free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bűbájos mese, nem csak gyerekeknek

Borsa         Címkék: ajánló, bűbájos, mese, mozi, premier 0 hozzászólás

A három rabló című német rajzfilm nem a ma már megszokott hi-tech módszerekkel készült, de simám felveszi a versenyt azokkal is. Régimódi mese felnőtteknek is.

Manapság már egyre ritkábban találkozunk hagyományos animációs technikákkal készült egészestés rajzfilmekkel. Hiszen a mai komputer-szocializált apróságoknak már nem elég a tanulságos sztorilájn, meg a tündéri figurák mosolygós pofija, pörgős-mozgalmas látványvilággal kell kipotyogtatni teletömött kis fejükből a popcornt. Ezért is merész Hayo Freitag német rendező vállalkozása, aki a XXI. századba bőven belefutva fittyet hány a Pixar és a 20th Century Fox CGI csodáira, és anim-őrület helyett a tradicionális, kézzel vezérelt munkamódszer mellett teszi le a voksot.

www.dreiraeuber-derfilm.de

A dolog vakmerő volta talán csak méginkább emeli a kész mű presztízsét, hiszen A három rabló című mesefilmnek egyáltalán nem kell elbújnia az említett stúdiók munkái mögött. Az elképesztően helyes történettel persze már megvolt a jó alapanyag, ami Tomi Ungerer 1961-ben megjelent, azonos című sztorihű adaptációja. Tehát a történet és a tündéri karakterek viszik a prímet, a kidolgozás pedig a legszebb gyerekkori emlékeinket idézik fel, amiben van egy kis szürreális vízió, egy kis képregény-kultúra, elmés humor és mesélhető história.

A sztori egy bűbájos árva kislányról, Tiffanyról szól, aki éppen az árvaházba tart egy kocsin, csakhogy az erdőn vezet át az út, ott pedig sötét alakok lesnek zsákmányra várva. Tiffanynál azonban nincs érték, de mivel fejlett képzelőerővel rendelkezik, és semmi kedve a mogorva árvaházhoz, ezért azt hazudja a rablóknak, hogy egy dúsgazdag maharadzsa lánya, és az apja biztos sokat fizet majd váltságdíj gyanánt, ha magukkal viszik.

www.dreiraeuber-derfilm.de

A roppant szimpatikus rablóknak persze bejön az ötlet, így Tiffany új "családra" lel. De persze itt nincs vége a történetnek, az össze-vissza csavarodik, pont úgy, ahogyan a gyermeki fantáziavilág, a lezárásban pedig extra csattanó, amit biztosan minden édesen naiv lélek értékel majd.

Tehát mind karaktereiben, mind sztorijában rendkívül szívhez szóló, ötletes és szerethető mozi kerekedik ebből a 75 percből, amiben nem röpködnek robotok, nem karatéznak futurisztikus göncökben tinik Jet Lit is megszégyenítő mozdulatokkal, és nem robban fel percenként egy autó, mégis garantált, hogy minden gyerek, vagy gyermeklelkületű felnőtt szájtátva nézi majd a mesét. Igazi, nagybetűs, régimódi mesét!

A három rabló / Die Drei Räuber
Színes magyarul beszélő német animációs film, 75 perc, 2007
Rendező: Hayo Freitag
Író: Tomi Ungerer
Forgatókönyvíró: Hayo Freitag
Narrátor: Tomi Ungerer
Producer: Stefan Arndt, Stephan Schesch
Vágó: Lars Jordan, Sascha Wolff
Játékidő: 75 perc
Bemutató dátuma: 2008. augusztus 28.
Forgalmazza: Best HollywoodLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés