free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új da Vinci festményt találtak

Borsa         Címkék: beazonosít, davinci, festmény, kishír, kultúrtripp 0 hozzászólás

Tíz éve tízezer fontért árvereztek el egy festményt, ma már akár százmilliót is érhet. Akkor még egy ismeretlen festő munkájának hitték, pedig az is lehet, hogy da Vinci.

Nyugtalanul várhatja a tudósok vizsgálódásának végét az az anonimitását kérő, állítólag svájci képtulajdonos, aki 1998-ban még 10.000 fontért vásárolt egy ismeretlen német festőnek tulajdonított festményt.  Most, tíz év elteltével ugyanis páran gyanút fogtak, hogy talán mégis ismert művész munkájáról van szó. Nagyon is ismert művész munkájáról. Több szakértő is egymástól függetlenül arra jutott, hogy a női portrét ábrázoló tintarajz Leonardo da Vinci munkája.

 Ha ez igaz, a kép akár 100 millió fontot is érhet. Árulkodó jeleknek tartják az aprólékos kimunkáltságot, a modell szemének festési módját - da Vinci vallotta, hogy a szem a lélek tükre, ezért festményein is nagy hangsúlyt fektetett a szemek megfestésére -, de mindenek előtt azt tekintik legfőbb bizonyítéknak, hogy a képet bal kézzel készítették.

http://en.wikipedia.org, www.usatoday.com A mester, és a kérdéses festmény

Egy szakértő, még magát a modellt is beazonosította, egy milánói arisztokrata nőt, Bianca Maria Sforzát ismerte fel a képen, akiről a feltevés szerint házasságkötése előtt nem sokkal készítették ezt a portrét. 

A festmény keletkezési idejét 1485 és 1490 közé teszik, és azt is tudják, hogy azzal a céllal készült, hogy egy házassága előtt álló nő az udvarlójának adhassa azt. Márpedig az említett hölgy házassága ez idő tájt volt, és Leonardo is Milanóban volt ebben az időszakban.

Bár sokak szerint minden részlet összepasszol, vannak kétkedők is, a Metropolitan Leonardo szakértője szerint "a munka nem hasonlít azokra a festményekre és rajzokra, amiket a nagy mester alkotott".LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés