free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Burberry

Borsa         Címkék: ballonkabát, burberry, divat, ismerdmeg, kirakat 1 hozzászólás

Indulásakor egyszerű szövetbolt volt, ma a világ egyik legismertebb luxusmárkája. Sorozatunkban ezúttal a ballonkabátjairól is híres Burberry divatcég következik.

Ki gondolta volna, hogy a ma ballonkabátjairól és egyszerű szabásvonalairól híres divatcég, a Burberry, 1856-os indulásakor csak egy egyszerű szovetbolt volt. 1879-ben egy szabadalomnak köszönhetően a cég egyik napról a másikra az akkori divatélet központjába került, a cégalapító Thomas Burberry megalkotott egy olyan szövetet, gyapjú, pamut és szintetikus szál keverékéből, amely teljesen vízhatlan volt és emellett strapabíró. Az anyag olyannyira kiállta a próbákat, hogy az angol hadügyminiszter Thomas Burberryt bízta meg azzal, hogy megreformálja a tisztek ruhatárának legfontosabb darabját, a kabátot. Az újítás annyira jól sikerült, hogy az általa tervezett ballonkabát a világ egyik legkeresettebb kabátfazonjává vált, és nemcsak a katonák körében.

A klasszikus és egyszerű szabásvonalú kabát 1924-re Hollywoodot is meghódította, és többek között Humphrey Bogart valamint Audrey Hepburn is a rajongójává vált. A nem várt siker után a Burberry cég rohamos fejlődésnek indult, megszületett a jól ismert lovas lógó, valamint világhódító útjára indult a napjainkban csak egyszerűen Burberrynek nevezett kockás anyag.

www.counterfeitchic.com, www.flickr.com, www.style.com
Nézz még több Burberry ruhát!

A divatház sokat köszönhet a mostani kreatív igazgatójának Christopher Baileynek, aki szinte teljes egészében megreformálta a 2000-re kissé divatjamúlt céget. Leporolta a korábbi terveket és többek között a ballonkabátot is új formába öntötte. Az 1971-ben született tervező a londoni Royal Collage of Artban szerezte meg diplomáját, és a gyakorlati éveit Donna Karannál és a Guccinál töltötte, ezek után nem csodálkozhatunk, hogy 2001-re a Burberry élére került.

Kollekcióira a minimalista irányvonal a jellemző, a ruhák nem túldíszítettek, de a szabásvonalak tekintetében keveredik a cégre jellemző hagyományos fazon és a huszonegyedik századi modernitás. Az idei őszi/téli kollekciójában a kabátoké a főszerep, mindegy, hogy egysoros vagy duplagomoblású darabról legyen szó, a lényeg, hogy pontosan combközépig érjen. Az idei szezonban szinte minden számításba jöhet, ami a kabát alapanyagokat illeti, a tervező a megszokott ballon helyett bátran használ kötött anyagot, taftot és szőrmét is. Ami pedig szerinte idén kötelező, az nem más, mint egy hatalmas táska, amibe akár egy kisebb gardrób is belefér.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés