free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ruhák alacsony, telt alakra

kirakat@borsa.hu         Címkék: alacsony, előnyös, kirakat, szakértő, telt 1 hozzászólás

A Borsa stylistja nem csak általánosan, egy-egy témát kiemelve segít a harmonikus öltözködésben. Bárki megtalálhatja őt személyre szabott, konkrét kérdéssel is.

stylist

Ajánló

Saját stylist a Borsaolvasóknak!

A BorsaStylisttól, Pácsonyi Daniellától lehet kérdezni. A BorsaStylist segít öltözködni. A BorsaStylist megmondja, hogy mit igen és mit nem. Mindezért csak annyit kell tenned, hogy az alábbi címre elküldöd a kérdésedet, problémádat és vársz türelemmel, hogy hívjunk. Mert hívunk, mindenki sorra kerül.

Előre, az ízléses öltözködésért!

Ide írj neki: kirakat@borsa.hu

Kedves Daniella!

Milyen öltözködést javasolsz annak, aki alacsony és telt, ráadásul a lába rövid és a combja erős? Szerencsére telt keblekkel rendelkezem, így többnyire oda próbálom irányítani a tekintetet.

A szoknya hosszával kapcsolatban egymásnak ellentmondó tanácsokat kaptam. Volt olyan stílustanácsadó, aki kizárólag a bokáig érő szoknyát javasolta (bár a bokám vékony és a vádlim formás), volt, aki a lábszár középig érőt, és olyan is volt, aki a térdig érőt. (A térdem speciel nem valami szép.) Amúgy 157 centi vagyok, szerintem a bokáig érő szoknyában lennék a legröhejesebb. Szerinted? A szoknya egyenes legyen vagy A-vonalú? Úgy vettem észre, hogy a nadrágok közül a sötét színű és egyenes, hosszú szárú áll jól, magassarkúval. Capri nadrágot (csak nyáron, persze) hordhatok? Amúgy leginkább a nőies stílust szeretem. Többnyire egyszínű holmikat hordok, egyszerre két, maximum három színt veszek fel.

Előre is köszönöm a válaszodat illetve a segítségedet!

Erika

Kedves Erika,

amit minden esetben el kell kerülni, az a szűkítés nélküli ruhák, ugyanis sok esetben optikailag nagyobbítják az alakot, és elrejtik azt, amit érdemes lenne kihangsúlyozni. Kerüld el a gyűrt anyagokat és a nagy, harsány mintákat, mert ezek szintén erősítenek; próbálj rétegesen öltözni és válassz könnyű anyagokat. Ha szép a lábszárad, akkor nagy hiba lenne elrejteni, nyugodtan hordj térdig érő szoknyákat, ha ennél hosszabb a szoknyád, akkor kombináld magas sarkúval, de sípcsont középnél hosszabb szoknyákat felejtsd el. Ha a térdeddel nem tudsz megbékélni, akkor válassz pont térdig érő szoknyákat, de hidd el, a kevésbé dekoratív térd még nem olyan hiányosság, amit takargatni kellene. Ami pedig a fazont illeti, válassz A-vonalú szoknyát, ugyanis ez nem emeli ki a combot, viszont optikailag vékonyítja a derekat. Egyenes szárú szoknyával a te esetedben könnyű bakot lőni, úgyhogy ezeket jobb, ha elkerülöd.

A nadrágok tekintetében tényleg az egyenes szárú darabokkal jársz a legjobban, a trapéz erősíti a combot, a csőnadrág pedig kiemeli a csípőt. Tudom, hogy nehéz eset, ráadásul a boltok kínálata is sokszor egysíkú, de egy jó nadrág felkutatására érdemes időt szánni. Ha nem vagy pocakos, akkor válassz félcsípő fazont, ami a köldököd alatt ér véget és eltakarja az esetleges úszógumit. Ha pocakos vagy, akkor választhatsz derékfazont vagy csípőt is, de ilyenkor mindig hosszabb felsőrésszel kell kombinálnod a nadrágot. Viszont a felsőrész ne érjen tovább a fenék középvonalánál, ugyanis az alacsony lányokat a hosszú felsőrészek összenyomják.

A capri nadrágról így látatlanban nehéz nyilatkozni, a szín és a fazon is befolyásoló tényező lehet. Ha felpróbálod tűsarkúval és úgy látod, hogy vékonyítja a bokádat, és nem vágja félbe a lábadat, akkor hord nyugodtan, de ha kétségeid támadnak, akkor inkább rakd vissza szekrénybe. Ha nem tudsz egyedül dönteni, akkor küldj magadról egy képet, és mi segítünk.

Remélem tudtam segíteni!

DaniellaLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés