free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Michael Jackson ötven éve

Borsa         Címkék: afro, király, michaeljackson, ötvenéves, zene 2 hozzászólás

Az ötvenéves Michael Jackson nagy örömére a fogyasztók szeretik a számait, de rendre lopnak tőle és összevissza vágdossák dalait. Hímtagunk is elismeri és elemzi.

Michael Jackson óta mindenki tudja, hogy az Amerikai Egyesült Államok egy olyan ország, ahol simán válhat fekete férfiből fehér nő. A Thriller című album 1982 december elsejei megjelenése óta pedig azzal is tisztában van mindenki, hogy a Földön a fent említett, majd harminc éves sorlemez az egyetlen, amiből több, mint 104 millió kelt el világszerte, ezért számít ezidáig minden idők legnagyobb példányszámban eladott stúdióalbumának. Bár Michael Jackson a nyolcvanas évek elején a Music Tévé nélkül is a slágerlisták királya volt, de évekig kellett várnia és fehérítenie a bőrét, hogy bebocsátást nyerjen. Michael Jackson Billie Jean zeneszáma volt a Music Television első olyan videóklipje, amit fekete előadó adott elő 1983-ban. A zenecsatorna korábban nem akarta a fekete zenészek számait sugározni. Ebben persze az is szerepet játszott, és játszik a mai napig, hogy az ítélőképesség és a helyzetfelismerés soha nem volt erős oldala a tévétársaságnak, például Jackotól épp olyan nehezen szabadultak meg, mint ahogy befogadták.

 

www.muskurahat.com, www.rockmusicart.com, www.michaeljackson.com, www.babble.com

Kétségtelen, hogy Jacko a kilencvenes években volt a legnagyobb, amikor megkérdőjelezhetetlenül ő birtokolta a popzene királyi trónusát. És akkoriban állított fel néhány világrekordot is. A nevéhez fűződik például az ezidáig minden idők legdrágábban legyártott videóklipje. A Jackson testvéreknek készített Scream 7 millió dolláros költségével a világ legdrágább videóklipjeként van számon tartva, viszont fekete-fehér. A dal a History című album első kislemezeként jött ki, a videót Mark Romanek rendezte, aki, az a fajta filmrendező, aki csak világsztárokkal dolgozik. Űrhajós klip, tudományos-fantasztikus respekt, a mai könnyűzene piaci elvárásainak picit hosszú, ennek ellenére talán csak az üveganimációk korszerűtlenek az idén tizenhároméves moziban, és ez azt is jelenti, hogy a CGI minimálisat fejlődött az utóbbi pár évben. A mondanivalója mindenesetre aktuális, már, ha van neki olyan, értelmezhető például az agyonmedializált világ visszhangjaként, vagy segélykiáltásaként. Ráadásul a zenés kisfilmből még az is kiderül, hogy Janetnek jobb a segge, Michael viszont jobban énekel, mint a húga.

 

http://concreteloop.com, www.michael-jackson.ro

Az ötvenéves Michael Jackson nagy örömére a fogyasztók szeretik a számait. A Billie Jean című örökbecsűje például annyira agyonjátszott, hogy a zeneszámból vett hangmintát még a legnagyobb zeneelkerülők is felismerik. Összevissza vagdossák Jackson dalait, nemrég a Fall Out Boy értelmezte újra az egyik remeket, de a legújabb katt a Wanna be starting something, amihez Akon is hozzátette  a magáét, és egy Rihanna számhoz is loopolták.

 

http://michaeljackson-invincible-kingofpop.com

 

Michael Jackson ötvenéves születésnapi ajándékként egy King of Pop című válogatásalbumot kapott a kiadójától. A megjelenő válogatáslemezeken költséghatékonyan csak egy új dal van, de az is egy Thriller remix. Az aktuális Michael Jackson lemezt kiadó multicég bízott az utóbbi években jól kiépült rajongói szervezetek tagjaiban és egy interaktív születésnapi ajándékkal lepte meg az ünnepeltet. Az ötlet egyszerű. A rajongók által összeszavazott felvételek kerültek fel az évforduló alkalmából piacra kerülő könnyűzenei hanganyaghordozóra.

 

http://blogs.westword.com, www.amazon.com 

Minden országban, ahol megjelent a Pop királya című válogatáslemez, megszavaztatták a fogyasztókat arról, hogy szerintük melyik Michael Jackson felvételek kerüljenek fel a jubileumi kiadványra. Így a kulturális különbségeknek hála, a különböző országokban különböző tracklistájú nagylemezek jelentek meg az egyszeri fogyasztók és a fanatikus gyűjtők nagy örömére. Bár szerintem a pop királyát illett volna valami eredetibb ajándékkal meglepni évfordulója alkalmából, mint egy újabb bestof, de személy szerint nem ellenkeznék nagyon, ha ötvenedik évfordulómra ilyen ajándékot kapnék.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés