free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Megvalósult dizájnálmok

Borsa         Címkék: dizájn, kreatív, megvalósult, tárgy, terv 0 hozzászólás

A spirál alakú ülőgarnitúra nem helytakarékos, nem praktikus, de jól néz ki. Néha a teljesen elszállt dizájnötletek is megvalósulnak, főleg, ha az interneten is hírük megy.

Ha a formatervezők egyszer csak szabad kezet kapnának, ha a fejükben lévő terveket nem kellene a piac követelményeihez igazítani, elképesztően futurisztikus bútorok születnének. A dizájnúságokban és a tervezők saját weboldalain fantáziadús látványtervek tucatjaival találkozhatunk, de ritkán akad olyan eset hogy ezek a tárgyötletek meg is valósulnak. Az internet adta nyilvánosság azonban ezt a trendet is megváltoztatja, ha ugyanis elég nagy az érdeklődés egy-egy tárgy iránt, arra előbb utóbb felfigyel valamelyik gyártó cég, sőt akad olyan is, hogy maga a dizájner kezdi el gyártatni a terméket a számtalan érdeklődő email és megkeresés hatására.

 

Kreatív dizájnötletekről szóló cikksorozatunkban legutóbb olyan koncepciókról írtunk amikből valószínűleg soha nem lesz kézzel fogható termék, most azokat mutatjuk be, amiket akár már holnap megvásárolhatsz az interneten, vagy valamelyik magyarországi áruházban.

www.coroflot.com
Nézz még több meghökkentő dizájn tervet!

A dizájnblogokon és a formatervezők weboldalain akadnak olyan ötletek, amelyekről első ránézésre soha nem gondolnánk, hogy működőképes, eladható termék születhet belőlük. Aztán pár hónap múlva azt olvassuk, hogy gyártani kezdték őket, és hamarosan a boltokba kerülnek. Az ok legtöbbször az az óriási érdeklődés, amit egy-egy ilyen terv kivált az internetezőkből, a blogokon számtalan pozitív hozzászólás olvasható a koncepcióval kapcsolatban, melyek sok esetben azt firtatják, hogy hol lehet megvenni a terméket, mennyibe kerül, vagy hogy mikor kerül forgalomba.

Ha a blogokon sikeres egy termék, az felér egy több millió forintos reklámkampánnyal, vagy marketing piackutatással. Amellett hogy a tervet megismerik az emberek, kiderül az is, hogy tetszik-e nekik, és hogy adott esetben megvásárolnák-e. Ha sikeres a koncepció, akkor megéri befektetni az ötletbe mind a formatervező, mind a gyártó részéről, hiszen ha az internetezőknek tetszik, akkor már kiállta a piac első próbáját. 

A fiatal mexikói tervező, Victor Aleman, egyszerűen csak eljátszadozott a formákkal saját blogján, amikor egy rugó alakú ülőgarnitúrát(kép1) tervezett. Senki sem gondolta volna egy éve, amikor a Loopita fantázianevű terv bejárta a legolvasottabb dizájnblogokat, hogy valaha is megvalósul. A kanyargós elemekből összeilleszthető kuckós, csőszerű fotel nem valami helytakarékos, sőt, praktikusnak sem mondható, az viszont biztos, hogy ránézésre nagyon kényelmes. Az internetezőknek annyira megtetszett, hogy a dizájner végül úgy gondolta, megéri megvalósítani.

www.coroflot.com, www.mrsmith.it, www.sdesignunit.com

A Loopitát a hírek szerint már gyártják, pár hónap múlva megvásárolható lesz Aleman weboldalán. Hasonló utat járt be a MrSmith stúdió stílusos radiátora is, a letisztult, zen kavicsra emlékeztető Phoebe(kép2). A szokatlan formájú elektromos fűtőtest fotója vírusként terjedt a blogokon, ma pedig már megrendelhető az olasz dizájnstúdió honlapjáról, csakúgy, mint az Sdesignunit asztallá, kanapévá és ággyá alakítható bútordarabja(kép3), ami akkor kezdett népszerűvé válni, amikor az újságok az egyik legsikeresebb retro játékhoz, a Tetris-hez hasonlították.

1. Megvalósult dizájnálmok
2. Mindentudó konyhákLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés