free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 leglököttebb vígjáték

Borsa         Címkék: humor, lista, lökött, ősz, vígjáték 2 hozzászólás

Jön az ősz, szaporodnak a vígjátékok, ami nem is lenne baj, ha a minőségi jókedvcsinálásra feküdnének rá a készítők. A múltból válogattunk, 5 nagy kedvencet.

A vígjáték nehéz műfaj, nagy a kísértés, hogy az ember túlzásokba essen, és akkor már nem a lökött kategóriáról beszélünk, hanem a gusztustalan és ízléstelen hülyeségekről. Nagyon vékony az a vonal, melyen egyensúlyozva még nem vagyunk megbocsáthatatlanul trágárak, de már eléggé feszegetjük a határokat ahhoz, hogy egy ingergazdag világ sarja is kellő döbbenettel tudjon rajtunk röhögni. Tehát a feladat igencsak nehéz, ráadásul a lelőtt poén mégegyszer elsütve csak nagyon keveseknek áll jól, túlszárnyalni a klasszikusokat pedig szinte lehetetlen. Ha megfigyelünk egy sablonosan építkező komédiát, akkor annak majdnem minden eleme behelyettesíthető egy-egy korábbiba, mégis vannak olyanok, melyekre évek múltán is emlékezünk, és századszorra is szakadunk a kívülről fújt poénok alatt. Alábbi listánkban a vígjátékok legelvetemültebbjeiből válogattunk.


www.port.huCsaládi vakáció - 1983

Igazából ennek a sorozatnak bármelyik tagját posztolhatnánk ide, de mivel a Családi vakáció volt az első, így őt illeti meg ez a tiszt, ráadásul poénjaiban is hajszállal erősebb a többinél. Bemutatni talán nem is kell, hiszen Chevy Chase rengeteg valóban idióta filmben szerepelt már, de a Griswold család fejeként kialakított kétbalkezes karaktere annyira meghatározó, hogy leginkább ez ugrik be, ha meglátjuk a lapaj amerikai színészt.

 


www.ew.comCsupasz pisztoly - 1988

A Csupasz pisztoly esetében már egészen más a helyzet, hiszen mint minden sikeres mozinál, itt is születtek folytatások, de már a második rész is annyira kiábrándítóan rosszra sikerült, hogy említésre sem méltó. Hogy őszinték legyünk már az első résznél is rezeg a léc, de valahogy mégis működik. Az egymás után sorakozó lököttebbnél lököttebb poénok annyira abszurdak, hogy már magán a szituáción is nevetni kell, az ízléstelenség határát pedig itt még csak súrolja.www.ehow.comGyalog Galopp - 1975

Ha klasszikus és lökött kombinációt keresünk, olyat, amin évek múlva is ugyanolyan jóízűeket lehet kacagni, mint először, és eléggé beteg ahhoz, hogy üssön, akkor keresve sem találnánk jobb alanyt a Monty Python-csapat groteszk világmegváltó mozijainál. A Gyalog Galopp zseniális őrülete egy életre megjegyeztette velünk, hogy a mindig hűvös és mértéktartó britek azért mégiscsak tudnak valamit.

 

 www.port.huMindenki fogja a magáét - 1991

Szintén angol és szintén beteg, de már jóval szolidabb mértékben, bár a stáblistában ott virít az egyik ex Python-tag, Eric Idle neve, de ez ne tévesszen meg senkit, a jellegzetes arcú színész kismillió vígjátékban csetlett-botlott már egészen meggyőzően. Amitől ez a mozi is bekerült a szórásba, az leginkább az amatőrszagú és mégis teljesen spontán, helyzetkomikumokkal túlzsúfolt jeleneteknek köszönhető, melyek genetikai kódolásunknak köszönhetően azonnal aktiválják a mosolyfunkciót.

www.port.huŰrgolyhók - 1987

Mel Brooks neve sokat elárul erről a filmről, mondhatni egészen pontosan fémjelzi a végeredményt. A végeredmény pedig nem más, mint egy hihetetlenül szellemes és buggyant Csillagok háborúja paródia, melyben az amerikai abszurd humor csillan meg, mert olyan is van bizony. Még ha néhol valóban kicsit fárasztóak is a poénok, ennek a mozinak is itt a helye a "felejthetetlen lököttek" között, mert ezek a golyófejűek is nem kevés szállóigével gyarapították az utókort.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés