek attól függően, hogy mire váltottunk jegyet. Mivel a múzeumok általában nem mennek sehová, így boldog tudattal tölthet el az a tény, hogy mindig van látnivaló, ez a stagnáló állapot viszont egy idő után már unalmassá válhat. Erre találták ki az időszaki kiállításokat, melyeknek legizgalmasabb példányait garantáltan a lejáratuk napján szúrjuk ki. Hogy az idei nyárvégi punnyadásban ne járhassunk így, összeszedtük a jelenleg még futó legjobb időszaki kiállításokat, amiket nem ér kihagyni. Késő bánat helyett lista!

 

Bodies

Budapest, VAM Design Center, 2008. május 24 - december 31.

A szerény egyszerűséggel csupán csak "a kiállítás" néven emlegetett gyűjteményes hullakatalógus nem csak a másodéves orvostanhallgatók számára nyújthat földön túli élvezeteket. Itt ugyanis preparált emberi testeket láthatunk különböző pozitúrákba állítva, és szeletekre vagdosva úgy, hogy még a szervekből, az izomkötegekből és az alattuk megbúvó csontokból is látszik minden. Íme az ember! - mondhatnánk frappánsan, és persze az ő alkotója. Művészet és lenyűgöző biológiaóra egyben, nem sűrűn van ilyenre alkalmunk.
 

www.imdb.huJégkorszak

Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2008. április 2 - november 17.

Globális ökokatasztrófánk szélén egyensúlyozva ugyan mi is lehetne aktuálisabb, mint egy jégkorszakról szóló kiállítás? A dolog ugyanis nem csak a sok jégről, meg a szőrös kis mamutokról szól, komoly téma, amivel érdemes foglalkozni. De a lurkókat is el lehet cipelni rá, mert unatkozni biztosan nem fognak, hétvégente ugyanis családi napokat tart a múzeum, mindenféle pluszelőadással, vetítésekkel és csoportos foglalkozásokkal. 


www.maimano.huLucien Hervé

Budapest, Magyar Fotográfusok Háza, 2008. július 4 - szeptember 7.

Lucien Hervé neve nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti, a zseniális fotográfus ugyanis a XX. századi építészeti fotográfiák frontján újított hatalmasat, de művészportréi miatt is a szívünkbe zárhattuk. A Magyar Fotográfusok Háza a párizsi perspektíva vonalán szervezett kiállítást a művész épületfotóiból. Gyönyörű képek egy gyönyörű városról, amit így még biztosan nem láttunk, ugyanis Hervé rajongott a meghökkentő látószögekért és a különösen árnyalt kópiákért. Aki járt már Párizsban annak azért, aki pedig még soha, az ez után a tárlat után garantáltan szerelembe esik majd.

 

 

www.mucsarnok.huNa, mi van?

Budapest, Műcsarnok, 2008. június 21 - augusztus 31.

Biztos sokan küzdünk azzal a kezelhetetlen döbbenettel a fejünkben, hogy a mai kortárs művészet mi a frászt akar nekünk üzenni. Mert akar, az világos, de néha csak értetlenül szemléljük a falra aggatott, alkotásnak tűnő tárgyakat. A Műcsarnok majd segít! Na, mi van? című kiállításában a kortárs magyar művészet legjavából szemezgetve ő is választ keres az impulzusokra, inspirációkra, mondandókra, célokra, nekünk így lényegesen könnyebb dolgunk lesz velük. Természetesen kiakadni itt is lehet, de garantáltan máshogy látjuk majd a hazai helyzetet komplexitásában, mint előtte homlokráncolva. Nagyon megéri!


www.milenaris.huSzemétdomborzati tér-kép

Budapest, Millenáris, 2008. július 18 - szeptember 10.

A cím nagyjából mindent elárul; termeljük a szemetet, ami jobb esetben újrafeldolgozó üzemekben, rosszabban az utcán köt ki, legjobban pedig egy cinikus és aggódó művésznő kezei között. Anna Toth francia Baszkföldön élő képzőművész gigantikus installációt kreált szemétből, ami elsőre bizarr, aztán humoros, de végkicsengésében mindenképpen nevelő célzatú. Utópikus, Egy elragadó világ címre keresztelt tárlata ugyanis a Föld szemétdombbá válására hívja fel a figyelmet, és a környezettudatos életre, nem mellesleg pedig briliánsan ötletes is.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés