free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Minőségi bor és állati szerelem

Borsa         Címkék: bor, kultúrtripp, mozi, program, szemét 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Lovasi András és Bódi Guszti ugyanazon a rendezvényen lép fel, folyni fog a bor, virtuális fotókat állítanak ki valóságos térben, kiutak épülnek a szemétből, az állatok szerelmeskednek, a Millenárisra pedig világzenei különlegesség érkezik. Borsa programajánl.

Pörkölt és bor

Szeptember 5. és 7. között, a Bókay-kertben rendezik meg a SzeptEmber Fesztet, mely egy amolyan őszi majális, annak mindenféle kellékével. A rendezvény 2000-ben még nagyszabású pörköltfőző versenyként indult, azóta azonban jócskán tágult a programkínálat, bár pörköltfőzés - méghozzá Guinness-rekorder óriásbográcsban - idén is lesz. Ezen felül pedig lesz még Gyermekbirodalom bábjátékkal, Levente Péterrel és játszóházzal, lesz Afrika Falu, fotó- festmény- és kerámiakiállítás, hétpróba a budapesti polgármesterek részvételével, valamint négy színpadon koncertek zajlanak majd. A fellépők összeválogatása - mondjuk így - igazán változatosra sikeredett, így történhet meg, hogy ugyanazon a rendezvényen fellép többek között Zséda, a Fiesta meg Bódi Guszti és a Fekete szemek, de a Kaukázus valamint a Kiscsillag is. A részletes programból ide kattintva válogathatjuk ki az ízlésvilágunknak megfelelőt.

www.szeptemberfeszt.com

Szeptember 8-án kezdődik és egészen 19-ig tart a XVII. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál több budapesti és szentendrei helyszínen. A rendezvénysorozatot 5-én az immár tizenhatodik éve megrendezett nemzetközi borverseny, a Vinagora borgála nyitja a Millenárison, mely inkább a szakma bennfentesei számára lesz érdekes. 8.-tól viszont három napos boregyetem zajlik majd a Magyar Kultúra Alapítvány Székházában, ahová a szakmabeliek mellett azoknak a laikusoknak is érdemes lesz ellátogatni, akik túlléptek már a közértek pár száz forintos árfekvésű borkínálatán és a borra nem csupán mint a lerészegedés lehetséges eszközére tekintenek, hanem mint értékre, amiről szeretnének többet megtudni. A kurzuson elismert szakemberek, színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött, naprakész előadásokat tartanak majd. (Aki szeretne menni, előzetesen regisztráljon)

www.port.hu

Szeptember 10. és 14. között aztán esetleg már a frissen szerzett ismereteket is hasznosíthatjuk a Budavári Palota teraszain rendezendő Borkiállítás- és vásáron. Ha pedig már arra járunk, érdemes lehet a Magyar Nemzeti Galériában megtekinteni a kapcsolódó A bor színe alatt című fotókiállítást is. A fesztivál további programjairól itt találhattok bővebb ismertetőt.  

Személyes terek és kiutak

A KÉK Kortárs Építészeti Központban október 5-ig látható a Személyes tér című fotótárlat, mely a Flickr képfeltöltő oldalon megmutatkozási lehetőséget kereső fotósok munkáiból mutat be válogatást. A képek összeválogatásának koncepciója az volt, hogy bemutassa az önjelölt alkotók saját mikrovilágait, azokat a kicsiny, személyes dolgokat, melyeket valahol, valakik megörökítettek, majd a virtuális térbe eresztettek azzal a szándékkal, hogy azokat másoknak is megmutassák. A tárlat ezeket a virtuális üzeneteket helyezi valós kiállítótérbe.

http://kek.org.hu, www.humusz.hu

Szeptember 10-től négy napon át a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban lesz látható a Kiutak 2008 Jövő Világ kiállítás. A Szobrászatért Alapítvány, a Hulladék Munkaszövetség és az Öko-Pack Kht. a Reneszánsz Év 2008 Programiroda megbízásából készült utazó kiállítása összekapcsolja a művészetet és a környezeti szemléletformálást. A kiállítás három önálló műfajú, de eszmeiségében egymáshoz szorosan kapcsolódó egységből áll: az alkotások a felelőtlen fogyasztás rovására írható klímaváltozásra hívják föl a figyelmet, az Öko-Pack Kht. kiállítása a szelektív hulladékgyűjtés, a HuMuSz kiállítása pedig a hulladékmegelőzés terén bontja ki az okokat és mutat alternatív utakat az egyéni cselekvés lehetőségeire.

Állati szerelmek és világzene

Szeptember 11-én mutatják be a hazai mozik az Állati szerelmek című filmet. Aki olykor - netán gyakran - veszi magát észre azon, hogy előszeretettel és valamiféle perverz kíváncsisággal telve bámulja a természetfilmeket, különös tekintettel az állatfajok szerelmi életére vonatkozó részeket, annak valószínűleg be fog jönni ez a - se nem dokumentum, se nem fikciós - alkotás. A struccok ritmusos táncát, a szentjánosbogarak bűvös ragyogását, a hegedűs rákok hangtalan koncertjét vagy a páviánok tréfáit figyelve pedig ne csodálkozzunk azon sem, ha esetleg magunkra ismerünk.

www.est.hu, www.pbase.com

12-én a Millenáris Teátrumban ad koncertet egy világzenei különlegesség, a Zap Mama. A zenekar alapítója Marie Daulne Kongóban született és Belgiumban nevelkedett. Kontinensről kontinensre utazva él, miközben bemutatja zenei hagyatékát és egyesíti a legkülönbözőbb zenei kultúrákat az énekhang, a zene és az élő fellépés dinamikája által.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés