free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nagy okítás a kis feketéről

Borsa         Címkék: chanel, kirakat, kisfekete, koktélparti, ruha 14 hozzászólás

A kis fekete legendás ruhadarab, de azért nem kell túlmisztifikálni. Nyugodtan lehet akár hétköznapokon is viselni, persze csakis Borsastylist útmutatásait követve.

Vannak olyan ruhadarabok, amelyeket nem kell bemutatni senkinek sem, már a szüleink is hordták, és igen nagy rá a valószínűség, hogy az unokáink gardróbjában is találunk majd belőlük egy-egy példányt. Ilyen örök darab a legelőször Coco Chanel által megálmodott kis fekete, ami ugyan az elmúlt években jó néhány fazonigazításon esett át, de a lényeg nem változott, bármikor és bármilyen alkalomra bevethető és mindig a tőle megszokott formáját hozza. A kis fekete eleinte a koktélpartik és egyéb társasági események főszereplője volt, mára a helyzet sokat változott, a klasszikus darab mindennapos viselet lett, főleg akkor, ha a tanácstalan divatbolondok egy-egy reggel úgy ébrednek, hogy fogalmuk sincs mit vegyenek fel. Viszont nem mindegy, hogy milyen alkalomra, milyen feketét vesztek fel, és ugyebár az alkatotok is befolyásoló tényező lehet, ezek után könnyen belátható, hogy mindenkire ráfér az okítás kis fekete témában.

Klasszikus fazon

Ruha, táska, fülbevaló - MEXX
Harisnya - New Yorker
Cipő - Lea Foscatti - Alberto Zago

 A klasszikus szó ebben az értelemben, nem azt jelenti, hogy régimódi. Csupán azt jelzi, hogy az ilyen fazonú ruhák arra hivatottak, hogy betöltsék a számukra szánt eredeti funkciót. Ez pedig nem más, minthogy helytálljanak egy-egy hivatalos rendezvényen. Ezekre az alkalmakra nem kaphattok magatokra akármilyen anyagot, a pamut és a krepp ilyenkor szóba sem jöhet, többre van szükség. A kis fekete ruhák kivétel nélkül egyszerű szabásvonalúak, csupán egy-két rafinált megoldással dobják fel a tervezők a ruhákat, de önmagukban sohasem hivalkodóak. Ha valaki a számára tökéletes darabot keresi, felejtse el a fodros, strasszos, óriás masnis ruhákat. A klasszikus fazonokat inkább kiegészítőkkel varázsoljátok egyedivé.

Körte lányok olyan ruhát keressenek, ami kiemeli a felsőtestüket és a derekukat, csípőnél szélesedő és zsebes megoldások nekik nem előnyösek. Keressenek vagy derékban szűkített és lefele bővülő fazont, vagy próbálkozzanak az A-vonallal. Telt lányoknál minden olyan megoldás számításba jöhet, ami vagy a csípőjüket vagy pedig a dekoltázsukat emeli ki, náluk a zsebekkel és a különböző húzásokkal érdemes vigyázni. Kétség kívül a legszerencsésebbek a fiús lányok, ők bármit felvehetnek amit csak szeretnének, csak azt kell eldönteniük, hogy mit szeretnének magukon kihangsúlyozni.

Miután mindenki megtalálta a számára ideális darabot, érdemes néhány kiegészítőt is beszerezni, de nem mindegy, hogy milyet. Gyöngy, ezüst, arany jöhet bármilyen mennyiségben sőt, még az igényes bizsuk is tökéletesen megállják a helyüket, de a rikító, műanyag nyakláncok és karkötők jobb, a boltok polcain maradnak. Azok tökéletesen működnek pólóval és farmerrel, de kis feketével nem lesz nyerő az összhatás. Bátran vegyetek fel hozzá feltűnő harisnyát, viszont a harsány színeket és a nagylyukú neccet jobb lesz elfelejteni.

Klasszikus másképp

Ruha - Fornarina - Heaven Store
Cipő - Barbara Bui - Heaven Store
Ékszerek - Thomas Sabo
Az előbbiekben kitárgyaltuk, hogy a kis fekete anyagánál el kell kerülni a pamutot, a képen látható darab az a kivétel, ami erősíti a szabályt. Különleges szabásvonalának köszönhetően, bármilyen selyem, vagy zsorzsett ruhával felveszi a versenyt, csak a megfelelő ékszerekkel kell kombinálni, ami pedig nem más, mint a gyöngy. Az autentikus kis feketéhez Chanel szerint gyöngysor és gyöngy fülbevaló dukál, ezért aztán kár lenne elfeledni a régi szabályt. Az eredetileg rövid láncot nyugodtan lecserélhetitek egy hosszú, medállal díszített darabra és bátran felvehettek több karkötőt is. Ilyen esetben minden lehet egy kicsit sok, nem kell attól tartani, hogy elrontjuk az összhatást. Ha pedig a kevésbé elegáns megjelenés is megfelel az alkalomnak, akkor egyszerűen csak dobjatok fel egy színes, de nem harsány selyemsálat.

A-vonal

Ruha - Liu Jo - Heaven Store
Ékszerek - New Yorker
Cipő - Diesel - Soul Shoes
A derékszűkítés nélküli fazonok kétségkívül a legkényelmesebb darabok, nem érezitek magatokat bezárva, és bátran ehettek annyit, amennyi csak belétek fér. Azonban legalább 170 centis magasság kell ahhoz, hogy elég elegáns hatást keltsen.

1. Nagy okítás a kis feketéről
2. A kötött, a hétköznapi és a miniLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés