free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Őszi pezsgés

Borsa         Címkék: kiállítás, kultúrtripp, ősz, pezsgő, programajánló 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Hétfőtől hivatalosan ősz van, ám ettől még mehetünk nyári fesztiválra, MűvészetMalomba vagy Keith Haring kiállításra, esetleg nézhetünk rövidfilmeket ingyen, de választhatjuk a romantikus, budafoki pincelabirintust is. Borsa programajánl.

Performance és Zsidó Nyári Fesztivál

Augusztus 29. és 31. között rendezik meg a Szentendrén a Nemzetközi Performance- és Nehéz Zenei Fesztivált. A Vajda Lajos Stúdió művészeinek szervezésében zajló rendezvény a műfaj egyetlen hazai fesztiválja.  A kísérletező alkotók elismert országos seregszemléje három napon át zajlik a MűvészetMalomban és külső helyszíneken. A rendezvény célja a performance műfaj népszerűsítése, a kísérletezésben gondolkodó, újat kutató művészek találkozása, egy másik érték felmutatása a világ tömegigényt kiszolgáló kultúrájával szemben.

http://artportal.hu

A fesztiválhoz kapcsolódóan megtekinthető az Űrkollázs című kortárs képzőművészeti kiállítás, melyet a Stúdió névadójának, az idén 100 éve született Vajda Lajos képzőművész zseni emlékének ajánlanak a rendezők. A tárlaton a Stúdió tagjai, valamint meghívott művészek szerepelnek, olyan jellegű művekkel, melyek talált tárgyakból, maradékokból, civilizációnk hulladékaiból, kollázs technikával készültek. A fesztivál részletes programja ide kattintva olvasható.

Augusztus 30-án kezdődik és szeptember 8-ig tart a XI. Zsidó Nyári Fesztivál, Budapest különböző helyszínein. A közel 70 eseményt magában foglaló rendezvénysorozaton a látogatók megismerhetik egy több ezer éves kultúra szokásait, ünnepeit illetve azokat a művészeket, előadókat akiknek köszönhetően számos különleges élménnyel gazdagodnak.

www.zsidonyarifesztival.hu

A programsorozat szélesre tárt kapukkal várja a magyar, az európai és a tengerentúli közönséget, zsidókat és nem zsidókat egyaránt. Programja éppen ezért összetett, műfajilag sokszínű, felhasználva a tánc és a zene nemzetközi nyelvét. A helyszínekről és a részletes programtervről a fesztivál honlapján tájékozódhattok.

Graffiti, rövidfilm, pezsgő és bor

A Ludwig Múzeumban november 16-ig tekinthető meg Keith Haring amerikai graffitiművész kiállítása. A 31 évesen, AIDS-ben elhunyt alkotó idén ünnepelné 50. születésnapját, amelyről számos kiállítással és eseménnyel emlékeznek meg világszerte. A New York-i Keith Haring Alapítvánnyal közösen rendezett kiállítás Magyarországon első ízben ad teljes áttekintést a művész csupán egy évtizedet átölelő, ugyanakkor lenyűgözően gazdag és sokrétű életművéről.

www.ludwigmuseum.hu

Haring műveiben az amerikai fogyasztói társadalom kritikája keveredik a keresztény ikonográfia, az Európán (vagy földön-) kívüli civilizációk jelképeivel egy sajátos univerzumban, melynek szereplői rajzfilmfigurák, televíziók, számítógépek, a dollár, piramisok és repülő csészealjak, emberek és kutyák, angyalok és szörnyek. Összetett és egyéni szimbólumrendszere segítségével az erőszak és hatalom, a szerelem és a vágy, a születés, később a betegség és halál egyetemes érvényű vízióit jeleníti meg. Akik nem csupán nézelődni szeretnének, hanem többet megtudni a művészről és a kiállított alkotásokról, azoknak szólunk, hogy a napijegy megvásárlásával ingyenes tárlatvezetést lehet igénybe venni minden csütörtökön 18 órakor és minden szombaton 16 órakor.

Szeptember 3. és 7. Között zajlik majd a BUSHO Filmfesztivál a Vörösmarty Moziban. A fesztivál 2004 őszén jött létre fiatal, magyar filmesek összefogásában, mellyel szerették volna betölteni a rövidfilmes palettán tátongó űrt, aztán az évek során kiderült, hogy tulajdonképpen itt sokkal többről van szó. A BuSho neve egy szójáték eredménye (Budapest Short - budapesti rövid), mely azonban egy tradicionális dél-magyarországi népszokásra, a télűző busójárásra utal. A program egyedülálló Magyarországon, mert ez az egyetlen fesztivál, mely kizárólag rövidfilmekkel foglalkozik. A rendezvényen az összes filmvetítés ingyenesen látogatható. Részletes program itt.

www.est.hu, www.flickr.com

Szeptember 5-i kezdéssel idén tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a három napos Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált Budafoknak egyedülálló pincerendszere van. A pincelabirintusban az ország számos szőlővidékéről származó nedűt érlelnek. A romantikus pincelátogatásokról és a gasztronómiai élvezetekről a Garamvári Szőlőbirtok, a Katona Borház, a Kőnig Pince, a Lics Pince, a Promontorbor Zrt., a Sümegi és Fiai Szőlőbirtok és Pincészet, és a Záborszky Pincészet gondoskodik. A kísérőprogramok között autentikus magyar és nemzetiségi népzene- és néptáncműsorok, jazzmuzsika, világzenei és komolyzenei koncertek szerepelnek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés