free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Vadon élő akrobata delfinek

Borsa         Címkék: delfin, kishír, púder, tánc, vad 0 hozzászólás

Ismert, hogy a delfinek könnyen taníthatók, de az még a tudósokat is meglepte, hogy maguktól is tanulnak. Ausztráliában egy vadon élő akrobata delfincsapatot találtak.

Ausztrál tudósok meglepődve számoltak be arról, hogy Ausztrália déli partjainál egy csapat delfin úgy táncol a farkán, mint a befogott, és delfin show-kon szereplő, idomított társaik. Vadon élő delfineknél a hátsó uszonyon való egyensúlyozás egyáltalán nincs szokásban, ezért némileg értetlenül szemlélték a dolgot, bár van rá magyarázatuk is. Ám a magyarázat is egy fontos tudományos felfedezés.

Történt ugyanis, hogy a delfincsapat egyik tagja, bizonyos Billie húsz évvel ezelőtt egyszer egy tengeri háló csapdájába esett, de rátaláltak és egy delfináriumba vitték. Az alultáplált és beteg delfint meggyógyították, majd pár hét után visszaengedték a tengerbe. Ám Billie lábadozása alatt úgy tűnik, lefigyelt néhány delfináriumi trükköt, és a nyílt tengeren ki is próbálta a látott mutatványokat. Sőt, megtanította a többieket is a farkukon egyensúlyozni.Legalábbis a tudósok ezzel magyarázzák, hogy most már több delfin is táncol. Az, hogy átadják egymásnak tudásukat, és kialakítanak egy a saját csoportjukra jellemző szokást újabb bizonyítéka annak, hogy a delfineknek saját kultúrájuk van. Az ismeretátadásra egyébként már más példát is találtak a kutatók. Szintén Ausztráliában tapasztalták, hogy a delfinek megtanítják kicsinyeiket, hogy tengeri szivacsokat használjanak segédeszközként, hogy élelmet gyűjtsenek maguknak.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés