free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 őszi cipő

Borsa         Címkék: balerina, bokacsizma, cipő, kirakat, ősz 1 hozzászólás

Mi is szívesen mászkálnánk még mezítláb, könnyű szandálokban, de ideje megbarátkozni a gondolattal, hogy itt a zárt, őszi cipők ideje. Öt klassz cipő őszre.

Az ősz - a romantikusan hulló falevelek mellett - egyet jelent a sárral és a fagyos napok kezdetével. Bár próbálunk dacosan ragaszkodni a jól bevált nyári balerináinkhoz, lassan rá kell jönnünk, hogy ha el akarjuk kerülni az állandó náthát és felfázást, ősziesíteni, szépen lassan pedig téliesíteni kell a cipőtárunkat, és mivel sokunkat nem elégít ki az egy szezonban egy cipő megoldás, ezért összeszedtük az idei ősz öt legkényelmesebb és trendi darabját.

Lakk félcipő - Paco Gil - Alberto Zago

A lakkról már ódákat zengtünk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sokkal praktikusabb, mint bármelyik cipőanyag fajta. Ráadásul idén minden bolt tele van lakkcipőkkel, de nem a hagyományos, gyermekkorunkból ismert kopogós cipőre kell gondolni. Idén télen mindegy, hogy milyen fazon - magas vagy lapos -, a lényeg, hogy lakkbőrből készüljön és csillogjon. A lakkcipőknél viszont különösen fontos, hogy minőségi alapanyagból készült darabot válasszatok, ugyanis ne mindegy, hogy törik meg a lakk. Nézegess őszi cipőket!


Magas sarkú néptánccipő
- Pura Lopez - Alberto Zago

Ha valaki tűsarkakon szeretne tipegni idén ősszel, akkor mindenképpen pántos fazont keressen, ugyanis ezek sokkal jobban tartják a bokát, mint a pánt nélküli változat. Ráadásul a rüsztön elhelyezkedő pánt optikailag vékonyítja a bokát, ami lássuk be sokunkra ránk fér. Ha tűsarkút kerestek, akkor mindenképpen olyan darabot válasszatok aminek gumi talpa van, ugyanis Borsatylist tapasztalatból állítja, hogy a bőrtalp eső áztatta talajon több, mint életveszélyes.


Bokacsizma
- MEXX

A bokacsizma már egy másik őszi listánkban is szerepelt, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy idén ősszel mindenkinek kötelező beszerezni egyet. A képen látható darab tökéletesen párosítható kosztümmel és farmerrel is, akik nem félnek a színektől nyugodtan felvehetik rövidnadrággal és színes harisnyával is. Vastag bokájú lányok is felvehetnek bokacsizmát, de csak akkor, ha nem takarja el az egész bokájukat. A hegyesorrú fazonok különösen azoknak állnak jól, akiknek a termetükhöz képest kicsi a lábuk; ha valaki nagy lábon él, akkor viszont jobb, ha kerüli az ilyen csizmákat, ugyanis rajtuk sokszor boszorkánycipő hatást kelthet.


Barna magassarkú - Vagabond

A nyolcvanas évekből ismerős cipőfazon ismét megjelent a cipőboltok polcain. Fanatikus filmimádóknak ez a darab a Dolgozó lányból lehet ismerős, ahol is Melanie Griffith egy ehhez kísértetiesen hasonló darabban kapta meg élete munkáját. Az elmúlt években vagy a nagyon hegyes, vagy pedig a teljesen lekerekített fazon volt a divat, ezért elsőre kicsit bumfordinak tűnhet ez a cipő, viszont a látványért kárpótol minket az a jóleső érezés, hogy még nap végén sem fáj benne a lábunk. Kicsit bátrabbak húzzanak rá talppántos cicanadrágot és kombinálják miniszoknyával.


Fekete-fehér balerina - Vagabond

A harmincas évek kamáslis cipőjét idéző balerina nemcsak azért praktikus választás, mert kényelmes és több kilométer gyaloglás után is jól érezzük benne magunkat, hanem azért is, mert mivel nem olyan szűk a feje, mint a balerinák legtöbbjének, belefér egy vastagabb harisnya is. A hideg napokon ugyanis nemcsak az a fontos, hogy a cipőnk talpa vastag legyen, legalább ennyire nagy hangsúlyt kell arra fektetni arra is, hogy az ujjaink szabadon tudjanak mozogni benne. És bár létezik belőle hasított bőr változat is, bármennyire is szépek, a hideg idő beálltával jobb elkerülni őket, ugyanis ezeknek a tisztán tartása még a legpedánsabb csajoknak is fejtörést okozhat.



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés