free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 bizarr állat

Borsa         Címkék: állatok, bizarr, ijesztő, lista, vicces 3 hozzászólás

Aki imádja a horrorfilmekben szereplő ijesztő kinézetű lényeket, a legjobb helyen jár. Alábbi listánkban ugyanis öt hajmeresztő és rémisztő kinézetű állatot mutatunk be.

A fantazy és horrorfilmek alkotói egy csomó energiát ölnek abba, hogy furcsábbnál furcsább kreatúrákat hozzanak létre a filmvásznon. Ám, ha hajmeresztő lényeket akarunk látni, nem feltétlen kell moziba menni, elég, ha felcsapunk egy természettudományi lexikont. Mi is körülnéztünk a bizarr külsejű állatok között, és összeszedtük azokat, amelyek a leghihetetlenebb, legijesztőbb, vagy épp legviccesebb kinézettel rendelkeznek.

 

www.scienceray.comCsillagorrú vakond

 

Nem egy gonosz photoshop őrült bánt el ezzel a vakonddal, nem csak odarajzolták a csillagot az orra helyére,  tényleg így néz ki. Az egyébként megszokott vakond kinézetű állatka e fajtájának az orrán egy csillagalakú, apró rózsaszín csápokból álló érzékelő szerv van. Nem kell ijedezni, a mi kertünkben nem ásnak ilyenek, főleg az USA északkeleti részén és Kanadában élnek, rendes vakondhoz méltóan a föld alatt, rovarokkal, és férgekkel táplálkoznak, és körülbelül 15-20 centiméter nagyságra nőnek meg.

 

 

www.scienceray.com Dumbó-polip

 

Magyar tudományos elnevezést nem találtunk rá, latinul grimpoteuthis névre hallgat ez a polip, mi simán hívnánk valamilyen pokémonnak. Szerintünk valamilyen infantilis Frankensteinnek a laboratóriumában a Disney-elefánt, Dumbó és egy lábasfejű keresztezése során keletkezett szegény. Zsáktestének egészen szimpatikus kinézetet kölcsönöznek a feje búbján kiálló fülszerű uszonyok. A maga részéről a tenger mélyén, 300-400 méter mélyen érzi magát a legjobban, itt akár 20 centi nagyra is megnő.

 

 

www.scienceray.com Jeti-rák

 

Ennek a különleges rákfajtának a létezéséről 2005 óta van tudomása a világnak, ekkor találták a Csendes Óceán déli részén, és a kiwa hirsute latin elnevezést kapta, de mi csak jeti–ráknak hívjuk. Már a mérete is ijesztő lehet, 15 centis, ám rákunk ráadásul még hosszú világossárga szőröket is növesztett lábaira és ollóira, így tuti a sokkolás. Szerencsére vele sem futhatunk össze egy gondtalan csendes óceáni strandolás során, hisz eddig 1000-2000 méter mélyen találtak jeti–rákokat.

 

 

www.scienceray.com Mexikói axolotl

 

Bár a képen, mintha mosolyogna, azért nekünk mégiscsak lennének fenntartásaink ezzel a szalamandrák családjába tartozó lénnyel kapcsolatban, pláne, hogy olvastuk Čapek utópiáját is. Pedig ezt az eredetileg mexikói fajt még otthoni akváriumos tartásra is javasolják, állítólag nem olyan macerás a nappaliban sem életben tartani őket. Természetes lelőhelyükön banánzöld alapon fekete és fehér pöttyös ruciban pompáznak, nem beszélve a helyes fejdíszről. A vízben élnek, de mivel bőrükön keresztül is tudnak lélegezni, időről időre kijönnek a partra. 15 évig is elélnek és 30 centisre is megnőnek.

 

www.scienceray.com Véznaujjú maki

 

A véznaujjú maki elnevezése találó ugyan, de nekünk sokkal jobban tetszik madagaszkári nevük, az aje aje. Ha így nevezzük, legalább a neve bájos, mert a többi... Patkány fej, denevér fülek, égnek álló pár szál „haj” és persze a hosszú vézna ujjak. Mégis, Madagaszkárban, ahol lakik, az őslakosok nagy becsben tartják, hisz azt beszélik, aki megöl egy makit, az maga is meghal egy éven belül. Ehhez képest viszont szegények akár ki is pusztulhatnak, mert az emberek rohamosan pusztítják élőhelyüket, az esőerdőket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés