free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szári nélkül, szabadon

Borsa         Címkék: hagyomány, india, öltözet, púder, szári 1 hozzászólás

A fehér blúz fekete nadrággal decens viseletnek számít. Ám Indiában felháborodnak, ha egy nő így öltözik, mégis egyre többen viselnek nyugati ruhát szári helyett.

A nyugati világban a hírnév megszerzésének és megtartásának egyik bevett eszköze a meztelen test nyilvános mutogatása. Ha ilyesmit látunk, nem lepődünk meg, hiszen nem csupán megszoktuk, de meg is untuk már. Ezzel szemben Indiában az is elég a közmegrökönyödéshez és a társadalmi vitához, ha egy politikuscsalád sarja fehér blúzban és fekete nadrágban jelenik meg a nyilvánosság előtt.


Vadra nyugati öltözetben és hagyományos  viseletben Sonja Gandhival

Priyanka Gandhi Vadra, India egyik leghíresebb családjának, a Gandhi famíliának a tagja. Mégis előnyben részesíti a nyugati stílusú ruhákat a hagyományos szárival szemben, ezzel pedig igen erősen megosztja hazája közvéleményét.

Priyanka Gandhi Vadra

Született: 1972, január 12., Delhi
Indira Gandhi unokája. Édesapja India néhai miniszterelnöke, az 1991-ban meggyilkolt Rajiv Gandhi, édesanyja az Indiai Nemzeti Kongresszus jelenlegi elnöke, Sonia Gandhi. (A család nem rokona Mahatma Gandhinak.) Pszichológus diplomával rendelkezik, melyet a Delhi Egyetemen szerzett. Férje Robert Vadra, indiai üzletember. Két gyermekük van.


Vadra, az Indiai Nemzeti Kongresszus elnökének, Sonia Gandhinak a lánya egy kulcsfontosságú parlamenti ülésre testhezálló, fehér blúzban és széles övvel díszített, fekete nadrágban érkezett, hatalmas hírverést keltve ezzel Delhiben. Vadra öltözködési stílusa megosztja az indiai közvéleményt. Azzal ugyanis, hogy az országban a mai napig is hagyományosan elfogadottnak számító szári helyett nyugati stílusú ruhákat hord, generációs vízválasztót képvisel az indiai társadalom szemében.


Szári, és a modernebb salwar kameez

A női parlamenti képviselők Indiában általában pamut vagy selyem szárit, esetleg - valamivel modernebb, ám még mindig tradicionális - salwar kameezt viselnek. Amikor tehát Vadra, üzletember férjével, nyugati öltözékben jelent meg az indiai parlamentben - hogy meghallgassa testvére, Rahul Gandhi beszédét egy jelentős politikai vitában - minden tekintet rá szegeződött.

Bár a vita hivatalosan arról szólt, hogy India aláírjon-e egy, a nukleáris jövőről szóló megállapodást az Egyesült Államokkal, mégis a 36 éves Vadra ruházata volt az, ami igazán felkavarta a kedélyeket. A helyi sajtó egyenesen drámainak titulálta Vadra megjelenését.


A Gandhi család

A divatszakértők azonban inkább örültek a történteknek. Surily Goel divattervező és stylist szerint a fiatalabb generáció végre megtalálta a saját stílusát. "Nem kell mindenáron a normákat követni. Rendesen volt felöltözve és ez rendjén van így. Reprezentálta az új Indiát, azt, ahogyan napjainkban öltözködnek az emberek." - mondta Goel. "Az indiai nők manapság függetlenebbek, modernebbek, karrierközpontúak." - tette hozzá.

1. Szári nélkül, szabadon
2. Miniszoknya helyett száriLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés