free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Öltözzünk lilába, okosan!

Borsa         Címkék: ciklámen, divat, kirakat, lila, pasztel 1 hozzászólás

Az ősz és a tél slágere a lila, amivel csak az a baj, hogy a lilával könnyű mellényúlni, ha nem megfelelő színekkel kombináljuk. Borsastylist elmondja, mit mivel.

 

 

A lila az új fekete, legalábbis ami az idei szezont illeti. Tavaly minden csapból a fekete folyt, mi meg egész télen és ősszel depressziósan bandukoltunk, és megszállottan keresetünk egy-egy színfoltot a novembertől februárig tartó szürkeségben. Ha a divattervezők és a boltok kínálata nem téved, akkor idén télen mindenki belilul. Persze, minket magyarokat elég nehéz meggyőzni arról, hogy nem bűn farkasordító hidegben élénkebb színeket hordani, viszont tény és való, hogy az olyan erőteljes színekhez, mint a lila néha kell egy jó adag bátorság. Ezért jobb, ha már ősszel hozzászoktatjuk magunkat a szilva színéhez. Borsastylist ezen a héten megpróbál mindenkit meggyőzni arról, hogy merjen lilát húzni, és egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy a lilából sem mindegy, hogy melyik árnyalatát választjuk és mivel kombináljuk.

I. szett
Kezdő fokozat bátortalanoknak


Blúz, szoknya, mellény, karkötő - New Yorker
Kabát - GAS
Táska, fülbevaló - Aboriginal
Cipő - Alberto Zago

 


Nézd meg a lila szereléseket!

Vannak olyanok, akik többek között a lilával kapcsolatos előítéletek miatt - miszerint az a vénlányok színe - ódzkodnak a szín bármelyik árnyalatától, pedig legalább annyira multifunkciós szín, mint a barna vagy a szürke, ráadásul sokkal kevésbé unalmas. Nem kell rögtön szilvának öltözni, elég, ha csak egy-egy meghatározó darabot választunk magunknak, amire viszont ügyelni kell, hogy a lila mellé nem mindig válik be más hangsúlyos szín. A farmerrel viszont nem tévedhetünk, jól passzol hozzá a fehér, a fekete és a kék néhány árnyalata (leginkább a sötétek). Tehát a próbálkozást elég elkezdeni egy lila táskával és cipővel, a mellény nyugodtan lehet a második lépés.

II. szett
Lila feketével


Sál, felső, trikó, nadrág, táska, fülbevaló - New Yorker
Cipő - Alberto Zago

 Azt már írtuk, hogy lila önmagában sok lehet, ráadásul nagyon nehéz hasonló vagy legjobb esetben ugyanolyan árnyalatokat találni, az pedig megbocsájthatatlan bűn, ha összekombinálunk "nagyjából hasonló lilákat", abból igazi káosz lesz és sokkal inkább leszünk negatív példa, mint jól öltözött nő. A titok csupán annyi, hogy ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a kiválasztott darabok ugyanolyan árnyalatúak-e, akkor egyszerűen cseréljük le a kérdéses ruhadarabot a feketére, azzal nem nyúlhatunk mellé. Aki bizonytalan, inkább ne próbálkozzon, mert ugyan a lila jól működik barnával is sőt, néha még a rózsaszín sem bűn mellé, de ezekkel a színekkel könnyű melléfogni. Sárgával idén tilos a lila, ebben a szezonban ugyanis nem illik túl harsány színekben pompázni. Aki viszont ragaszkodik a feltűnő színkombinációkhoz, próbálkozzon pinkkel vagy pirossal, de a főszín mindig a lila legyen.

III. szett
Pasztell lila


Sál, táska, ruha, zakó, karkötő - MEXX
Cipő - Alberto Zago
Nyár és ősz típusú csajok bátran válasszanak maguknak pasztell lilát, ugyanis az ő bőrszínükhöz jobban illenek a törtebb árnyalatok. A világosabb lila a szigorúbb dresszkódú munkahelyeken is még elmegy, ugyanis sokkal kevésbé harsány mint a ciklámenbe hajló vagy a püspöklila. A halványabb árnyalatokat bátran kombinálhatjátok barnával vagy akár szürkével is, nem lesz durva és szemet bántó az összhatás, viszont az élénk színek nem passzolnak mellé. Nem fér kétség hozzá, hogy a lila nehéz eset, de ha ezeket a tippeket betartjátok, akkor könnyen tudjátok kombinálni a ruháitokat.

IV. szett
Ciklámen


Nadrág - Retro
Blúz - Patrizia Pepe - Heaven Store
Cipő - Fornarina - Heaven Store
Fülbevaló, karkötő - Aboriginal

 A ciklámen - a tévhittel ellentétben - a lilák csoportjába tartozik. Ha színtanilag nézzük, akkor az a helyzet, hogy az alapnak vett kékhez egyre több pirosat kevernek, és ezért lesz kicsit pinkbe hajló a kapott szín, de ettől még ugyanazon a színkörön mozog. A ciklámen három színnel működik jól, feketével, barnával és fehérrel, ezeken kívül kár próbálkozni másokkal ugyanis a lilának ez az árnyalata olyan erőteljes szín, hogy ural szinte minden mást, egyéb színekkel kombinálva riasztó hatást tudunk elérni. Amire még figyelnünk kell, hogy ne használjuk az aktuális szettünkben egyedüli színként, elég ha csak a ruhánk, vagy a blúzunk ciklámen, egy teljes kosztüm vagy egy nadrág - különösen teltebb lányoknál - már sok lehet.

Miután megtaláltuk a legjobb kombinációt feldobhatjuk az összeállításunkat egy-két ékszerrel, a lila meleg árnyalataihoz az arany ékszerek illenek a leginkább, ezzel szemben a sötétebb, hideg lilák ezüst vagy fekete ékszerekkel működnek a legjobban. Fa ékszerekkel viszont teljesen felesleges próbálkozni, nincs mit ragozni, nem néznek ki jól együtt. Reméljük, hogy ezek után kicsit bátrabban nyúltok a boltok polcain a lila darabokhoz.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés