free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Őszi trendelőrejelzés

Borsa         Címkék: divat, előrejelzés, kirakat, ősz, trend 0 hozzászólás

Még elcsíphetünk néhány jó nyári cuccot a boltokban, de már ideje a hideg napokra is gondolni. Borsastylist megmondja, mit kötelező beszereznünk az őszi szezonra.

Bár még tartanak a nyári leárazások, és egyértelmű, hogy a jól megérdemelt szabadságunk alatt sem a téli zimankón fog járni az agyunk, de attól még tél és ősz idén is tuti lesz, és erre nem árt felkészülni. Ha mással egyelőre nem is, azzal mindenképp, hogy tájékozódunk az elkövetkező divattrendek felől. A külföldi divatheteken a tervezők már jó előre megálmodták, hogy miben feszítsen az ember lánya idén télen. A kabát, sapka, sál és csizma kombináció persze nem újdonság, de azért néhány újítást így is fel lehet fedezni az idei szezonban.

Kockák


Egy-két divatház már tavaly is próbálkozott leginkább a tradicionális skót kockákkal, idén viszont már minden erről szól(kép1). Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, rombusz vagy skót kocka a lényeg, hogy kocka legyen. Teltebb lányok próbálják meg egyszínű darabokkal kombinálni, ugyanis azon a tényen nem tudunk változtatni, hogy a kockák igencsak erősítenek. Számukra a legjobb megoldás egy egyszínű, fekete ruha és hozzá egy kockás sál, amit lazán körbetekernek a nyakukon.

www.style.com
Nézd meg, mi lesz a divat ősszel és télen!

Bátrabbak pedig idén télen nyugodtan keverhetik a különböző méretű kockákat, a lényeg az, hogy az árnyalatok egyezzenek. Gondoljunk, mondanunk sem kell, hogy a paradicsommadár stílus még mindig nem trendi.

Etno

A különböző népművészeti motívumokat(kép2) a tervezők évről évre belecsempészik a kollekcióikba, egy időben a matyóminta volt a menő, most pedig az orosz és az indián népművészet vette át a hatalmat. Az etno lényege, hogy minél színesebb annál jobb, ezért ha valaki ódzkodik az élénk színű daraboktól, akkor jobb, ha nem próbálkozik vele. Ebben a szezonban a magyar népi divatból ismert bekecs, vagy hagyományos fejkendő sem tabu, bár az igazat megvallva ezek inkább illenek szabadidős programokhoz, mint hivatalos tárgyalásra.

Szőrme

Lelkes állatvédők ezt a bekezdést egyszerűen csak ugorják át. Aki viszont szeret igazi szőrmébe burkolózni, az idén télen bátran megteheti, persze csak akkor, ha a pénztárcája engedi, ugyanis az árak még mindig az egekben vannak. Az idei szezonban a különböző szőrrel kombinált darabok(kép3) is hódítanak, találhatunk gyapjú kabátot szőrme újjal, vagy kötött mellényt szőrme berakással. Bár néhány divatház gyárt élénkre festett bundákat is, azért jobb, ha ezeket maximum techno partikra veszitek fel.

Vissza a 80-as évekbe

Ki ne emlékezne a nagy válltömésekre, a magasderekú répanadrágokra(kép4) és a lambada szoknyára. Ha valaki mégis elfelejtette volna, akkor most újra találkozhat velük, persze válltömés alatt nem a hatalmas díszes tűvel rögzített szivacspárnát kell érteni és a répanadrág sem jelent egyet a bokavillantóssal, de az alapok a régiek.

www.style.com

Nem újdonság hogy a tervezők visszatérnek régi szabásvonalakhoz, egyszerűen nincs új a nap alatt, tavaly az ötvenes és hatvanas évek mentek, most meg itt van az aerobik évtizede. De mielőtt mindenki rohanna ruhásszekrényhez egy-két dolgot nem árt tisztázni. A derékszabású répanadrág szigorúan L-es méret alatt működik, a válltömést pedig 2008-ban nem illik dísztűvel rögzíteni.

Két soros gombolás

A két soros gombolású kabátok(kép5) már jó pár éve hódítanak, ezért, ha valaki már beújított egy ilyet akkor az idén is tökéletesen megfelel, ha pedig még nem, akkor itt az ideje. A külföldi divatházak által piacra dobott kabátokat igen borsos áron kínálják, de mivel a hazai boltok mindegyikében igazi kabát dömping van, bárki könnyen találhat olcsó darabokat.

www.style.com

Amire viszont érdemes figyelni, hogy az A-vonal már kezd kimenni a divatból, helyette válasszatok maximum combközépig érő derékban szűkített fazont.

Csipke

A csipke(kép6) sem újdonság, volt is lesz is azonban az, hogy mennyire díszes csipkéről van szó évről évre változik. Idén szolid minták és a visszafogott felhasználás a jellemző, leginkább rafináltan elhelyezett csipkebetéteket álmodtak meg tervezők, de az sem hibázik nagyot, aki csipkeharisnyát vagy ujj nélküli kesztyűt választ, a titok csak annyi, hogy ne lépjétek át a határt, ugyanis ha túlzásba viszitek a csipkét, olyanok lesztek, mint egy szép nagy hálószoba függöny.

Maszkulin szabásvonal

A kiskosztümök ideje lejárt, legalábbis a divatdiktátorok szerint. Bár mi még hiszünk a nőies szabásvonalakban, ideje megbarátkozni a nőiesített öltönyökkel(kép7). A szabásuk megegyezik a férfiak öltönyeivel, csupán csak néhány apró eltérést lehet felfedezni.

1. Őszi trendelőrejelzés
2. Állati minták, kötött cuccokLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés