free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Még nincs vége

Borsa         Címkék: kultúrtripp, programok, szórakozás 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Elmúlt a Sziget, magunk mögött tudhatjuk már augusztus 20-át is. A nyárnak azonban még nincs vége. Persze azt is túlzás lenne állítani, hogy csak most kezdődik igazán, mindenesetre az elkövetkezendő hétben is lesz hová mennie annak, aki szórakozni vagy kulturálódni szeretne. Borsa programajánl.

 

Bábok és testek

 

Augusztus 22. és 24. között rendezik a Millenárison a III. Nemzetközi Báb- és Utcaszínház fesztivált. A háromnapos rendezvény programja elsősorban gyerekeket célozza be, de úgy, hogy azért az őket kísérő felnőttek se unatkozzanak. Pénteken látható lesz többek között a Cirkuszínház Produkció, Utca című előadása, melyben a mozgásszínház, a kortárs cirkusz és az akrobatika nyelvén szólítják meg a közönséget. A szinte hihetetlen kézen álló és légtánc trükkök ötvözodnek a harcművészet energiáival és a breaktánc lazaságával. A szombati napon az esemény vendége lesz a cseh Continuo társulat, akik Vakokodeska című előadást hozzák el, a  szürreális, álombéli papírmadarak szárnyalásáról. A vasárnap fő attrakciójának a bulgár Naria Inri Magaria  társulat sétáló fantázia-figurái ígérkeznek. Különös, meseszerű alakjaik inspirálják fantáziánkat, földöntúli benyomást ébresztenek bennünk. Előadásuk egy interaktív játék, mely során testközelbe kerülhetünk e lényekkel, közelről csodálhatjuk őket. Hagyjuk, hogy elbájoljanak, szórakoztassanak, magukkal repítsenek világukba!

 

http://millenaris.hu

 

A VAM Design Centerben a Bodies kiállításhoz kapcsolódóan, Művészati Anatómia Rajzok címmel nyílt tárlat a Magyar Képzőművészeti Egyetem Anatómia- Geometria- és Rajz tanszékének archívumából. A művészeti anatómia szemléletformáló és rajzkészség-fejlesztő, kötelező tantárgy minden I. és II. éves hallgató számára a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Az elmúlt tíz év, több, mint ötven végzett művészének hetven alkotása látható ezen a tárlaton.

 

www.port.hu

 

A kiállítás érdekessége, hogy a művészeti anatómiai oktatás eredményeként keletkezett grafikák, festmények párhuzamba állíthatók a Bodies emberi testeket bemutató kiállításával. A Bodies kiállítást megtekintők a tárlatról abba a terembe érkeznek meg, ahol ingyenesen megnézhetik az egyetem gyűjteményét, amely egyébként a nagyközönség számára nem hozzáférhető.

 

SZIN, ARC, Anitime

 

A nyári fesztiválpaletta utolsó tagja a Szegedi Ifjúsági Napok ebben az évben augusztus 27-től 31-ig kerül megrendezésre. Aki tehát erre a szezonra nem élte még ki a fesztiválozhatnékját, annak irány az Újszegedi Partfürdő! Négy nap alatt több, mint 260 programot kínál az idén 40 éves SZIN. A jubileum érdekessége, hogy ha az elővételes hetijegy árának összegét (10 500 forint) elosztjuk a programok számával, akkor azt kapjuk, hogy a 40 éves SZIN-en egy program 40 forintba kerül. Az idei fesztivál nemzetközi sztárfellépői lesznek a Morcheeba, a Backyard Babies, a Within Temptation, a Russkaja, és MC SirReal.

 

www.szin.org, www.arcmagazin.hu, www.wildbunch.biz

 

Augusztus 28-án nyílik és szeptember 16-ig látható az Ötvenhetosok terén a 9. ARC óriásplakát-kiállítás, melynek alaptémája idén a boldogság és annak keresése. A megnyitón fellép a Pannonia Allstars Ska Orchestra valamint Rutkai Bori és a Specko Jedno.

 

29-én veszi kezdetét az Anitime animációs filmfesztivál  Kossuth moziban. A háromnapos rendezvényen díjnyertes animációs filmeket láthat a közönség, többek között a szerb-amerikai koprodukcióban készült Film Noir című alkotást is. Az amnéziás magándetektívről szóló film a klasszikus film noir elemeit ötvözi az anime miliőjével.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés