free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Grillezett őszibarack kecskesajttal

Borsa         Címkék: grill, íz-i, kecskesajt, őszibarack, recept 0 hozzászólás

Borsamunkatárs olyan ételt szeretett volna, ami finom is, diétás is, de a hőségben nem akart a tűzhely mellett szobrozni. Így született meg a sajtos, grillezett barack.

A tikkasztó nyári hőségben igazából csak a legbátrabbak és legelszántabbak kapcsolják be a tűzhelyet, ám vannak, akik gyáván megfutamodnak a valódi főzés elől. Főleg, ha megtehetik és mindenféle nyári táborok okán nem kell túl sok éhes pocakot jóllakatniuk nap, mint nap. Borsamunkatársnak is volt most két olyan hete, amikor csak magáról és férjéről kellett gondoskodnia, mondjuk azért annyival nehezítve a feladatot, hogy Borsaférj fogyókúrázik - de ezzel visszatérő olvasóink már nyilván tisztában vannak. Bátran állíthatjuk, hogy egyre jobban tűri a kalóriaszegény kosztot, és mi ezért igazán felnézünk rá.

 

Szóval adva volt a hőség és a fogyókúra és kollégánk megpróbált a legkisebb ellenállás felé haladni, úgy, hogy lehetőleg a káposzta és a kecske is jól járjon. Azaz ne kelljen órákig izzadnia a konyhában, de olyan ehető ételt produkáljon, ami megfelel a szigorú diétás előírásoknak. Zöldségben, gyümölcsben gondolkodott, esetleg valami hús köreteként, de ha nem muszáj az se legyen inkább, mert ahhoz biztos, hogy tűzhelyezni kell. Készleteit megszemlélve, nagyobb tétel őszibarackot talált - a menetrend szerinti anyóstól származó adag - továbbá mindenféle sajtokat a hűtőszekrényben.


Nézd meg, hogy készült a kecskesajtos barack!

Végül egy darab félkemény kecskesajtra esett a választás, de nem akarta csak úgy nyersen feltálalni a barackkal, mint a fetát a dinnyével viszont már említett okokból ugye a főzést is kizárta. Így aztán átmeneti megoldásként a grillezést választotta és a végeredmény egészen meggyőző lett. Ehető magában előételként, vagy natúr húsokhoz körítésnek, de az is kiderült, hogy már kihűlve, csak úgy bekapva a konyhában sem mondható rossznak.

A dolog annyira nem bonyolult, hogy nem is receptje van, csak leírása, de érdemes esetleg kicsit továbbgondolni és mindenkinek a saját szája íze szerint elkészíteni.

Így készül

Fejenként egy nagy ízesebb, édesebb őszibarackot megmosunk, félbevágunk és a magját kiemeljük. Borsamunkatárs nem tartotta szükségesnek meghámozni, leginkább azért, hogy ne nagyon eressze ki a levét a grillben, de mindenki ízlése szerint járjon el. Alufóliával bélelt tepsibe vágott oldalukkal felfelé rakjuk a barackokat és mindegyikre egy nagyobb szelet kecskesajtot fektetünk. A tetejét megszórhatjuk durvára tört feketeborssal, esetleg más fűszerekkel, és aki szereti megcsöppintheti egy kis olívaolajjal is.A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk és betoljuk alá a sajtos barackokat. Addig sütjük, amíg szálldogálni kezd az illata és a sajt pirosra sül.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés