free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Smink fekete bőrű lányoknak

Borsa         Címkék: csillogó, feketebőrű, púder, smink, tanzániai 0 hozzászólás

Fekete bőrűként bajos sminkelni, nehéz hozzájutni a megfelelő sminkcuccokhoz, viszont a sötét bőrön sokkal jobban érvényesül a szín. Lehet nézelődni és irigykedni.

Legtöbben nehezen tanulunk meg ugyan sminkelni, de legalább arra nem lehet panaszunk, hogy nem találunk magunknak megfelelő sminkcuccokat. Millió árnyalatú alapozó és egyéb dekor áru közül választhatunk, csak a pénzünk szab határt. Ám, ha valaki történetesen tanzániai apuka és magyar anyuka gyermeke - mint modellünk - már nehezebben talál rá a megfelelő színű, árnyalatú termékekre. A legkényesebb kérdés természetesen az alapozó, hiszen fekete bőrre semmiképp nem használhatók azok a termékek, amiket mondjuk egy nagyon sötétre leszolizott fehér lány használ - világosított fel minket Borsasminkes. A fehér bőrnek ugyanis mindig van egy kis bézses, rózsaszínes árnyalata, akármennyire barnára is süttette a gazdája, míg a fekete bőrben több a sárga pigment.


Nézd meg, hogy készült a smink!

Sajnos speciálisan, fekete bőrre való alapozókból nem túl nagy a kínálat itthon, és amik vannak, inkább a luxuskategóriába tartoznak, legalábbis, ami az árukat illeti - mondja modellünk, majd hozzá teszi, hogy bármennyire is furcsa, ő is nagyon le tud barnulni, tehát neki is más színű az arca évszakonként. Ennyiféle alapozót beszerezni meg már egyenesen lehetetlen. Az alapozó választás nehézségét Borsasminkes is megerősítette, ő is a profi sminkesek boltjait ajánlotta.

Ám, mint kiderült, ez sem garancia a sikerre. Sminkesünk ugyanis utoljára nyaralás után látta modellünket, akinek bőrszíne azóta - bár ez külső szemlélő számára viccesen hangozhat - kifakult. Ezért a hozott alapozó nem teljesen passzolt bőrszínéhez, így miután vízpermettel befújta és egy hidratáló, gél állagú krémmel bekente modellünk bőrét, több alapozóból kutyulta össze a megfelelő színt az arcára, amit ecsettel vitt fel, mert ugye a szép bőrre nem kell vastag vakolat.

Borsasminkesnek ugyan volt már dolga fekete bőrű sminkmodellekkel, de azokra rendszerint extrém színek és több kilónyi strassz került, hisz sminkversenyeken vette őket kezelésbe. Ennek köszönhetőn a hétköznapi sminknek óvatosan állt neki, de miután látta, milyen jó alapanyag került a kezébe: szabályos fekete szemöldökkel, és hihetetlenül dús, fekete szempillákkal, nagy buzgalommal kezdte pingálni modellünket.A sötét, barna bőrhöz kitűnően passzolnak a meleg színek és a fényes anyagok, ezért Borsasminkes barna és arany színű, csillogó sminkcuccokat használt, pirosítóból pedig egy terrakotta színű palettát . Árnyalta a szemöldökcsontot, a halántékot és a járomcsontot, majd nekiállt a szemek hangsúlyozásának.

A szemöldököt sötétbarna szemöldökfestékkel színezte és szemöldökkefével fésülte. A fazonigazított szemöldök alá fehérarany festék került, a szemhéjra pedig arany. A kettő közötti színsávot bronzzal dolgozta össze.Míg egy fehér bőrön éppen hogy csak látszanak ezek a színek, modellünk bőrszínével erős kontrasztot alkottak, ezért lelkendező sminkesünk olyannyira belejött a mókába, hogy és rákapott a csillogó cuccokra, hogy még a pirosítóval létrehozott árnyék fölé is tett egy kis fehérarany csillámlást, és a szemöldök alatti részt is egy réteg selyemporral emelte ki. A szempilláknál sem dúsításra, sem göndörítésre nem volt szükség, elég volt csak feketével átfesteni őket.Modellünknek tökéletes szája van, így nem igazán volt mit korrigálni, sötétbarna kontúrt kapott és hosszas tanakodás után a sötétbarna rúzs helyett egy inkább hidegebb árnyalatú világosbarna színnel próbálkozott, és megérte. Bár az arc többi részén használt meleg színektől elütött ez a hideg barna, de fémes csillogása miatt nagyon jól illett a többi fénylő, arany színhez.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés