free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Marc Jacobs

Borsa         Címkék: bemutat, divattervező, kirakat, marcjacobs, stílus 0 hozzászólás

Sorozatunkból kiderül, hogy a divatvilág gyakran emlegetett nevei mögött kik is állnak. Most Marc Jacobs van soron, aki nagyon sokat köszönhet nagymamájának.

Marc Jacobs 1963-ban látta meg a napvilágot, New Yorkban. Mivel szülőknek a munka mellett nem igazán jutott idejük a kis Marcra, így a divatbolond nagyi vette a szárnyai alá. Ma már tudjuk, hogy a hóbortos tervező neki köszönheti, hogy napjainkban az egyik legnagyobb divatdiktátorként tartják számon. Sok más New York-i fiatalhoz hasonlóan ő is korán belevetette magát az éjszakába, olyan - mára már legendás - klubokban mozgott otthonosan, mint a Mudd vagy a Club 54. A féktelen bulizás és a körülötte nyüzsgő számtalan divatos nő akkora hatással volt rá, hogy legelső kollekcióihoz leginkább ezek az élmények adtak ihletet.

 

www.portfolio.comŐ Ő maga - és a ruhái, nézd meg!

 

A középiskola elvégzése után nem volt kérdés, hogy a divatszakmában szeretne dolgozni, ezért beiratkozott a Parsons School of Design-ba. Robert Duffi felfigyelt 1984-es diplomamunkájára, és az egész kollekciót megvásárolta, ugyanis a színes, kötött holmikban akkora lehetőséget látott, hogy hosszú távú együttműködésben kezdett el gondolkodni. (A számításai olyannyira bejöttek, hogy Jacobs és Duffy még napjainkban is üzleti partnerek.)

1989-ben a Perry Ellis divatház felkérte művészeti vezetőjének, azonban az együttműködés korántsem volt annyira gyümölcsöző, mint ahogy ezt a cég várta, 1992-ben megváltak a bohém tervezőtől. Ezek után Jacobs egy pár évre eltűnt a világ szeme elől, a neve már kezdett feledésbe merülni, de ekkor Louis Vuitton felfigyelt rá. Felkérték vezető tervezőnek, így az általa kreált kollekciók nemcsak a divatházat de őt magát is megmentették. Nem sokkal később a divatvilág legnagyobb vállalatának az LVMH-nak a segítségével megalapította saját nevével fémjelzett márkáját, majd később az olcsóbb kategóriába tartozó Marc by Marc Jacobsot.

 

www.trenddelacreme.com, www.mynewhandbag.com, www.style.com
Ezekről beszélünk

Olyan sikerdarabok fűződnek a nevéhez, mint a mouse-pump, vagy a Venetia Scott, stylistnak tervezett Venetia táska. Marc Jacobs elsősorban azt tartja szem előtt, hogy ruhái nemcsak, hogy megfeleljenek a legújabb trendeknek, de hordhatóak, praktikusak is legyenek egyben. Az idei nyári szezonban a rá leginkább jellemző kettősség figyelhető meg a kollekcióiban. A "Marc Jacobs"-nak (saját nevével fémjelzett márkája) tervezett darabjai néha inkább emlékeztetnek azokra a hálóingekre és ruhákra, amiket gyerekkorunkban a nagymamáink és anyukáink szekrényéből csentünk el, és aggatunk magunkra. A kollekció nagy részét még a legnagyobb jóindulattal sem tudjuk komolyan venni. A "Marc by Marc Jabos"-szal (ez az olcsóbb kategóriába tartozó cuccokat jelenti) viszont már más a helyzet; ezeken nincsenek felesleges díszítések, fodrok és hatalmas csillogó kristályok sem. Egyszerű anyagok és letisztult szabásvonal jellemzi a kollekciót, arról nem is beszélve, hogy fittyet hányt a többiek által megálmodott komor színvilágra, nála a sárga, a piros és a kék a nyerő.

Amivel viszont a leginkább a szívünkbe zárta magát, az nem más, minthogy a tavalyi évben elszánt harcot folytatott az úgynevezett camel toe (punci bevágós) nadrágokkal szemben, és az igazat megvallva ezért a tettéért még egy Nobel Béke-Díjat is nyugodttan kiutalhattak volna neki. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés