free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Karl Lagerfeld

Borsa         Címkék: chanel, divat, ismerdmeg, kirakat, lagerfeld 0 hozzászólás

Karl Lagerefeld nevét mindenki jól ismeri, de azért nem árt, ha pályafutásáról teljesebb képet kapunk. Ismerd meg sorozatunk mostani részében őt vesézzük ki.

A fura külsejű, púderes hajú, mindig napszemüveget viselő Karl Lagerfeldet senkinek sem kell bemutatni, azt viszont kevesen tudják róla, hogy gyermekkorában karikaturistának tanult és hogy megszállottan gyűjti az iPod-okat.

 

A különc tervező 1938-ban született Hamburgban, egy svéd üzletember fiaként. A tehetős család nehezen viselte, hogy az ifjú trónörökös már 14 éves korában Párizsba költözött, hogy igaz szerelmének, a divatnak hódoljon. Olyan híres divattervezők műhelyében is megfordul, mint Krízia vagy Valentino, azonban pár év alatt megelégelte az haute couture furcsa világát és székhelyét Olaszországba helyezte át, ahol művészetet tanult. Ám az állandó céltalan festegetés is kevésnek bizonyult számára és ismét szerencsét próbált Párizsban. Ez alkalommal olyan sikerrel járt, hogy szinte rögtön bekerült a francia divatélet elitjébe, csatlakozott a Fendi csapatához, majd pedig a Chloé divatház csapott le rá. A Chloénál eltöltött évek meghozták számára a világsikert, több ready-to-wear kollekciójáról mondták, zengtek ódákat, a szakértők állították, hogy az évszázad ruháit alkotta meg. Ezek után egyenes út vezetett a Chanelhez, amelyhez a negyvenes évei közepén pártolt át, ezzel egy időben megalapította a saját nevével fémjelzett márkát. Ekkor már világhírű tervezőnek számított.

www.frillr.com, www.style.com
Nézz Lagerfeld ruhákat!

Egyedi stílusjegyeit már messziről felismerni, szűkre szabott fekete-fehér kosztümje szinte a védjegyévé vált. Az alapdarabnak számító kreáció ugyan minden évben megújul, de szerves részét képezi a bemutatóinak. A vonalvezetése mindig klasszikus jegyeket hordoz magában, nem hivalkodó nem túlcicomázott, nincsenek rajtuk felesleges díszítések, mégis szinte kivétel nélkül nőiesek.

Az idei őszi-téli kollekciójában, ismét nem tudott elszakadni kedvenc színétől, a feketétől. Sőt, az igazat megvallva, ez az elmúlt évek egyik legsötétebb kollekciója. Jó hírnek számít, hogy végre már ő sem hódol az A szabásvonalú ruháknak és visszatért a derékszűkítéshez. Az idei kreációi leginkább azoknak jön majd be, akik szeretik a férfias darabokat, a csokornyakkendőket és az öltönyöket.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés