free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szettek állásinterjúhoz

Borsa         Címkék: állás, interjú, kihívó, kirakat, ruha 1 hozzászólás

A nyár az álláskeresés terén is uborkaszezon, de mostantól újra harcba indulhatunk az álommunkáért. De nem mindegy, miben. Stylistunk nőies, de decens stílust ajánl.

A nyári hónapokban a cégek munkaügyi osztályai is pihenő üzemmódra kapcsolnak, de szeptembertől már itt is beindul a munka, az elkövetkező hetekben az álláspiac garantáltan felpezsdül. Öltözködés szempontjából az állásinterjú legalább annyira fogós kérdés tud lenni, mint az első randi, legalábbis, ami a ruhaválasztást illeti. Csak állunk a szekrény előtt és fogalmunk sincs arról, hogy mi lehetne az ideális ruha. Egyrészt ne legyen kihívó, másrészt pedig tükrözze az egyéniségünket. És higgyétek el, nem mindegy, miben megyünk, ugyanis bárki bármit is állít, a csábító önéletrajz mellett legalább annyira fontos, hogy milyen a leendő főnökünk első benyomása rólunk. Borsastylist most abban próbál segíteni, hogy mindenki megtalálja a számára ideális szettet, amiben tuti, hogy nem fog feszengeni, mégis úgy fog festeni benne, mint az ideális leendő munkaerő.

Nem elég kiválasztani a legjobb, legmegfelelőbb ruhát, egy állásinterjúnál ennél többre van szükség. Először is mindig figyelni kell a sminkre, ez nem az az alkalom, amikor diszkósmink megállja a helyét, erős szemfesték és hangsúlyos rúzs helyett használjatok természetes színeket. A vastagon felkent kencék ugyanis könnyen elkenődhetnek és hiába a bájos mosoly és az intelligens szempár, ha fogatok tiszta rúzs, a szemetek alatt pedig monokli szerűen tetszeleg a fekete selyempor.


Nézd meg az állásinterjús szereléseket!

Ugyanez vonatkozik a körömlakkra is. A piros, a pink vagy bármely hangsúlyos szín nagyon jól mutat ápolt kézen, de nem a legelső alkalommal, ha már munkába álltatok, bátran használjátok a kedvenc hupilila lakkotokat, de elsőre lehet, hogy riasztóan hat. És ha már beszéltünk a sminkről és a manikűrről, akkor nem hagyhatjuk ki a sorból a hajviseletet sem, a tupír és a csillámos lakk nem nyerő. Decens és mindenféle túlzásoktól mentes frizurát válasszatok magatoknak, az persze nem árt ha frissen van mosva és nincs két centis lenövésetek, de ennél többre nem nagyon kell figyelni. Felesleges hajcsavaróval és egyéb otthoni praktikákkal küszködni, higgyétek el, teljesen felesleges, ráadásul, ha munkába álltok akkor tuti, hogy nem lesz idő a hajcsavarókra. Ha pedig megvan a megfelelő smink és haj, akkor nincs más hátra mint eldönteni, hogy miben jelenjünk meg a háeresek és főnökök előtt.

Nem kell mindenáron ragaszkodni a kicsit szigorú kinézetet kölcsönző, bár minden kétséget kizáróan elegáns kosztümökhöz, egyrészt nem mindenkinek tartozik az alapruhatárába a  kosztüm, másrészt pedig vannak olyanok, akik kifejezetten feszélyezve érzik benne magukat. Elég egy klasszikus szabású szoknya vagy nadrág és színben hozzáillő egyszerű szabású ing(kép1), amit bátran feldobhattok egy mintás sállal vagy hosszú lánccal. A a harsány színű összeállítás viszont tilos. A cél nem az, hogy megjegyezzék, milyen színű ruhában vagytok, hanem, hogy a nevetek, és megvillantott képességeitek vésődjenek be.

I. szett

Szoknya, sál, ing - Patrizia Pepe - Heaven Store
Cipő - Barbara Bui - Heaven
Táska - MEXX
Gyűrűk - Thomas Sabo
Ha a szoknya mellett döntötök, akkor mindenképpen figyeljetek arra, hogy ne legyen túl rövid, a combközépnél rövidebb szoknya már egészen másról árulkodik, mint intelligenciáról. Ha pedig már a tabuknál tartunk, akkor jobb ha megjegyzitek a következőket. Hatalmas, bár tényleg trendi bizsuk helyett keressetek kisebb, visszafogottabb darabokat, vagy színes, de nem harsány sálakat. A táskát sosem szabad teletömni, az önéletrajzot pedig úgy rakjátok el, hogy szükség esetén ne salátaként kelljen előszedni a túró rudi papírjával együtt. Van olyan, hogy valaki nem fér el az apró retiküljébe, ilyenkor inkább vigyen magával nagyobbat, sokkal kisebb hiba, ha színben nem passzol a ruhához, mintha nejlonzacskókkal felturbózva libbentek be. Ha mégis van nálatok zacsi, akkor az maradjon a portán, nem kell attól tartani, hogy bárki megkaparintaná a zöldségesnél vett két kiló zellert.

A cipőknél egyszerű a szabály, minden jöhet, amiben magabiztosan tudtok járni, tipegni és minden lépésnél felszisszenni nem ér, ezen kívül tilos strandpapucs, a tornacsuka és a pornós lakk förmedvény, valamint az elhasznált ütött kopott "leszaladok a boltba" cipő sem nyerő. Ha pedig a hosszú út alatt a topánotok saras lett, akkor bizony nincs mese, le kell pucolni.

II. szett

Ruha, sál, táska - MEXX
Cipő - Buffalo

III. szett

Ruha, zakó, karkötő - Chantall
Cipő, táska - Pura Lopez
Nyaklánc, fülbevaló -Thomas Sabo
Visszatérve a ruhákra, a derékrésznél karcsúsított ruha(kép2) is jó megoldás lehet, főleg azért mert nem kell attól félni, hogy kicsúszik valahol a blúzotok, és a szoknyarészt sem kell megállás nélkül huzigálni. Ahogy reggel felveszitek, úgy áll rajtatok egész nap, tehát ezzel legalább egy gondot letudtatok.

1. Szettek állásinterjúhoz
2. A farmer sem tabuLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés