free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A hátrahagyott múlt

Hímtag         Címkék: harmadikrész, hímtag, múlt, novella, szerelem 0 hozzászólás

Történetének záró részében Hímtag tanulságos beszélgetést folytat volt szerelmével, a vadásznéval. Azt meg mindenki döntse el maga, hogy jókor jött-e haza a vadász.

 Hímtagot egy képeslap furcsa utazásra indította. Felkutatta eldugott kisvárosba költözött első szerelmét, aki a helyi fővadász felesége lett. Novellája utolsó részében a múltban tett utazás véget ér.

Hímtag tűnődve fürkészte Magdaléna arcát, kereste benne az egykori szerelmét. A nő pedig csak beszélt és beszélt és elmesélte, hogy majdnem megszakadt a szíve, amikor Hímtag nem válaszolt, és hogy már elsőévesen férjhez ment az egyetemen, amit sikeresen elvégezett, éspéldául olyasmiket tanult, hogy milyenek a tehenek gyepfogyasztási szokásai. És, hogy nem tűri nehezen a vidéki létet, és hogy nem bánta meg a sorsát, nem bánja, hogy korán házasodott, hogy nem nagyvárosi karrierista anyuka, vagy kékharisnya vagy szingli lett, hanem vadászfeleség.Bírja az anya szerepet és a családi életet szeretetben, békességben. Szereti a fővadászt, meg a gyerekeiket, merthogy van nekik egy nagyfiú meg egy kislány, aki idén lesz három éves. Nem hiányzik neki a városi élet nyüzsgése, a folyton sietve kapkodás, a dugók, a rossz levegő, a tömeg. A városi sznobok, a trendi helyek, és a kultúrintézmények hiánya sem keseríti meg a szívét. Nem hiányzik neki az utolsó divat, és emlékeztette Hímtagot arra, hogy ez már lánykorában is így volt, hogy sohasem volt nagyigényű, hogy nem vágyott soha pompára és csillogásra, és hogy szeret fővadászné lenni.

- Emlékszem - mondta Hímtag, és tényleg emlékezett arra, hogy Magdaléna bár szeretett szórakozni, de tényleg nem voltak trendi göncei. - A kultúra sem hiányzik? Hogy esténként elmenjetek valahová?- érdeklődött Hímtag. - A délelőttjeimet kiteszik a ház körüli teendők és a kislány. Főznöm nem kell csak, ha kedvem van, mert az ételt házhoz hozzák. Délután a lazításé, amikor olvasgatni, esetleg szunyókálni lehet, vagy csak úgy üldögélni a tölgyfa alatti padon és hallgatni a csendet. De, ha úgy tartja kedvem, akkor kilovagolok vagy elmegyünk
vásárolgatni a városba. Egyszóval boldogok vagyunk. Korán fekszünk, mert itt vidéken nincs sok érdekesség, ami miatt érdemes lenne ébren maradni. Jókat alszunk. Nagy a csend és a nyugalom - mondta Magdaléna.Hímtag emlékeztette Magdalénát, hogy egykoron szeretett mulatni, és, hogy kedvelte a táncos, zenés, koncertes összejöveteleket is. - Fel sem merül bennem, hogy lehetne másmilyen az életem, és, hogy vannak olyanok, akik másképp élnek. Nem vágyom az urban gőgre, a felső tízezer álságára, a drága külföldi márkákra, a divatos göncökre, menő kocsikra, ékszerekre - mondta Magdaléna, miközben nem Hímtagra, hanem felemelt kezére és a rajta lévő gyűrűre nézett.

Hímtag egy szót sem szólt csak nézte Magdalénát. Alaposan megnézte magának egykori nőjét, és egy röpke pillanatra elmerengett első szerelme szemeinek, arcának, hajának, karcsú nyakának, formás melleinek, és kecses csípőjének a látványán. Hímtag hirtelen megfogta Magdaléna kezét. - Már mész is? A férjemmel nem akarsz találkozni? - kérdezte a nő. Hímtag megcsókolta Magdaléna kezét. - Csak miattad jöttem. Meg a képeslap miatt is látnom kellett téged. Itt vagyok, és nem bánom. Megtudtam, hogy mi történt veled, és örülök, hogy örülsz, és gratulálok a boldogságodhoz. Annak is örülök, hogy nem lettél a feleségem, és neked is nagy szerencséd, hogy nem lettél a nejem, mert engem nem feltétlenül elégít ki a vidéki nyugalom, és például a tölgyfa alatti révedezés is csak módjával, és mellettem nem ilyen életed lett volna, mint a fővadász mellett - mondta Hímtag és Magdaléna szemébe nézett, és még mindig nem eresztette el a kezét.

- Elmész? Nem mondasz semmit, ami megbékít mielőtt soha többé nem látlak?- kérdezte a nő. Hímtag Magdaléna szemébe nézett és megsimogatta a kezét, a nő tenyere meleg volt, egy picit meg is nedvesedett, de ne felelt - Nyugtatókon élek, de a többi színigaz - vallotta be Magdaléna, és elérzékenyülten árulta el azt is, hogy sokszor képzelte bele magát abba az eltűnt és sohasem volt világba, amiben nem élhetett, a városi létbe, a fénybe, csillogásba. Hímtag közelebb hajolt hozzá és olyanokat suttogott a fülébe, hogy ő csak és kizárólag mindig Magdalénát kereste mindenhol, az éjszakában, a koncerteken mindenhol, de tudta jól, hogy a nő nem hitt neki.Hímtag már majdnem fogadkozni kezdett, amikor meghallották a fővadász terepjárójának a hangját, és szétrebbentek. Magdaléna felment a lépcsőn. Hímtag egyedül maradt. A fővadász nem értette ugyan, hogy az idegen mit keres a házában, és, hogy miért éppen tőle szeretne fürjeket vásárolni, de mivel nem gondolta róla, hogy adóellenőr vagy lelkes természetvédő, ezért készségesen felvilágosította, hogy nekik csak lovaik és vadmalacaik vannak, és nem eladóak, viszont a fürjtenyészet egy faluval odébb található. Hímtag még aznap este elutazott a kisvárosból.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés